Книги, е-книги, туторијали и слично

• Креатор на темата Креатор на темата DonVito
  • Време на започнување Време на започнување
Ehehej, mirni. Baranje ke si prakjate na pp, odgovor ke si prakjate po pp. Bez nepotretni prenatrupuvanja na mislenja ovde.

Ако може некоја е-книга за Графити нешто или некое туторијалче??:)

Wolfram математика некој да не има работено? Материјали некој нешто да не има? Или каде да најдам? (на македонски или англиски да се по можност:) )

Wolfram математика некој да не има работено? Материјали некој нешто да не има? Или каде да најдам? (на македонски или англиски да се по можност:) )

Еве ти еден тон туторијали за Wolfarm Mathematica, на првиот линк имаш цела колекција (во .pdf), на вториот линк имаш видеа и незнам уште што таму и ако ти требаат уште листај ги линковите надоле би требало да најдеш тоа што ти треба :)

имам една книга на англиски е за Почетоци во C лесна е за разбирање сум ја користел...се вика C for dummies па ако ја сакате ПМ...

П.С. ЗДРАВО НА СИТЕ НОВ СУМ НА ФОРУМОВ :))

Здраво дали ке може некој да ми помогне веќе две недели барам книга за Делфи 7 но неможам да ја најдам.Ве молам за помош.

Здраво дали ке може некој да ми помогне веќе две недели барам книга за Делфи 7 но неможам да ја најдам.Ве молам за помош.

Еве, првото мислење на последнава страница е за тоа:

HTML, Delphi и ASP.NET... имаш еден тон туторијали, само што се на англиски, на македонски тешко дека ќе најдеш освен нешто за HTML.

Aj i mene pls :helou:

Aко може туториал за C# :)

Ако имаш преднаење од некој друг програмски јазик ондак овие туторијали мислам дека би ти завршиле работа:

Introduction to C#
Advanced C#

...а ако немаш никакво предзнаење ондак побарај го на торенти официјалниот курс од мајкрософт за C#

Microsoft® Visual C#® 2005 Step by Step

П.С. Google > C# Tutorials :)

Еве нешто добро....Programming
Language
Third Edition
Bjarne Stroustrup
AT&T Labs
Murray Hill, New Jersey
AddisonWesley
An Imprint of Addison Wesley Longman, Inc.
Reading, Massachusetts · Harlow, England · Menlo Park, California
Berkeley, California · Don Mills, Ontario · Sydney
Bonn · Amsterdam · Tokyo · Mexico City

EDIT!

Препорачана е од Универзитетот СВ.Климент Охридски Битола...за програмерите.

Бај д мод'рејта: вакви линкови не.

Може некоја книга за работа со Лазарус програмски јазик?!

Луѓе да не ја има некој книгава во ПДФ формат? Ако ја има некој, ПП плс :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom