Необично хоби

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
pearl напиша:
Па не може да се нарече хоби или некоја сериозна колекција, ама имам голем мерак на собирање необични чаши или cups, што ќе се рече по Емерички :)
Го правам истото , купс од цел свет за моите најсакани , една од Хародс во лондон , друга од пазар во Натал , не е битно од каде , битно специфични се а идејата не ја добив сама .
Во првото Буре во Битола , газда Симче имаше чоканчина за неговите другари , некое од бакар , некое стакло , разлицни и со прекарот на другарите и толку ми беше мила идејата да ја копирав и до денес си го сакам буре ;)

Kerka mi sobira se sto ke stigne!!!Slikicinja,tetovazi,salfeti,...da ne nabrojuvam,ama najinteresno mi e sto sobira kesinja!!!Po buticite veke ja naucija prodavackite pa ja vikaat za da i dadat,pa sigurno ima nad 300,vo najrazlicni golemini,sari,boi..

Haha Bone Collector

собирав се` што ќе ми дојде при рака!Минти сликички,животинско царство,моливи како и Ема,тетратки,т.е. корици од истите,постери(уште ги чувам сите!) и не ми текнува што друго...

е
збориме за хоби или за колекционерство,
...посто сите за колекционерство ми зборите нешто , а темата беше хоби,
не дека и тоа не спаѓа под хоби ,
али сепак не е само тоа.
, иначе моето хоби е местење на рубикова коцка, се додека не ја наместам не станувам од кревет, па после може да почне денот,
а од колекцинерски работи , порано се занимавав со собирање на музика ,
стигнав до 1000 албуми и се откажав
сеа собирам документарни филмови

Собирав турбо сликички, албум со нинџа желки, и најбитното собирав најлончиња со сличе (од оние малите што ги даваат кога ке купиш CD). Тие ми беја некако нај-кул. Сега не собирам нишо.

Mene porano neobicno hobi mi bese sobiranje na nokti so ke gi isecev:pos2::pos2::pos2::pos2::pos::pos::pos:.

собирав влезници од натпревари :toe:

Собирам секави нешта, најмноу картишки, разгледници, поштенски марки, карти и мапи на места кои сум ги посетила и сакам да ги посетам, влезници од концерти и натпревари.....

но најдрага и со многу спомени ми е колекцијата од 3-40000 фотографии кои ги имам направено во изминативе 2 години....

Собирам влезници од натпревари, албуми од светски првенства (ги имам целосно пополнети од 74та Минхен па навака), стари банкноти и монети, ситни работи од Црвена Звезда, Челзи и Лацио (тетратки, беџови, шалови, капи, знаменца...) и то.

коа бев мал, собирав од оние.. на лименките отварачите што им се? ви текиња? е такви собирав, ги имав многу.. над 300-350 можда.

пред 1 год. си земав многу глина и правев нешто како планини ама многу ги правев. И после ќе им ставев Ufo лепак и ќе го запалев и тоа нешто изгледаше како вулкан ама срање беше. Ја запалив завесата и од тогаш не ме пуштаа од дома да носим глина....

Има некои другарки од кај мене од маало собираат шекерчиња,овие што ти ги даваат кога идеш у некој кафич

мене малце чудно ми е тоа..........

neobicno hobi, sobiram, naslovni stranici od spisanija :)

SOBIRAM UBAVI ETIKETI OD NOVI MACKI BLUZICKI, TIKETI ZA TRAMVAJ I SL OD MESTA KADE SUM BILA, NEKOI VAZNI MALI LIVCINJA SO SUM GI ZEMALA NIZ RAZNI HOTELI I SL....CUDNA RABOTA...I SITE SI GI CUVAM NOVCANIK KOJ MI E POZNAT I E KAKO BOMBA NAPUMPAN A SO E NAJTRAGICNO SITE SO NE MI SE DRUGARKI MISLAT LEEE OVAA KOLKU PARI NOSI SO NEA..PPP

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom