Маж е за дома или надвор?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Стереотипи , за ваму бил за онаму бил .
Ако маж не го бива за сегде и сам разумно да процени во која ситуација каде му е местото , баталете , не бива од него маж.

маж е за дома, ако ти здосади од него значи дека не си го сакала вистински барем ја така мислам. Што ке осетиш од лубовта во бракот ако маж ти постојано е низ кафани и се врака дома мртов пијан ако сакате таков брак навистина не ве свакам зошто сте се мажиле. Норално е еднаш во неколку недели или месечно да излезе, но секој ден или преку ден никако.:nenene:

Дома е за спиење... у меѓувреме и маж и жена се за надвор. Маж за акање и пијанчење... жена... па за истото јебига... :cug: :olee:

зашто да не :pos2::pos2: може и така

Маж е за по риба. Додека тој лови, вие ќе имате време да исчистите, испрете и средите се по дома и да сте спремни да го зготвите тоа кое го фатил.
Ова за викенди, през недела, фала богу работа што постои, инаку на глава ќе си се качат.
Инаку само за Виктор што спомна за акање и пијанчење.
Шта че жена сама у кафани - Индира Радич:)))

Маж е да излезе, да шета, да носи пари дома. Жена е ...релација кујна -дневна. Да направи ручек кога ке дојде мажот од работа и да чува деца. Евентуално затоа што сум по либерален....да излезе на кафе со пријателки еднаш во два месеца. Е така треба да функционира едно семејство за да израснат и децата како што треба.

ВМРО напиша:
Маж е да излезе, да шета, да носи пари дома. Жена е ...релација кујна -дневна. Да направи ручек кога ке дојде мажот од работа и да чува деца. Евентуално затоа што сум по либерален....да излезе на кафе со пријателки еднаш во два месеца. Е така треба да функционира едно семејство за да израснат и децата како што треба.
Интересно , онака либерален ај пиле колку кеш ќе носиш дома за таа да е задоволна со релација кујна - дневна ?
Иначе ваков маж уште на старт ќе најди смената брава!

Nekako cuden mi e naslovot na temata i neznam kako da odgovaram. Mislam deka mazot e za nadvor zaedno so zenata i drugarite i doma so zenata zavisi kakva e i zenata, mozda i ona si e za nadvor:pos2:

ВМРО напиша:
:pos: :pos: :pos2: :poss: Балкански либерализам...

Никола напиша:
Инаку само за Виктор што спомна за акање и пијанчење.
Шта че жена сама у кафани - Индира Радич
:pos: :pos: :pos2: Благодариме многу...

Маж ќе излези, ќе шета, ама пари нема да носи со тоа. А ако мислис тој да работи, а жената да чисти. Хмм, до некаде би било реално тоа. Но, има и семејства кај што мажот не работи, а жената тогаш? Ај еве ќе работи. И не само што не работи и ќе носи пари, туку и ќе ги спроведува сите хигиенски активности и сите работи поврзани со храната. И сето тоа само поради него, што ќе лежи дома, легнат, со даљинското в раце, гратис пиво. Значи се ќе е на терет на жената. Многу од постовите на темата, напишани од наш пол, се нереални. И то, само поради тоа дека сакаме нашиот пол да се докажи пред женскиот. Е, нема така. Реални ќе сме :wink:

Маж ќе излези, ќе шета, ама пари нема да носи со тоа. А ако мислис тој да работи, а жената да чисти. Хмм, до некаде би било реално тоа. Но, има и семејства кај што мажот не работи, а жената тогаш? Ај еве ќе работи. И не само што не работи и ќе носи пари, туку и ќе ги спроведува сите хигиенски активности и сите работи поврзани со храната. И сето тоа само поради него, што ќе лежи дома, легнат, со даљинското в раце, гратис пиво. Значи се ќе е на терет на жената. Многу од постовите на темата, напишани од наш пол, се нереални. И то, само поради тоа дека сакаме нашиот пол да се докажи пред женскиот. Е, нема така. Реални ќе сме :wink:

Denesninava krepi mnogu vakvi "mazista", za zal:wink:

...teshko e da si zena, toa samo mozam da kazam plus na temava, ne e lesno bashka...:toe:

Абе не знам дали е за надвор или за дома, ама ќе ви кажам пред некој ден што му се случи на татко ми. Си спијам јас ко по обичај до два поручек и влегува татко ми в соба зазгневен бара клуч, а крајната врата заклучена однадвор. Човекот низ цела куќа бараше клуч за да излезе од дома(замислете пола ден го поминал дома) тогаш не беше на работа, а јас кома од спиењето ме мрзи да станам да побарам клуч за да излезе човекот од дома.И кога рече дека ќе се обиди да скокни од балкон (а живееме на вториот спрат од куќата), Квендолин која воедно има страв од балкони веднаш стана за да му ,,го спаси животот на татко си,, најдов клуч, а воедно и заклучив:,,Маж не е за дома,,.Жал ми е!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom