Маж е за дома или надвор?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Маж е за надвор ама да ја однесе некад и жената со себе бар еднаш месечно...плус да не и брани да иде до продавница, работа, до на пазар тоа никако

А жена се знае со децата и е местото !

Има моменти кога мажот треба да излезе и без жената но не би требало тоа де е често. Кога би била во брак, би сакала маж ми почесто да е дома.:tv:

Маж е за надвор ама да ја однесе некад и жената со себе бар еднаш месечно...плус да не и брани да иде до продавница, работа, до на пазар тоа никако

А жена се знае со децата и е местото !

Така е.
Само кога оди до продавница, работа или пазар мораш да си чекор зад неа. Кој знае што се може...:uvo:

Ако сакам да сум вистински маж и домаќин би кажал маж е за дома што не значи дека не треба да излегува од дома умерено и да практикува да излегува повеќе со жената него сам, а ако сака да му тргне во бракот уште одма неубаво нека скита по кафани,нека се опива и така сета ќе ја нареде...Би кажал кога ќе се удоми маж го личи дома :smir:

Ajde maski priklucete se , sto mislite i vie?
За надвор дефинитивно. Ама кога жената рмба цел ден...јбг, се изместија некои ("заостанати" но добри) правила, ништо од старата добра традиција :wink:

Може ми е рано и за ова да му мислам ама еве..
Нејќам да имам маж што цело време ќе ми се вртка дома,што по цел ден ќе гледа телевизија,ќе фаќа пајажина на кауч и ќе има пивски стомак,него сакам маж кој што ќе знае да постави одреден вид рамнотежа во тој однос.
На пример нека излегува,сите луѓе сакаат да излегуваат,да се дружат (додуша повеќето :icon_lol:) ама никако тогаш да се пијанчи,кафаната да му стане пред семејството,сите пари таму да ги троши и дома само на големи празници да го гледам.
Значи,нека излегува не би имала ништо против тоа,но и нека биде домаќински човек,сам би требало да си ги знае границите.:pipi:

Не знам јас маж ми за кај ќе е, ама јас знам за кај ќе сум. Ако се нема баланс, и дома и надвор да е, се едно ќе биде непријатно.

мислам дека маж од маж се разликува..некои се стварно за пример а некои idi slobodno

Тој е повеќе за надвор ама не таа дефиниција кафани и такви работи иако на повеќето би им годело ))) туку да прави пари материјлни блага за фамилијата меѓутоа умерено и се знае колку саати после тоа треба да посвети време на фамилијата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom