Паста за заби

• Креатор на темата Креатор на темата Filip89
  • Време на започнување Време на започнување
pred eden mesec ja kupiv pastava i epten e TOP (blend a med 7), a zabite si gi mijam minimum po 3 pati dnevno

Хигиена на заби обавезно барем најмалку 2 пати на ден насабајле и навечер....Користам Colgate:Тriple action i Propolis....

Додека ми беше се во ред со непцата користев Colgate-Herbal...
но сега користам Paradontax и Betadine на три дена користам Amin Fluorid
Немам парадентоза пу пу пу не дај боже,имам осетливи непца :(

Користам Colgate.. било каква..
Забите ги четкам на утро и потоа завизи од денот.. уште еднаш или 2 пати.. а се случува и само на утро да биди единствен пат.. но ретко.. Но после оброк нон стоп џвакам мастики.. орбит за деца.. :)

Користам Colgate ... а забите ги четкам 5 пати дневно, а може и повеќе.

temava mi e pogodena!
ne mi e bitno so kakva pasta gi mijam,no gi mijam mnogu!dnevno od 4-5 do 10 pati!

Colgate:)ama samo na sabajle i navecer pred iskacanje:)i cel den sum na mastiki orbit zeleni gravcinja:)

Colgate:)ama samo na sabajle i navecer pred iskacanje:)i cel den sum na mastiki orbit zeleni gravcinja:)
оп овие ми се коњак мене,ако ги немам ко без гаќи да сум искочил :icon_lol: инаку да,користам колгејт мијам заби сабајле и навечер обавезно,а после посета на забар и неколку совети може да се деси наредните неколку дена да ги мијам и после секој оброк ама брзо ми сдосадува,пре би да си лапнам мастиче :icon_lol: и аман не разбирам што праите бре по 5-10 пати заби кога миете...

Користам Colgate ... а забите ги четкам 5 пати дневно, а може и повеќе.

:uvo: ако ги миеш повеќе од 2-3 пати дневно се оштетува горниот слој на забите што би требало да ти ги прави посјајни затоа внимавај малце ...

Koristam Colgate total-whitening gel otkoga izleze.Mnogu e luta i ja obozavam pastava. Gi mijam zabite 3-4 pati na den.
A inaku majka mi koristi isklucivo Kolinys. Ne deka e epten losa, si velam ja potsetuva na mladosta:smir:.

Astera ili Vademecum.Gi mijam zabite 2-3 pati na den.

Најнова е Лакалут white
Bland a med
Astera

Malce e of topik, ali znae li nekoj kako "pravilno" se cetkaat zabite? Ama ona bash najpravilno, po definicija, kako shto go ima vo 'zabarska kniga'? Prashuvam poshto mi krvarat nepcata nekad, pa sakam da znam dali pravilno gi cetkam. Da, go znam ona 'kruzno dvizenje so cetkata' no kolku vreme, na koja strana, kako gi cetkate zabite odvnatre i sl. Fala odnapred. Zuboneobrazovan. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom