S
staycalm
Гостин
Пошо глеам си ме цитирал ќе ти вратам.Сами се делат луѓето, не ги делам јас. Ако на повик за протест против промена на име на сопствената земја, ти одговара со "Ќе дојдам ако има сокче и сендвич" или пак "Nмето не го даваме!!1", тогаш самите се сместуваат во групата наречена дегени.
Ако некој е разочаран од политичарите сите овие изминати 27 години, а кога ќе има протест против промена на името нема време 2 саати од животот да го посвети за тоа туку може да ги исмејува на форум оние кои го поддржуваат протестот, тогаш си исто гомно ко политичарите.
Разочаран сум од политичарите па затоа кур ме боли за името на државата само плиток ум може да изјави.
Организатори на овие протести секогаш ама баш секогаш се дпмнеовци. Не постои „национален“ протест што не е организиран од симпатизер/член на ДПМНЕ. Знаеш кога би отишол на таков протест? НИКАД. Едно пошо е наводно патриотски протест со други цели (4та точка у случајов) а друго затоа што немам ништо против преговорите за името и влегување во ЕУ и НАТО. Шта ти ту није јасно драги?