Како настанал универзумот?

• Креатор на темата Креатор на темата Saiya Jin
  • Време на започнување Време на започнување
pogolemiot procent od lugeto tuka ne pravaat razalika od hipoteza, teorija i fakt xD Znaci sekoj sto ne e discipliniran i obucen kako funkcionira naucniot metod pretpostavuvam misli deka teorija e nesto labilno i "nedokazano". Da bidam kratok. Hipoteza-pretpostavka/niza od pretpostavki bazirani na observacii i prethodni znaenja......hipotezata se testira taka sto se nulificira(pobiva ko netocna)....ako ima golema evidencija deka odredeni faktori se realni i "dokazi" koi ja potvrduvaat hipotezata kako sto bi rekle vie, hipotezata stanuva teorija.. Znaci 99% od rabotite vo naukata se teorii, bazirani na statistika i verojatnost. Taka da teoriiite se daleku pocvrsti i dokazani, negoli kako vie si go zamisluvate toa...

Моја хипотеза е дека настанал од Биг Бeнгот, за потоа универзумот во текот на милиајрда години да се собира и згуснува и пак да дојде до точка на Биг Банг и така у круг.

And i base this on absolutely nothing.

Биг Бенг е само претпоставка која е земена како ошто прифатена теорија. Ни еден научник, ни едно технолошко достигнување (освен ако еден ден не измислат временска машина) не може да ни даде точен одговор како настанал универзумот. Научниците можат само да мозгаат и да бараат логични начини.
Времето настанало со Биг Бенгот така што и да изградиме временска машина нема да можеме директно д видиме како дошло до Биг Бенгот

А некој да знае каде може да се најде Кратка историја на времето од Стивен Хокинг? :D

Kaко настанал не знам, ама знам дека било многу жешко кога настанал. Пекол било , милион келвини не се шала. Сега фала богу поладно е :)

Kaко настанал не знам, ама знам дека било многу жешко кога настанал. Пекол било , милион келвини не се шала. Сега фала богу поладно е :)
Slicno mislenje imam no za taa visoka temperatura da nastane potrebno e da ima reakcija pritisok koj najverojatno e sozdaden od sudir/neposreden kontakt na dva razlicni po materija/antimaterija univezumi koi go sozdale toj vo koj se naogame

Времето не постои тоа е само една илузија , а универзумот е вечен и бил вечен и незнам како да ви објаснам дека тој не е настанат , тој отсекогаш постоел и ќе постои.

Теоријава за големата експлозија нема никаква смисла , чисто прашање до тие што веруваат во оваа теорија , што било пред да настане големата експлозија?

Две небески тела кои се судриле.

Времето не постои тоа е само една илузија , а универзумот е вечен и бил вечен и незнам како да ви објаснам дека тој не е настанат , тој отсекогаш постоел и ќе постои.

Теоријава за големата експлозија нема никаква смисла , чисто прашање до тие што веруваат во оваа теорија , што било пред да настане големата експлозија?
Се што е вечно морало да настане некогаш некако. Ова теорииве со експлозии со судири на небесни тела не ми држат вода пошо за да ете речеме се движат тие тела мора во нешто да се наоѓаат, а и мора од нешто да се настанати. Па тоа нешто од друго нешто настанато и се така до бескрај.

Mnogu misticno prasanje sto odsekogas sum go razmisluval . Problemot e vo vrksa so toa sto e prvo nastanalo ? Toa prvo nesto pak sto i da e od sto e nastanato ? Od nisto ? Pak toa nisto od sto i taka misterija golema i neobjasniva .. Toa nikoj i nikogas izgleda nema da go znae ..

Од ништо - нешто не може да настане ...

Вечна е само човечката глупост, како стави "вечен" и дека времето е илузија во една речница? Смисолот на прашанјето што бил пред Биг Бенгот е глуп сам по себе оти пред него не постоело време, самиот збор "пред" претпоставува дека имало време пред биг Бенгот, а тој е почетокот и на времето и на пространството и на материјата.Други глупи прашанја се "што било надвор од Биг Бенгот" кога тој бил во една микро област. Воопште многу поими се обусловени од секојдневниот живот но при него имаме само мали скорости, ниски температури и т.н.Некои работи особено од светски величини ич не се очигледни, дури се спротивни на секојдневните ни размислуванја и поими кои се засновани на овој опит. Ова се вакви работи како "пред", "след" кои имплицитно уклјучуват едно апсолутно време, но ние знаеме дека тоа не е верно и времето, пространството и материјата се поврзани. Абе вие не учите ли ништо од теоријата на релативитетот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom