Маж е за дома или надвор?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
А што ќе беше причина за мажење ако сакате маж надвор?Само ради статус,да ве адресираат со "Госпоѓа"?

Macedalien напиша:
So saka - toa neka prai... Od koga pocna svetot da generalizira i za toa koj kako go koristi slobodnoto vreme?:tapp:

па затоа повеќето се зезаат на темава и не ја земаат сериозно, бидејќи е започната со тешка генерализација и општа предрасуда, која најверојатно е резултата на гледање на светот низ еден тесен процеп.

pearl напиша:
Бреј, што краток фитиљ си имал :)
Тогаш за тебе пократка ортома.....за да ти одговара на фитиљот :smir:

Туку, ај малку сериозно на темава, пошто овој Dzings почна да ми се меша у фармата. :):):)

Ако тој самиот не знае каде му е местото, јас ли ќе го учам?? Ич го нејќум ако е таков!
Ne si kriva TI!
Taka te naviknale!:smir:

Macedalien напиша:
So saka - toa neka prai... Od koga pocna svetot da generalizira i za toa koj kako go koristi slobodnoto vreme?:tapp:

Pa ne se pravete deka ne ste namirisale muabeti od ovoj tip kaj zenite....samo eve ke ve potsetam "generaliziranjeto" zapocna od momentot na pojavata na "kvazi" biznismencinja vo nashava ni privatizacija, koi imaat tolku mnogu predrasudi i "go gledaat svetot niz eden tesen procep" (Bacillus gagous) i zaboravaat da se priberat doma:smir:
Generalizacijata opsto zapocna i od momentot koga zenata stana maz i ne moze da se sozemi od rabota, za smetka na lembetenjeto na nejziniot sakan koj ne moze da najde rabota koja ja saka i mu lezi:smir: ....

Da se priberat doma? Cek ti imas potreba od mazot da ti bide zalepen za opashkata celi 24 casa? Ne bre mome : teraj zivotot i uzivaj - ke bidete zaedno KOGA KE IMATE VREME!!! Nasekade e taka :wink:

A ako ne sakas da mu bides izmekarka, izlezi so drugarkite i uzivaj - ako mu se jade ke ide u restoran da jade :pishtoldz

Macedalien напиша:
Da se priberat doma? Cek ti imas potreba od mazot da ti bide zalepen za opashkata celi 24 casa? Ne bre mome : teraj zivotot i uzivaj - ke bidete zaedno KOGA KE IMATE VREME!!! Nasekade e taka :wink:

A ako ne sakas da mu bides izmekarka, izlezi so drugarkite i uzivaj - ako mu se jade ke ide u restoran da jade :pishtoldz

Izvini ama neznam sto zboruvash:smir: Nemam maz, ni sum necija izmekarka!:smir:
Bash naprotiv: go teram zivotot i uzivam!

за да не прават гужва дома пожелно е да излезат, да се спасат барем некој сат од наредби

Ама сте се фрлиле сите на Лејди, како да ве навреди со темава ...
Јас иако сум контра нејзиното мислење, ја сфаќам поентата и прашањето.
Зарем некој ќе оспори дека мажите (добро, повеќето) се повеќе надвор отколку по дома? Зарем некој ќе оспори дека жените се жалат поради тоа? Зарем некој ќе оспори дека браковите не се така како што би сакале ние да се?
Едно е што планираме, сакаме и посакуваме, а друго е што навистина се случува ...:smir:

Бракот би требало значи решение за донесување на Компромиси помеѓу мажот и жената или јас негдека сум во заблуда?

Bacillus gagous напиша:
Бракот би требало значи решение за донесување на Компромиси помеѓу мажот и жената или јас негдека сум во заблуда?

Да, но наброј ми 5 такви кои ги знаеш ...:toe:

Дивајн напиша:
Да, но наброј ми 5 такви кои ги знаеш ...:toe:

Абе на исклучоците секогаш мора да има и некое правило , или обратно беше?

Bacillus gagous напиша:
Абе на исклучоците секогаш мора да има и некое правило , или обратно беше?

Исклучоци се тие кои ги спомна во твојот пост ... токму затоа, темава е повеќе од реална ... :smir:

Ама тема! - Теорема или пак Аксиома. Сепак мислам дека е Аксиома или барем некој така сака да форсира.
А по темата нема да можам точно да одговорам бидејќи таа опција што ја избрав јас ја нема. Мажот е за до жената своја.

Абе за дома си е.. Шо знајш, ако е женат можит трчат по помлади? :) не не се зафркавам...
Маж стварно си е за дома, освен ако немат работа. Барем ќе фатит нешо, ќе почистит а не Жената да оди на работа и дома да се врати преморена па да чисти. Јас ова го зедов за пример, за ако мажот и жената живеат како во заедница. Како шо и кажав дека треба да седи дома, барем да се грижи за др. домашни, ако ги има.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom