Маж е за дома или надвор?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Ajde kazete sto mislite....Sakate mazot da sedi doma i da vi se motka okolu vas vo slobodnoto vreme ili da bide nadvor po kafani, so drustvo, kaj negovite roditeli i sl?
Ajde maski priklucete se , sto mislite i vie? Kade za vas e najdobro da go pominuvate slobodnoto vreme?

Spored mene, maz ne e za doma:vozbud:

Маж е за дома. Кога би почувствувала дека повеќе сакам да е на друго место во нашето слободно време, најверојатно би го оставила.
Секако не може секој да се трпи, но затоа и не секој може да ми шета по дома ...
Така некако би било ... :toe:

Дивајн напиша:
Маж е за дома. Кога би почувствувала дека повеќе сакам да е на друго место во нашето слободно време, најверојатно би го оставила.
Секако не може секој да се трпи, но затоа и не секој може да ми шета по дома ...
Така некако би било ... :toe:

Ќе ти се смачит секој ден да го гледаш ... и ќе се молиш во слободно време да ојт со друштво, јас мислам така некако би било

И јас да ја гледам женами 24/7 ке се молам да појт на кафе кај другарки

Со неа јадење,спиење и 300 чуда .... па уште и ко ке сакам да прошетам :S ... Шо е многу многу е

Море наслов на темава...

Демек „кучето е за дома или за надвор?”

:tapp:

G e G o напиша:
Ќе ти се смачит секој ден да го гледаш ... и ќе се молиш во слободно време да ојт со друштво, јас мислам така некако би било

И јас да ја гледам женами 24/7 ке се молам да појт на кафе кај другарки

Со неа јадење,спиење и 300 чуда .... па уште и ко ке сакам да прошетам :S ... Шо е многу многу е

Неможе никој никого да гледа 24/7 ... 6-8 часа спиење, 8 часа работа (времето по пат за работа и назад ги прават 9), продавница ова-она ... па кога ќе видиш 5-6 часа остануваат. Тие не се премногу со човекот што го сакаш ...
Башка, никој не кажа дека не ги рачунаме гледањата со пријателите посебно ... ете ти повеќе часа одвоеност ...
Значи, уанс аген ... не би ми се смачило да го гледам во слободно време човекот што го сакам, а ако се случи тоа би го оставила. :pusi: :vozbud:

Боооо немој и ти да си буквалиста :) ( во последно време сите сериозно ме сваќате )

Е убо де секој ден ќе сакаш тие 5-6 часа со него да ги поминвиш ?
Ја не :)

G e G o напиша:
Боооо немој и ти да си буквалиста :) ( во последно време сите сериозно ме сваќате )

Е убо де секој ден ќе сакаш тие 5-6 часа со него да ги поминвиш ?
Ја не :)

Ако е таков каков што сакам? Пффф ...:smir:

Volkswagen напиша:
Море наслов на темава...

...hahahaaaaaa...abe zet roda a magare stoka...taka vikaat...ahhhaaaaaa

...nego...od doma sedenje pari nemat(ne se prait parica):baeh: ...ova kratko i jasno pa se drugo posle...barem kaj nas e taka sega...

Volkswagen напиша:
Море наслов на темава...

Zosto bi sakal da znaesh?:smir:
Eve da ne se bunish: "Maz poveke go biva da sedi doma ili da bide nadvor vo slobodnoto vreme?" .....Ne sakav naslovot da e dolg kolku eden avtopat:vozbud:

Рано е да мислам што ќе ми прави мажот ама би сакала слободното време да го поминуваме заедно...па за кај да биде ако не за дома...тоа не значи дека нон-стоп треба да се вртка околу мене и дека треба да заборави на други луѓе и општо да запостави секакви интереси ама не би сакала да дреме по кафани или само со другари,а ја да му бидам само од време на време занимација:nenene:
Истото важи и за жената...не викам дека 100% ќе му се посветам ама мислам дека нема да поминувам повеќе време надвор од домот

А бе, јасно дека ќе сакаш да си го видиш мажот малку, сакам да си седи дома со мене или па ја и он да си излеземе негде заедно - или на гости или у продавница, било шо.....
АЛИ! Има моменти кога го молам да излезе од дома, затоа што и мажите знаат да бидат гњаватори исто као и жените. Па така, нека излезе од дома малку, за да му помине тоа nagging и нека ми се врати дома освежен :smir:

На маж прв приоритет треба да му е семејството , жената и дечињата. После идат родители , брат , сестра и другари . За сите има време и сите ќе го добијат заслуженото внимание .
После би сакала да е домаќин и за дома , да трза за дома отколку да бега од дома ко од оган .

Maж е за да го обесиш на закачалка во шкаф и кога на жената ќе и треба некој да среди некоја работа по дома за која не е способна да го употреби, па по која логика бе маж надвор од дома за да гледа по други жени? ма не иде во предвид
:hahi::hahi::hahi::hahi::hahi:

Според мене терба жената да не чувствува потреба да му кажува на мажот кога треба да е дома а кога надвор исто како и мажот не треба да ја има таа потреба. Акотреба не штоа да се сработи по дома ќе се сработи, кој сака да спие нека спие и дреми по дома , кој сака да спортува или да се шета со децата надовр тоа треба и да го прави, но според мене ниту жената ниту мажот не треба по дама да седати да дремат. Заедничкото излегување по гости, на ручеци или по забави е друга работа.

Насловот на темава ми е некако чуден..Али не е битно...
На мажот му е местото и дома, и со пријатели, и кај неговите..Секаде кај што сака да биде...Тука вклучувајќи ме и мене и нашиот заеднички дом.
Мислам прашањево е малку излитено..Као во стилот "Кај и е местото на жената:Пред садопер или у канцеларија?"...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom