94 американски филмски награди (Оскари 2021)

Кој филм е твој фаворит за Оскар за најдобар филм од 2021?

• Вкупно гласачи
    9
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.059
Знаеш дека оскарите се тапа кога секоја година се помалку коментари има на темава. 2 страни и тоа за шамарот, за филмовите ништо. На времето само за Миланка и нејзините бисери одеа по 15-20 страни. :(

пс. Шамарот беше тотално заслужен. Почитувам ваков хумор ама не знам што очекувавте, да седи Вил и да се смее на сметка на жена му која е у депресија? Не е кул шамар да јадеш пред цел свет, ама не е ни кул цел свет да се смее на жена ти.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
пс. Шамарот беше тотално заслужен. Почитувам ваков хумор ама не знам што очекувавте, да седи Вил и да се смее на сметка на жена му која е у депресија? Не е кул шамар да јадеш пред цел свет, ама не е ни кул цел свет да се смее на жена ти.
Женава му го вараше со 18 годишен другар на син му. Овој тинејџер нели почна песни нешто да вади за ситуацијава, па оваа наместо да смири топка нешто, го кани маж и на нејзиното сопствено шоу и во фаца му зборува како го вара (од овде е мемето кога е расплачан Вил Смит). Наместо да ја прати у 300 пм, овој насила влегува во отворен брак (врска ај ќе сфатам, ама отворен брак бе...која е смислата) као демек хех немам јас ништо против да се ебе жена ми со кого стигне. У меѓувреме оваа сфаќа каков папучар е маж и, и си вергла иста приказна ставена на турбо, па има интервјуа како до денес и недостига Тупак и он и бил вистинската љубов и најјак ебач итн итн.

Сето ова секако беше ок за Вил the cuck Смит, ама една глупа шала вчера му ја погоди гордоста. И он се смееше од прва, ама ја виде жена му намрштена па си рече сега е моментот да покажам шо маж сум јас. Цел свет се смееше и пред вчера, сега само уште повеќе.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.059
Женава му го вараше со 18 годишен другар на син му. Овој тинејџер нели почна песни нешто да вади за ситуацијава, па оваа наместо да смири топка нешто, го кани маж и на нејзиното сопствено шоу и во фаца му зборува како го вара (од овде е мемето кога е расплачан Вил Смит). Наместо да ја прати у 300 пм, овој насила влегува во отворен брак (врска ај ќе сфатам, ама отворен брак бе...која е смислата) као демек хех немам јас ништо против да се ебе жена ми со кого стигне. У меѓувреме оваа сфаќа каков папучар е маж и, и си вергла иста приказна ставена на турбо, па има интервјуа како до денес и недостига Тупак и он и бил вистинската љубов и најјак ебач итн итн.

Сето ова секако беше ок за Вил the cuck Смит, ама една глупа шала вчера му ја погоди гордоста. И он се смееше од прва, ама ја виде жена му намрштена па си рече сега е моментот да покажам шо маж сум јас. Цел свет се смееше и пред вчера, сега само уште повеќе.
Не навлагам што човек е Вил и каков им е бракот, сепак жена му е и реакцијата ми беше многу логична.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Небитно они со жена му што прават, може и само за публика и трачарење им се муабетите со варањето.

Жена му нити е во животозагрозувачка состојба, нити е болна, се работи за чисто козметички проблем, кој со третман ќе и помине. Крај краева, купи си некоја перика со милионите и не замарај.

Ај што го лупна овој, докажан комичар со децении, за безвезална шала, туку не му се ни извини. Напротив, почна со мачомен муабети, како он заштитник, како му било тешко да снима, жртва муабети направи куп, а типот излезе само обичен силеџија со очигледни здравствени проблеми.

Крис Рок може комотно да го тужи, може откога ќе му се намалат милионите после уште повеќе ќе им биде тежок животот.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Знаеш дека оскарите се тапа кога секоја година се помалку коментари има на темава. 2 страни и тоа за шамарот, за филмовите ништо.
Врска ти нема ова.

Да не бидам претерано груб ама другар ти си турист во филм и тв дискусии,те читам некад у темиве и мислам дека најмалце си запознаен и најтазе познавање имаш со филмови како медиум. :toe:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Врска ти нема ова.

