Windows XP vs. Windows VISTA

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
Ова може да е и ХР. Никаков доказ не е ова.:nenene:
Да, да...дај скриншот кај што има и десен клик од My Computer (System properties, мислам дека го имаше и кај виста) и Task Manager. Преку цел desktop

Ама што е толку подобро за инстант да прејдам на виста и да жртвувам перформанси?
Aeroto ли?
izgleda ne svakjat celo vreme. jas ne velam da preminete na vista tuku vikam deka vistata e super a kompjuterot sto moze da si gi dozvoli makedonec ne e dovolen za vista pa ja kritikuvaat bila losa.

Јас па викам...
Вистата не нуди ништо што е ново ама и практично у исто време за крајните корисници.
Вистата може да пројде и како XP со transformation pack.
И уште на све тоа што ништо не нуди повеќе...троши повеќе

aj sto pa i ja ke se macam da objasnuvam gledam deka fintata e samo da go imate posledniot post

Абе фино те прашувам што е подобро во Виста?
Една работа која мене као домашен корисник би ме натерала на послаби перформанси?
Што е тоа што има Виста а нема Икс Пе а ми е мене од витална важност?

Ако не го знаеш одговорот кажи само не знам не мора психолошки анализи да ни правиш

Vista e mizerija, ima shminka samo i ukradeni widgets, koi MacOSX gi ima so godini, idete na youtube i videte Vista vs Mac i mislenjeto na Bill , sto e inovativnoto vo Vista... Nisto , Microsoft e samo edna golema kopirna masina u crno i belo ....
XP-to bese cekor napred, ama Vista, NE
i da dopolnam, vo momentov spored mene Ubuntu 7.04 e najdobar OS za domasna upotreba... posto e kompatibilen i so stari i so novi masini, a i nemas ogranicenija, za razlika od MacOSX

screen10.jpg

Незнам дали некој забележа ама ова е page file usage, ова не е искористеноста на физичката меморија.

izgleda ne svakjat celo vreme. jas ne velam da preminete na vista tuku vikam deka vistata e super a kompjuterot sto moze da si gi dozvoli makedonec ne e dovolen za vista pa ja kritikuvaat bila losa.

Јас на мојот компјутер можам да возам Oblivion и Stalker у исто време додека сум на Виста, па еве ке кажам дека Виста не е толку добра. Не од аспект на перформанси (пошо како што гледаш немам проблеми со нив) туку ради миљон други работи.

Ете ти критика, Вистата не е супер (сеуште, ама ке биде за година-две)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom