Експерименти

• Креатор на темата Креатор на темата ZOKiPOKi
  • Време на започнување Време на започнување

ZOKiPOKi

Човек од збор!
Член од
25 мај 2006
Мислења
81
Поени од реакции
6
Од секогаш ме интересирале некои интересни ствари :tv: кои можеш сам да ги направиш, ја мислам дека ни треба една ваква тема и дека секој би сакал да си напраи нешо бумеранг или бомба некоја, и онака случајно ја најдов странавa http://www.dangerouslyfun.com, а ја иначе ги имам направено само тие со балончињата шо горат (тоа со Андро), и таа гранатата со оцет али ми се заеба нешо :icon_surp. А оваа тема може да служи за прашања во врска со експерименти или каде може нешто да се најде, и за страни на кои има некои интересни работи.

П.С. Да не знае некој од кај може да се најде Сув мраз (Цврст CO2) негде у Скопје. Видете го сајтот па ке знаете за шо ми е :icon_lol:.

Mhm...da toa e ludo...so mene go proba Zoki.probav i na raka da mi gori mi izgorea vlaknata :pos:ke sliknam so kamerata ke postiram sea moram da idam

Јас знам еден начин да се направи еден вид бомба, а тоа е да се стави во едно пластично шише солна киселина ( на дното ) и алуминиум неколку парчиња... потоа шишето се затвора со капачето, и за 10-тина или повеќе минути пука и се слуша доста јака експлозија... ( кој ќе ја направи, за последиците не одговарам... )

Многу е јака странава, ако имате кажете уште вакви страни. Најак екперимент е со сув мраз, ама премногу опасно, ме привлеквит некако да го направам, само незнам каде да ја замрзнам водата на -79 C...

MkForces напиша:
Јас знам еден начин да се направи еден вид бомба, а тоа е да се стави во едно пластично шише солна киселина ( на дното ) и алуминиум неколку парчиња... потоа шишето се затвора со капачето, и за 10-тина или повеќе минути пука и се слуша доста јака експлозија... ( кој ќе ја направи, за последиците не одговарам... )

Го знам овој експеримент, и знам шишето на дното ќе се направи као шилец и ќе падне на земјата и ќе рокне.

Сакавме за нова година вакво да праиме да рокаме. :pos:

Ние прајме такви бомби редовно, само не дај боже малку повеќе солна или алуминиум да ставиш... еднаш ставивме дупла доза, и по 15-16 минути рокна и ни дојде полиција :S

Знам бе Екстра се тие бомби еднаш ја и Андро сакавме на една стара шо не мааше со камења али јебига се задоволивме со камен у прозор :), али сакам да го напраам ова со сув мраз шо е на сајтот али незнам од кај да најдам цврст карбон диоксид, мора негде у градов да има нешо лабороторија или негде кај шо може да се набават овие ствари. Ако знае некој нека каже :zlo:

Јас знам малку уствари ич не опасно едно со дволитарска кока кола и бомбончиња ментос :vozbud: Сигурно ја знајте нели? хехе. Глупа е ама пак интересно испаѓат. Ко фонтана од 2 метра :)

Најјака и најевтина бомба :)... Се става негасена вар во пластично шише од 2 литра. Се тура вода, затвараш шишето клацкаш малце фрлај и бегај што подалеку (пресно гасена вар ако ти капни било на облека или на кожа ке те изгори). Од притисокот пука невидено. Сеа не е како овие со киселина, ама па и не треба многу. 10 денари кило е негасена вар. Од кило можеш да испукаш 5-7 шишиња.

Јас знам петарда да правам.да пука колку што сакаш.
Зимаш 2 штрафа и еден мутер на првиот штраф се навртува мутерот но не до крај потоа го полните празниот простор со барут и другиот штрав се навртува на мутерот.потоа со жица се врзуваат 2та штрафа да не удри некој од штрафовите у џам па да има проблеми.И на крај се мава челичната педарда од земја и пука.
(доколку се деси беља не одговарам,се е на ваш ризик)

Неможеш комерцијално да набавиш сув мраз. Иначе baking soda беше Сода бикарбона, а ако ставиш посилна киселина од оцетната битребало поголема експлозија да направи така?

samo bombata so solna kiselina ja iam praeno drugo nisto...btw vo sise od pola litar turas topcinja od folija malecki negde 15-20 i celoto sise posle go polnis do gore so solna kiselina odma zatvoras (so dvajca podobro se pravi zasto moze da si isturis na prstite i da se napravi belja golema) pa go frlas i puka so rasprskuvanje na solna kiselina.........

Немам правено многу експерименти.. правевме понекогаш на час по хемија но јас дирекно не сум учествувал.. Единствен експеримент што имам направено е тој што го кажа dzish со негасена вар.. и тоа пробував дали можам со тоа да убијам риби во еден "вир" во реката :)

Ке земеш шише го полниш со бензин и додаваш малце алхохол...ама чист алхохол...му ставаш 50 грама барут и му ставаш книга на отворот ја палиш книгата и го фрлиш...следува....бааам експлозија како рачна бомба е ...и то :salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom