Македонска или YU музика

• Креатор на темата Креатор на темата [IH]
  • Време на започнување Време на започнување

Која Музика ви се допаѓа повеќе?

• Вкупно гласачи
    37

[IH]

Imperator aka Makedon
Член од
16 април 2007
Мислења
142
Поени од реакции
0
Која музика повеќе ви се допаѓа Македонската или YU музиката

Македонската музика е подобра! Српската само за пијанчење е добра ......

Се слогласувам ако има пиење од Југословенската нема бољи

Lugje, za kakva jugoslovenska muzika zborite? Ja ne gledam nikakva Jugoslavija na mapa. Da ne mislite na ex-Yu? Ako mislite na taa, togas e podobra od makedonskata.

more da ima nekoe oro makedonsko ili nekoj cocek pa da vidis so pienje i igranje ke se desi

Изворна македонска музика!
Зурла , гајда , тапан и кларинет до негде, аааа и песми како Не кажвај либе добра ноќ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Најуба на цел свет ние музиката

ragazza напиша:
Изворна македонска музика!
Сурла , гајда , тапан и кларинет до негде, аааа и песми како Не кажвај либе добра ноќ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Најуба на цел свет ние музиката
Треба да се цени нашето изворно,не дека нема добра српска музика,али наше си е наше...:helou:

Од народната = македонска, а од забавната се` до турбофолкот и Цеца = српската....

Не дека не слушам и забавна македонска, туку целата македонска забавна естрада не може на малиот прст да и` се заврти на српската од 70/80/и рани 90ти.....

Парни Валјак, Плави Оркестар, Бјело Дугме, ЕКВ, Електрични Оргазам, Оливер Драгојевич, Здравко Чолич и мноооооооооооогу други :)

добра е нашата ама повеке е позната и поубава југословенската

Вака ке кажам од Македонска има 2-3 песни добри што се вртат и што ги слушам..од српската Здравко Чолич Бјело Дугме,Жељко Самарџич....многу добри песни вадат и нив почесто ги слушамto e to

SE STO E NASE E SUPER, A SE STO E SRPSKO E G"Z
slusajta mk muzika

Некое литро вино и пакет пиво и од Југословенска нема бољи.

ако си за весеље можеш оро,чочек,старо-македонско народно.. ( или српски турбофолк,али не мора,не е обавезателно)
а за све остало,поточно,ако ти се плаче или сакаш да се ослободиш од вишокот тага и слично (тука малце ми фалат зборови) старо Ју... (иначе тоа Ју-то исто може за забава да се користи :Р )
ииии шо сакав сеа да кажам...
требало прво да одлучите какво српско,дека под српско има српски турбофолк и она што царува денеска (гранд шоу и слични шитови) и Ју забавна и рок сцена која што јас лично ја ценам премногу...

Македонската музика е подобра... барем за мене

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom