88ми американски филмски награди (Оскари 2015, 28 Февруари)

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
B

Blade Torch

Гостин
Квотите пак мрдаат. За најдобар филм пак Спотлајт прв фаворит, пред Биг Шорт. И се надевам дека Спотлајт ќе земе (бирано од овие два). За најдобра споредна голема промена, Викандер стана прв фаворит (1,50), ја потисна Мара.

Лео 1.03 . Инсајд аут, Сан оф Саул слично ко него, и Лубецки 1.11, ќе прави низа овој...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Квотите пак мрдаат. За најдобар филм пак Спотлајт прв фаворит, пред Биг Шорт. И се надевам дека Спотлајт ќе земе (бирано од овие два). За најдобра споредна голема промена, Викандер стана прв фаворит (1,50), ја потисна Мара.

Лео 1.03 . Инсајд аут, Сан оф Саул слично ко него, и Лубецки 1.11, ќе прави низа овој...
Денес ги доделија SAG наградите, а за нив гласаат актери од Холивуд. Знаеме дека најбројното членство на Академијата се токму актерите, па обично кој земе SAG за најдобра филмска екипа, зема и Оскар за најдобар филм. Годинава - Spotlight е лауреатот, па затоа и промената во квотите.

Инаку, денес заврши и Sundance 2016, со голема победа на црнечкиот The Birth of a Nation кој ги освои двете главни награди: Grand Jury Prize и Audience Prize. Ете им на црнците филм за до година! Јас се обложувам уште од сега дека ќе лапне номинација во 2017-та. Наградата за режија ја зеде чудниот Swiss Army Man со Даниел Ретклиф како мртовец (труп) со ерекција кој прди, и за кој зборуваа дека си излегувале луѓето од кино на сред проекција.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Аууу ова мислам не ми се десило, само уште Brooklyn не ми е гледан од номинираниве. Фаворит ми е Revenant.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.117
Поени од реакции
25.180
Уште Brooklyn, The Big Short и Room ми останаа од номинираните за најдобар филм. Spotlight ми е дефинитивно фаморит, мора да земе, филмот е најдоброто нешто што го имам изгледано годинава. Оставам простор за Room да ме импресионира и можеби него да го ставам пред Spotlight зашто сите ми го фалат. Другиве два ќе ги гледам зашто се номинирани, да не беа можно е и да ги прескокнев, поготово Brooklyn.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Шо му фалеше на Бруклин бе?

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.117
Поени од реакции
25.180
Шо му фалеше на Бруклин бе?
Мене ме прашуваш?
Ако е за мене не знам што му фали, уште го немам глеано. Со оглед на другите номинирани филмови овој најмалце ме влече да го гледам. Не знам некако драма/романса жанровите не се по мој вкус, башка најмалце маркетинг и фама се крева за филмов.
Нешто слично како Селма што беше минатата година, добар филм, ама да не е номиниран за оскар никогаш не би го изгледал.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.764
Поени од реакции
11.753
Кој е фаворит за женска споредна улога? Има шанси Кејт за Стив Џобс? Мене ми беше одлична. (y)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.808
Поени од реакции
42.442
у анкетава треба да има опција ниту еден од наведените хехе

edit martian ne go vidov

Последно уредено:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Мене Spotlight ми е боље само од Mad Max и Bridge of Spies, до душа тука некаде со вториов.
Дали Spotlight ви е навистина фаворит или ...?
Да го ставам и ја ако не, ради коефициентите... -.-

G

grande-juve

Гостин
1. Мad Max
2. The Revenant
3. Brooklyn
4. Spotlight
5. The Big Short
6. Bridge of Spies
7. The Martian
8. Room

B

Blade Torch

Гостин
Изгледани сите за најдобар филм. Немам огромен фаворит, ама сакам Спотлајт да освои. И мислам дека ќе освои.
Иако со најмногу награди очекувам да заминат Повратникот и Лудиот Макс.
На сила ќе ги изгледам и останатите филмови во кој има по некоја номинација за глума, иако тие се вон секаква конкуренција за освојување.
Со мерак ќе го изгледам само унгарскиот од странските номинирани. Другите не.

Подредени по правење мерак :
1 спотлајт
2 повратникот
3 лудиот макс
4 д биг шорт
5 собата
6 бруклин
7 марсовец
8 мостот на комунизмот

Собата ме угуши, значи одчична глума сублимирано.
Бруклин ме стави во мисла на тема "жена - нејзина продажба на пазарот во времето на првите телефони и сега во времето на социјалните мрежи " . Убаво филмче, не кенкајте со тоа романтична драма, си има квалитетна содржина филмов.
Марсовец и Луди Макс одлична забава понудија. Како и да е, изненадување се позитивно што се номинирани, после грешките со номинации на други филмови изминатите години, рецимо филмот број еден лани ИНТЕРСТЕЛАР!

Инсајдаут е најголем фаворит во било која категорија. Се прашувам дали беше првиот анимиран што заслужи да го земе и главниот оскар? Ама не го номинираа. А феноменален е.

Kajgana Shop

На врв Bottom