Да не бидам претерано груб ама другар ти си турист во филм и тв дискусии,те читам некад у темиве и мислам дека најмалце си запознаен и најтазе познавање имаш со филмови како медиум. :toe:
Не ќе да си во право.... Сосема спротивно :)
И јас се сложувам со Комита. Недостасува гламурот, недостасува спектакл...
Само Миланка е останата од очекуваното :)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
Врска ти нема ова.

FB_IMG_1648453687891.jpg

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Не ќе да си во право.... Сосема спротивно :)
И јас се сложувам со Комита. Недостасува гламурот, недостасува спектакл...
Само Миланка е останата од очекуваното :)
Не ми е зборот за оскарите и гламур , тоа немало у задњи 10 години и више ...

Него за тоа дека немало коментари у темава као претходните години кујзнае шо било.

Филмомани и филмоманишта као што врие на форумов и како скоро сите шо пишуваат у филм и тв се , ете и ти ... нема да се замараат за коментари дали имало или дали некој глеал оскари.

Тоа се позерски муабети на некои шо не глеа многу филмови :toe:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.059
Врска ти нема ова.

Јас не се натпреварувам со никој тука колкаво е моето знаење за Филм и ТВ. Треба да бидам експерт за да не бидам турист или? Каква врска имаше твојов коментар со квалитетот на оскарите? Ѕирни ги тие од вчера и оние од пред десетина години.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Од квалитет на Оскарите, шамарот беше најквалитетен. Мислам цел свет за тоа збори, 300 мемиња излегоа.

Али на посериозна нота, КОДА тепаше во најдобар филм. Сруши бааги рекорди, ги имаше по нет. Исто ми се допадна што зеде и таткото во КОДА за споредна машка улога.

Од други квалитети, ми се допаднаа повеќето розеви фустани. Не ми се допадна што Тимоти се појави без кошула, мислам која сака да ја гледа таа развиотка непокриена.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Не ми е зборот за оскарите и гламур , тоа немало у задњи 10 години и више ...

Него за тоа дека немало коментари у темава као претходните години кујзнае шо било.

Филмомани и филмоманишта као што врие на форумов и како скоро сите шо пишуваат у филм и тв се , ете и ти ... нема да се замараат за коментари дали имало или дали некој глеал оскари.

Тоа се позерски муабети на некои шо не глеа многу филмови :toe:
Па не е баш така... Тука прилично се коментираа номинираните филмови. Верувам дека повеќето гледале (и јас гледав). Искрено мене единствен емотивен дел ми беше оскарот на Troy Kotsur, другото некако бледо.
Гледањето оскари има повеќе димензии, еве јас сакам да видам дали прогнозите ми се точни :)
Како настан има своја тежина, традиција.. И дефинитивно се коментирало многу повеќе.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Јас не се натпреварувам со никој тука колкаво е моето знаење за Филм и ТВ. Треба да бидам експерт за да не бидам турист или? Каква врска имаше твојов коментар со квалитетот на оскарите? Ѕирни ги тие од вчера и оние од пред десетина години.
Има врска оти тресеш зелени као и за други коментари у филм и тв и се приметува,само еве вака искрено ти кажувам оти зашо да не :toe:

За оскари ли бараш квалитет?.. Сето ова е пропагандо срање шоу,не дека порано се паѓало у несвест од оскари
Автоматски споено мислење:

Па не е баш така... Тука прилично се коментираа номинираните филмови. Верувам дека повеќето гледале (и јас гледав). Искрено мене единствен емотивен дел ми беше оскарот на Troy Kotsur, другото некако бледо.
Гледањето оскари има повеќе димензии, еве јас сакам да видам дали прогнозите ми се точни :)
Како настан има своја тежина, традиција.. И дефинитивно се коментирало многу повеќе.
Се коментирало оти може тој пат имало повеќе онлајн и повеќе активни членови и сакале да утепаат време со јадење бурек.

Не верувам дека на некој му е сериозно гајле за оскари во поново време или дека уопште е репер кој ќе добие оскар или дали филмот се цени според оскари.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
За оскари ли бараш квалитет?.. Сето ова е пропагандо срање шоу,не дека порано се паѓало у несвест од оскари
Не можеш да оспориш важност и тежина на Оскар.. Филмот станува дел од историја и се издвојува од маса други филмови. Целата парада е некаков стејџ кој ја прати таа приказна.

Kajgana Shop

На врв Bottom