Хунза масло од горки семки од кајсија

• Креатор на темата Креатор на темата Vardarecc
  • Време на започнување Време на започнување
Не, јас не сум нејасен, само твојата потреба да негираш нечиј нечив став е поголема од јасно наведените мои ставови, ме ставаш у ист кош со продавачите на змиско масло, иако ти кажав дека за канцер нема јасно ефикасни методи - хемото има најголем процент на успех генерално, и често треба да биде прва опција.
Лаки је мало нервозан.
Немам јас потреба да негирам твој став затоа што нејасен ми е твојот став, конфузен,...Ако сакаш никој да не го негира твоето пишување, тоа е друга работа. Ама ти што ги негираш другите, па и стручноста на докторите, дали тоа е ок?
Ај фокус малце на разговорот, наместо на мене и сланината.

има сигурно многу случаи кои се излечиле со тревки, додатоци, и што уште не ама тоа е во неконтролирани услови, и тука не може да се исклучи плацебото.
Дали знаеш дека има или "сигурно има" и дали се тоа исклучиво со додатоци, тревки или и со конкретни прифатени терапии? Дали се излекувале или се во онаа фаза која ја споменав?

Конкретно те прашав, за што ти се тие додатоци што ги наведе и што ти значи тоа алтернатива. Дали друга веќе прифатена здравствена терапијата или надрилекарство?

Последно уредено:
Лаки је мало нервозан.
Немам јас потреба да негирам твој став затоа што нејасен ми е твојот став, конфузен,...Ако сакаш никој да не го негира твоето пишување, тоа е друга работа. Ај фокус малце на разговорот, наместо на мене и сланината.

Дали знаеш дека има или "сигурно има" и дали се тоа исклучиво со додатоци, тревки или и со конкретни прифатени терапии? Дали се излекувале или се во онаа фаза која ја споменав?

Конкретно те прашав, за што ти се тие додатоци што ги наведе и што ти значи тоа алтернатива. Дали друга веќе прифатена здравствена терапијата или надрилекарство?

Алтернативна значи додатна терапија, која не е препишана од доктор. Знам мој комшија што се излечи со варовник, ти веруваш дека варовникот лечи според тоа? :D

Како да ти објаснам за што се, кога не веруваш во нивното дејство? знаеш ли што е апоптоза без да гуглаш? знаеш ли воопшто како се добива канцер? ако знаеш ќе ти беше познато дека турмерикот на пример, има многу механизми преку кои го добива своето анти канцер дејство, антипролиферативно, антиоксадативно, а стимулира и апоптоза, како и многу други. На 3 месеци клетките ни отпаѓаат, и се создаваат нови, ако тоа не се случи добиваш канцер.

Процесот при кој што клетките се самоуништуваат се вика апоптоза - клеточна смрт, ама за разлика од нив канцер клетките на пример ја губат способноста да се самоуништат, турмерикот има релативна способност да го репрограмира тој процес т.е. да ја стимулира апоптозата на таа канцер клетка преку реактивација на рецепторите за самоуништување на истата. исто така шансата за стекнување на мутација на канцерот на ова дејство е релативно помала заради тоа што турмерикот има преку 250 активни состојки, не се таргетира канцерот само преку еден изолирана супстанца, или механизам.

turmeric ispituvanja slika.png

Алтернативна значи додатна терапија, која не е препишана од доктор. Знам мој комшија што се излечи со варовник, ти веруваш дека варовникот лечи според тоа? :D

Како да ти објаснам за што се, кога не веруваш во нивното дејство? знаеш ли што е апоптоза без да гуглаш? знаеш ли воопшто како се добива канцер? ако знаеш ќе ти беше познато дека турмерикот на пример, има многу механизми преку кои го добива своето анти канцер дејство, антипролиферативно, антиоксадативно, а стимулира и апоптоза, како и многу други. На 3 месеци клетките ни отпаѓаат, и се создаваат нови, ако тоа не се случи добиваш канцер.

Процесот при кој што клетките се самоуништуваат се вика апоптоза - клеточна смрт, ама за разлика од нив канцер клетките на пример ја губат способноста да се самоуништат, турмерикот има релативна способност да го репрограмира тој процес т.е. да ја стимулира апоптозата на таа канцер клетка преку реактивација на рецепторите за самоуништување на истата. исто така шансата за стекнување на мутација на канцерот на ова дејство е релативно помала заради тоа што турмерикот има преку 250 активни состојки, не се таргетира канцерот само преку еден изолирана супстанца, или механизам.

Прегледај го приврзокот 187158
Кај ни отпаѓаат клетките на три месеци? Као, митариме клетки?
Плус џокер прашање - тромбоцитите, еритроцитите, леукоцитите и клетките на косата, кожата и ноктите исто одат на три месеци?

Кај ни отпаѓаат клетките на три месеци? Као, митариме клетки?
Плус џокер прашање - тромбоцитите, еритроцитите, леукоцитите и клетките на косата, кожата и ноктите исто одат на три месеци?

Не сите келетки отпаѓаат исто брзо, описот беше генерален.

Алтернативна значи додатна терапија, која не е препишана од доктор. Знам мој комшија што се излечи со варовник, ти веруваш дека варовникот лечи според тоа?
варовник излечил рак? хмм. и мој близок се "излечи" па зафати друг орган...па и тој го "излечи"...и така редум. Ах, да, се обидоа и со ајурведа меѓу другото. И мојот комшија се "излечи"... Тоа "излечено" е толку релативно така да...дајбоже да грешам.
Како да ти објаснам за што се, кога не веруваш во нивното дејство?
дали прочита нешто за гравиолата? Мачја шепа, како и да се викаше, срж од ајкула, варумин...? истото го тврдеа. И многу веруваа, и секоја година одеа на операции или ги третираа со хемотерапии. Колку и да се надеваш на тие студии, овие додатоци не лекуваат и не го убиваат ракот, од кој и да е вид. Едино ја подобруваат физичката состојба на пациентот. Од такви додатоци, хомеопатии, амазонски чуда, верувајќи, многу луѓе останаа без пари, а нивните блиски починаа.
тоа е она што ти го кажав на почетокот. Ти се мачиш да ги разбереш овие процеси за кои некои имаат учено факултети.
Зборам за реалноста. Одреден стадиум и одреден орган, ок. Има и исклучоци, зашто како не знам. Се друго е лук и вода која ја продаваат за скапи пари. Ти го кажувам ова од искуство од моја фамилија и од други блиски луѓе, а ти верувај во што сакаш.

Последно уредено:
Она што го кажува лекарот, нема врска горе доле со суплеметните. Што ако хемото не реагира? нека си иде пак на терапија, овие се независни од неа, додатоци на истата се.

Не можеш да гарантираш за нешто што има еден тон докази, со дупло слепи студии. Она што те буни е што не постои еден ист канцер, секој е различен и уникатен па затоа не секогаш делуваат, исто како што и кемо не секогаш делува, така да излишно е да се дискутира на оваа тема веќе не сите канцери се напредни, не секој пациент е во иста фаза, она што секој треба да го направи е да проба што повеќе различни методи.
Во голем дел од случаите не реагира ништо, зависи за каков карцином се работи и во која фаза е, статистички има инфо за скоро секој тип колку е успех на лекување.
За жал сум имал дома болен од ова срање од болест, ги испробавме сите можни алтернативни методи и немаше воопшто подобрување, б17 во неколку месеци искористивме преку 20шишенца но џабе.
Раното откривање нуди шанса за да излекува, ако е доцна откриен шансите се премногу мали, кај некои типови дури и под 1%.
Кај човек болен од настинка не можеш да крениш имунитет, а не кај болен од рак, верувај ми не сакаш да имаш работа со оваа болест, тотално е различна од се што си видел до сега, во мојот случај возрасе маж од 93кг за 3 месеци стана 48кг, се можно пробавме и за подобрување на имунитет и што не, али залудно.

тоа го зборам 2 страни. Не сакам да ги навредам ни вардарец ни јанко ни псај, секој си знае за себе ама од она што сум го гледал, изгубив верба во многу такво нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom