88ми американски филмски награди (Оскари 2015, 28 Февруари)

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Trumbo > Carol

Брајан Кренстон одличен. (y)
Carol испадна најслаб од сите. Актерките и двете беа одлични и филмот имаше добро градење на ликови и солидна музика но општо како филм беше неинтересен и поголемиот дел ми беше досаден. При крај дигна малце квалитет но ми остави слаб впечаток севкупно.

И да, не знам зашто Trumbo не е номиниран за најдобар филм кога е подобар минимум од Spotlight, Bridge of Spies и тука негде е со Brooklyn. The Big Short и The Revenant не ми се сеуште гледани.

Rooney Mara е срцка. <3

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
The Big Short јак!
И покрај целата комплексна економија, филмов мислам дека успешно успева да упрости некој работи за да се има барем некоја претстава како што тече дејстовото. Сите ликови убаво изработени и fourth wall муабетот се вклопува одлично во филмот.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Не знам за вас, ама јас ќе си имам Short films day: ги најдов и Sanjay's Super Team и We Can't Live Without Cosmos од номинираните за краток анимиран, а ќе се обидам да ги најдам и Live Action кратките. :vozbud:[DOUBLEPOST=1456482482][/DOUBLEPOST]World of Tomorrow > We Can't Live Without Cosmos >>>>> Sanjay's Super Team

Сите три носат длабоки пораки во себе, но овојпат Pixar навистина потфрли. Според мене, Sanjay's Super Team е најлошиот нивни.[DOUBLEPOST=1456483531][/DOUBLEPOST]EDIT: Го најдов и Bear Story! :vozbud::vozbud::vozbud:[DOUBLEPOST=1456487169][/DOUBLEPOST]И последен update:

Bear Story > World of Tomorrow > We Can't Live Without Cosmos >>>>> Sanjay's Super Team

Чилеанскиов е прекрасен! Да се запрашаш како може десетминутно филмче да отвори толку многу теми и сепак да биде интересно и за детската публика. А она што според мене го прави подобар од извонредниот World of Tomorrow е одличната анимација. Штета што верзијата која ја гледав беше со слаб квалитет, но дефинитивно ова ќе се репризира уште 1000 пати кога ќе излезе HD. Ме наежи, ме расплака, ме замисли... Прекрасно!
Мојот фаворит за Оскар!

Последно уредено:

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
кажувајте фиксови бе, утре да ставам по некој сингл у спорт лајф
CcIJp8OUAAE5JPT.jpg

B

Blade Torch

Гостин
Победници Ревенант и MadMax, со по минимум 4 оскари.

Во најбитните категории има очигледни фаворити, нема да ни е баш интересно,драматично за гледање. Се надевам ќе има добри шеги барем.

Член од
26 декември 2011
Мислења
450
Поени од реакции
278
има некој да продава изрежани комплетно со преводи и солидна снимка цакум -пакум новите филмој номинирани за оскар..нека ми пиши пп...можи по карго ЦД-та да се пратат..се надевам нема да хоштаплерите со цените..мерси

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Room?!?!?!??!?!?!? Како почна мислев 10-ка ќе падне, ама ме разочара доста.
Ништо не се случи откако дојдоа „дома“. Нешто за биолошкиот татко? Што спомна Олд Ник „добро знаеш од кај го доби детево“ кога на крај не се откри ништо. Зашто татко и на Џој не можеше да го погледне детево? ЊТФ?!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Ништо не се случи откако дојдоа „дома“. Нешто за биолошкиот татко? Што спомна Олд Ник „добро знаеш од кај го доби детево“ кога на крај не се откри ништо. Зашто татко и на Џој не можеше да го погледне детево? ЊТФ?!
Тоа му го кажа кога Ма не му даваше да го допре детето. И со тоа сакаше да и каже дека и он е заслужен за детето пошо ја има силувано ваљда.
Дедото неќеше да го погледне ваљда затоа што е плод на силување.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Тоа му го кажа кога Ма не му даваше да го допре детето. И со тоа сакаше да и каже дека и он е заслужен за детето пошо ја има силувано ваљда.
Дедото неќеше да го погледне ваљда затоа што е плод на силување.
Плод е на силување, кога и да го погледне детето ќе го потсетува на Old Nick, на се она што и се има сллучувано на ќерка му во последните 7 години...поради тоа не можеше да го замисли детето.
А Old Nick не беше толку битен при крајот на филмот, се свртеа на семејната драма, а не на судењето и на тоа колку казна ќе добие, на тоа како жртвите од овие приказни (не) се враќаат лесно да живеат во светот од кој биле исклучени толку долго време.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Одличен е Room, за Спотлајтовци е Кум.
Најбољи филмови заедно со Victoria i H8ful 8.

Само уште Brooklyn ми остана од номинираниве ама некако не ме влече тој да го глеам, ќе видам утре као ќе бидам расположен.
Пошто Вики и 8 не се номинирани, ја навивам за Собата и Мостот.

Room

Bridge of Spies
Martian
Mad Max: Fury Road

Revenant

Spotlight

Big Short

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.060
The Big Short јак!
И покрај целата комплексна економија, филмов мислам дека успешно успева да упрости некој работи за да се има барем некоја претстава како што тече дејстовото. Сите ликови убаво изработени и fourth wall муабетот се вклопува одлично во филмот.
filmiste.
prerano glasav... osven revenant ako ne e nesto izvan ovog svjeta, go menuvam mojot glas za big short.

edina zamerka od cela ekipa zaso Bale e nominiran? Nepotrebno.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.060
еј непотребно
бејл ми искина во филмот... сите беа ок ама овој специфичен карактер...
ama ne nagraduvame specificen karakter jes da interesen za gledanne, tuku nacinot na negovo odglumuvanje.

ne deka premnogu mi preci, go obozavam Bale ama mi zaizgleda kako forsiranje poso fuckin carrel poise odglumi ffs.

kakk i da e, ne ja gledam pricinata zaso olkav hejt jade na forumov..

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.736
Поени од реакции
43.861

Kajgana Shop

На врв Bottom