Анкета за влијанието на религијата на социјалниот живот

• Креатор на темата Креатор на темата Hattab1
  • Време на започнување Време на започнување
Истата анкета е направена и за муслиманите, и сегде кај што стои во прашањата МПЦ-ОА од оваа анкета, таму стои ИВЗ.. за да направам споредба, и сега јас не сум виновен за резултатите, вие ја пополнувате анкетата. :)
Не си виновен, провиден си. Христијанството и исламот немаат авторско право над поимот Религија и за проект кој треба да се однесува на магистарски труд тоа треба да биде кристално јасно.
Анкетава е на ниво на политички нарачан рејтинг. Таргетирани се само две целни групи - христијани и муслимани.

Не си виновен, провиден си. Христијанството и исламот немаат авторско право над поимот Религија и за проект кој треба да се однесува на магистарски труд тоа треба да биде кристално јасно.
Анкетава е на ниво на политички нарачан рејтинг. Таргетирани се само две целни групи - христијани и муслимани.
Прво, Христијанството и Исламот во Македонија се предоминантни за да ти си земаш за право да им го одземаш приматот. :)
Второ, јас како некој кој изработува некој проект/труд ги бирам таргет групите, темата и слично.. исто како што ти можеш утре да си одбереш да работиш на некој проект/труд.
И трето, сите овие што одговорале во анкетата се родени како припадници на христијанството кои понатаму станале нешто друго, и тука немаш право да го спориш ова. И јас тој аспект сакам да го истражам како што веќе реков во претходните коментари.
Јас, ти или било кој друг не можеме со еден проект/труд да опфатиме се... еве јас ќе направам за христијанството и исламот, ти направи за нешто друго...и да склопиме една целина па да анализираме и споредуваме, а не само да мрчиме.
:)

Прво, Христијанството и Исламот во Македонија се предоминантни за да ти си земаш за право да им го одземаш приматот. :)
Второ, јас како некој кој изработува некој проект/труд ги бирам таргет групите, темата и слично.. исто како што ти можеш утре да си одбереш да работиш на некој проект/труд.
И трето, сите овие што одговорале во анкетата се родени како припадници на христијанството кои понатаму станале нешто друго, и тука немаш право да го спориш ова. И јас тој аспект сакам да го истражам како што веќе реков во претходните коментари.
Јас, ти или било кој друг не можеме со еден проект/труд да опфатиме се... еве јас ќе направам за христијанството и исламот, ти направи за нешто друго...и да склопиме една целина па да анализираме и споредуваме, а не само да мрчиме.
:)
Прво, ако простиот квантитет е репер за доминантност, тогаш нешто сериозно погрешно е поставено во твојата работа за магистарски труд. Примат што се темели на бројност..... браво.
Второ, ти слободно можеш да си бираш таргет групи, но кога веќе го правиш тоа, треба и да нагласиш дека анкетата се однесува на само две, три или пет религии, а не да го користиш терминот Религија во општа конотација.
Трето, тешка глупост е да тврдиш дека некој може да се роди како припадник на било која религија. Религијата е нешто кое секој сам треба да ја одбере, а за тоа е потребна зрелост и интелект.

он ќе напраел за христијанството и исламот....
И ти направи де... :)[DOUBLEPOST=1519651497][/DOUBLEPOST]
Прво, ако простиот квантитет е репер за доминантност, тогаш нешто сериозно погрешно е поставено во твојата работа за магистарски труд. Примат што се темели на бројност..... браво.
Второ, ти слободно можеш да си бираш таргет групи, но кога веќе го правиш тоа, треба и да нагласиш дека анкетата се однесува на само две, три или пет религии, а не да го користиш терминот Религија во општа конотација.
Трето, тешка глупост е да тврдиш дека некој може да се роди како припадник на било која религија. Религијата е нешто кое секој сам треба да ја одбере, а за тоа е потребна зрелост и интелект.
Прво, ги одбрав како две најголеми групи..ете нека биде дека не се репер за доминантност.
Второ, и тоа нека ти биде, иако има можност да се декларираш како сакаш и понатаму прашањата да си ги одговараш од твој аспект.
Трето, мислев на она класично кај нас од раѓање, кај што родителите ги воспитуваат децата во духот на религијата и убедувањата во која тие мислат дека е најдобро за нив.

На крају крајева, анкетата може и да не се потполнува ако не ти се допаѓа, без непотребни дебати и дискусии за теми за кои веќе сме дискутирале.

Ви благодарам на сите за учеството.
Поздрав.

Последно уредено:
Одлична анкета! Одговорив на сите прашања. Еве уште неколку кои генерираат објективен и квалитетен материјал за научно истражување.
1. За колку нивоа е исламот над сите други религии: а) 100 б) 1000, в) 10000, г) миљон и повеќе
2. Кои специфични делови од тефсирот најмногу ви помагаат во сузбивањето на урбани болести (како црвен ветер, оградисаност, сугреб, уроци, итн.)
3. Кои научни чуда во Куранот се фундаментални предуслови за квантен трансфер и нанотехнолошки операции?
4. Од историска перспектива, колку сунетот влијае врз елиминирањето фрикција од ткаенина (како шајак, козина, аба) со епидермис богат со нервни завршетоци?
5. Таксативно наведете ги главните 100 причини поради кои муслиманите се далеку најдобри верници со најмодерен поглед на светот и универзумот. (Ако имате време и простор, може да продолжите со дополнителни причини на другата страна.)
6. Основните постулати на шеријатот кои денес директно промовираат демократија, слобода на мислење, афирмација на еднаква застапеност на жени, ЛГБТ, транс и цис родови индивидуи, животински права, заштита на немуслимански заедници, мултикултура, итн., се:
7. Трите главни цивилизациски придобивки што резултираат од јавното каменување и/или убиството од чест на жени се:
8. Научно докажана (и курански верифицирана) минимум возраст за мажачка на девојки е: а) 8 години, б) 9 години, в) 10 години, г) нема таква доколку младоженецот се согласува по своја слободна волја да стапи во брак и интимни односи со истата

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom