Икони

• Креатор на темата Креатор на темата Tiger311
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 ноември 2011
Мислења
59
Поени од реакции
14
Дали знае некој каде во Скопје можам да купам икони од светци?

Иконопис со двојна позлата од 24 кратно злато на орев, липа, костен, цреша директно во продавницата на МПЦ-ОА на Бул. Партизански одреди бр. 12, може и по порачка и различна димензија од икописната школа на манастирот Воведение на Пресвета Богородица Елеуса. Може да се најдат и принтани икони во црквите Св.Богородица на Кеј, Св Петар и Павле Ѓорче Петров, Св.Димитрија на плоштад итн.

Јас би погледнал и во Марков манастир

https://www.facebook.com/IkoniSimeonov/
Од студио Симеонов можете да купите рачно изработени икони, на дрвени даски и со позлата. Одлична презентација на процесот на сликање имаат на ФБ. Поздрав.

... ... ...
јас си ја сам изделкав, ми можеш нешто, дај иљадарче и твоја е и тоа на орев.
има уште неколку на лагер
„Додека штурниците ја расипуваа тишината, јас го загледувавав чистачот на патеката во паркот, по која други ќе шетаат и размислувава: дали еднаш во светов ќе дојде до еднаквост? Сето тоа ми изгледаше прекрасно, но толку далеку како ѕвездите во бескрајот на вселената“.

... ... ...
јас си ја сам изделкав, ми можеш нешто, дај иљадарче и твоја е и тоа на орев.
има уште неколку на лагер
„Додека штурниците ја расипуваа тишината, јас го загледувавав чистачот на патеката во паркот, по која други ќе шетаат и размислувава: дали еднаш во светов ќе дојде до еднаквост? Сето тоа ми изгледаше прекрасно, но толку далеку како ѕвездите во бескрајот на вселената“.
Ако е твоја ракотворба , доста добро е изработена. Од уметнички аспект Св. Никола си го погодил 99%.

@Tiger311 ако сакаш има и нешто вакво:
ar1.png

Изработено во длабока поткопана резба. Можам да ти дадам контакт со човекот кој ги изработува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom