Што претставува мобилниот телефон за вас?

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Па мислам дека самиот наслов ви кажува се.Ајде пишете да видиме што претставува мобилниот телефон за вас?Дали е потреба , трошок , луксуз , играчка , најдобар пријател....????

marija aleksova напиша:
Па мислам дека самиот наслов ви кажува се.Ајде пишете да видиме што претставува мобилниот телефон за вас?Дали е потреба , трошок , луксуз , играчка , најдобар пријател....????
Па за мене е потреба, луксуз, играчка и пријател но не најдобар.

Средство за комуникација. Ништо друго.

Ќе се обидам да го доловам значењето на оваа направа со извадоци од епската песна на Ласер Топалович - Брка.

Mobilni telefon

Mobilni telefon
kad zora zarudi
mobilni telefon
on me pesmom budi
....
Ja ga vise volim
od Ramba i rata
hocu da ga uzmem
za rodjenog brata

Ja sa njime pricam
ja sa njim se setam
u bioskopu zvonim
u pozoristu smetam
....
Mobilni telefon
u mraku mi sija
mobilni telefon
on mi mnogo prija

Mobilni telefon
mazi lice moje
po njemu me znaju
zbog njega me se boje
....

Да се знае... :)

Хмм потреба дефинитивно, играчка, апарат, мп3 плеер, пријател...еехее , јас си го љубам мобилниот, мобилниот ме љуби мене...ама сигурно и трошок...:)

Мојот мобилен што го користам ми е само средство за комуникација, освен штои пракам и примам пораки и остварувам повици понекогаш си слушам и музика т.е. радио или мп3ки... исто така ако има добра камера го користам и како камера :toe: .
а во глобала ако гледаме за што ми служат мобилните - за правење пари.

Потреба, само го користам за СМС, јавување и именикот. Ништо друго.

Убиство за интимноста на една личност!
Ама понекогаш толку многу се наоѓа маматааааааа.....:toe:

Средство за комуникација, пишување пораки, mp3 плеер, радио, дигиталка и то. :)

Pa najcesto me zanimava koga mi e dosadno, svo sekoe vreme moze da si slusam muzika od bogatata kolekcija na mp3ki, za fotografiranje na razlicni kadari, licnosti ili gluposti, za komunikacija so majka mi(poso vo posledno vreme samo taa mi se javuva:(), i za pisuvanje poraki:cat-pat. Toa pretstavuva mojot v3i za mene, ne deka ne mozam bez nego, ama mi se naoga vo situacii!

Vo zavisnost od modelot, i vo zavisnost od covekot koj go koristi.
Mobilnite bi gi podelil na korisnicki i calamdziski, a lugeto na korisnici i calamdzii.

Се од наведеното плус мп3 плеер и двд плеер :)

добар е ме служи планирам да го сменам со некоја подобра машина во скоро време....ми користи и ми служи потребен ми е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom