27 Февруари Протестен Марш за Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Persey
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сами се делат луѓето, не ги делам јас. Ако на повик за протест против промена на име на сопствената земја, ти одговара со "Ќе дојдам ако има сокче и сендвич" или пак "Nмето не го даваме!!1", тогаш самите се сместуваат во групата наречена дегени.

Ако некој е разочаран од политичарите сите овие изминати 27 години, а кога ќе има протест против промена на името нема време 2 саати од животот да го посвети за тоа туку може да ги исмејува на форум оние кои го поддржуваат протестот, тогаш си исто гомно ко политичарите.

Разочаран сум од политичарите па затоа кур ме боли за името на државата само плиток ум може да изјави.
Пошо глеам си ме цитирал ќе ти вратам.

Организатори на овие протести секогаш ама баш секогаш се дпмнеовци. Не постои „национален“ протест што не е организиран од симпатизер/член на ДПМНЕ. Знаеш кога би отишол на таков протест? НИКАД. Едно пошо е наводно патриотски протест со други цели (4та точка у случајов) а друго затоа што немам ништо против преговорите за името и влегување во ЕУ и НАТО. Шта ти ту није јасно драги?

Организатори на овие протести секогаш ама баш секогаш се дпмнеовци. Не постои „национален“ протест што не е организиран од симпатизер/член на ДПМНЕ. Знаеш кога би отишол на таков протест? НИКАД. Едно пошо е наводно патриотски протест со други цели (4та точка у случајов) а друго затоа што немам ништо против преговорите за името и влегување во ЕУ и НАТО. Шта ти ту није јасно драги?

Не знам зошто си ме цитирал, кога не кажа ништо ново што веќе не го знаев за тебе после тој првичен "Ќе дојдам за сендвич и сокче" пост.

Добар ти е српскиот.

Очигледно појма немаш за што се обвинети

Точно знам за која точка од законот се обвинети
За истото бев и јас обвинет кога протестирав против назначувањето на Талат Џафери за Министер за Одбрана на 1ви Март 2013
Дојдоа мангупи направија инциденти и јас и уште десет души заработивме кривични пријави кои подоцна беа отфрлени

изолација на Македонија и ослободување на членовите на ДПМНЕ
со одлична цел го организирате протестот нема што

Во раководното тело кое ќе го организира овој протест нема ама баш ниту еден член на ДПМНЕ
Речиси сите од нив се иселеници.

Слободно продолжи си да преговараш со фашисти и расисти само после не прашувај зошто живееш во утепано опшество како нашево.
Ти и твојот молк се и причината и последицата
Се надевам кога ќе се свестиш нема да биде предоцна за да си ги спасиш и твојот и животот на твојата фамилија.

Што да дојдам бе вол(к)? Глеаш ли кои п***и сте?
Стајте и 5-та точка - Амнестија на цело дРпне (што апла се дешава веќе), па тек тогаш сите ќе ви дојдат.
Глеаш ли кои се плодовите на злоупотреба на национални чувства и патриотизам? Е тоа е границата меѓу патриот и националист.

Тоа ви е таа хипокризија - спомениците на учк коа се ставаа ќутевте ко пички, а сеа коа го тргнаа ќосето се буните за тие споменици - кој уште ви верува дека сте патриоти?
Би дошол, ама ај да ви се најдат сендвичи поише...
Што се однесува до мене, јас цело раководство на ДПМНЕ би го ставил во затвор, прво за демонизирање на патриотизмот и национализмот, а потоа за се останато.

Во раководното тело кое ќе го организира овој протест нема ама баш ниту еден член на ДПМНЕ

Слободно продолжи си да преговараш со фашисти и расисти само после не прашувај зошто живееш во утепано опшество како нашево.
Ти и твојот молк се и причината и последицата
Знаеш дека тоа е уште полошо?

Lie-Detector-Test-1080x675.jpg

640

Знаеш дека тоа е уште полошо?

Па и не би рекол...
Бев и надвор и внатре.
Они не слугуваат за тендери и власт ;)
Напротив се борат за одбрана на правото на национална јазична културна историска самоидентификација.

Вака да се собиравте и за криминалите...

Се збирав и за криминалите затоа и отказ добив ;)
https://stefanovmartin.wordpress.com/2018/02/14/drzavata-nad-partijata/

За жал нема поголем криминал од тоа на еден цел народ да му ги редефинираш душата идентитетот и свеста
Без народ кој не знае да реагира против криминалот и корупцијата
или пак кога некој ќе му чепне во националната свест и националниот идентитет
Тогаш нема ни држава
За мене се тоа е исто

Ве чекам на протести

Последно уредено:
Се збирав и за криминалите затоа и отказ добив ;)
https://stefanovmartin.wordpress.com/2018/02/14/drzavata-nad-partijata/

За жал нема поголем криминал од тоа на еден цел народ да му ги редефинираш душата идентитетот и свеста
Без национална свест и национален идентитет нема ни држава

Ве чекам на протести

Време е да сватиш дека се бориш со ветерници, терај си чарето надвор.

Е сега ме убеди, доаѓам. Луѓе кои живеат во цивилизирани општества протестираат со цел Македонија никогаш да не влезе во друштвото на цивилизирани општества. Супер, не треба ни сендвич, сите ќе дојдат.

Што се однесува до мене, јас цело раководство на ДПМНЕ би го ставил во затвор, прво за демонизирање на патриотизмот и национализмот, а потоа за се останато.

Ти седи мирен, да не почнаат да затвараат за глупавост, ќе легнеш доживотно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom