88ми американски филмски награди (Оскари 2015, 28 Февруари)

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Стварно доста неодлучна година за најдобар филм, Room / Revenant / Spotlight според мене се најзаслужни.

Иако некако подраго би ми било Ињариту да си остане со Birdman како Оскар, а овде да ги земе наградите за кинематографија, шминка, главна улога, etc. Од овие другите два сеедно ми е кој ќе добие :) и двата одлични!

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Slumdog Millionaire? :icon_lol::icon_mrgr:

Наместо да се жалат дека се номинирани глупи филмови, тие види ги што прават.
12 години роб филмот доби оскар затоа што беше црнечки филм и ништо друго, е тоа е расизам спрема белата раса.

И кој е тој Вил Смит да бојкотира бе, дури смешно е :pos:
toa e rasizam sprema samite sebe...smesni se

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
И тоа како. Whiplash, Birdman :love:, Imitation game, The Grand Budapest Hotel. На негледано зборам, ама Spotlight,Room i Broclkyn и Big Short ич не ми се привлечни за гледање, Bridge of spies- просечен, Martian го кажавте дека бил просечен и Мад Макс одлична акција. Ко ќе ги изгледам може ќе сменам мислење за некои, али на прв поглед лоша оскаровска година. :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Јаките филмови, Birdman и Grand Budapest Hotel најнесмешен и најмртов филм у историја. :kafence:
Martian за него е Кум. :misticen:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Јаките филмови, Birdman и Grand Budapest Hotel најнесмешен и најмртов филм у историја. :kafence:
Martian за него е Кум. :misticen:
Разбирам за GBH да кењаш. Вес ти е човек што или го обожаваш или го хејташ, али за Birdman бе?Ако не си го разумел, нико ти није крив. Ој лај на друго место. Birdman ти е филмиште што како што ти кажа и Џимеј ќе влезе во учебниците на филмските академии за тоа како се снима филм.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.058
Само што дојдов од кино. Ревенант филмчиште! Кадрите беа ремек дело, башка скоро цел е снимен на природна светлина. Музиката дрмаше на моменти, приказната доста солидна иако малце нашминкана од вистинската приказна. Ги изгледав сите номинирани за најдобар филм и дефинитивно Ревенант ми е број 1. Must watch е во кино.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Само што дојдов од кино. Ревенант филмчиште! Кадрите беа ремек дело, башка скоро цел е снимен на природна светлина. Музиката дрмаше на моменти, приказната доста солидна иако малце нашминкана од вистинската приказна. Ги изгледав сите номинирани за најдобар филм и дефинитивно Ревенант ми е број 1. Must watch е во кино.
DECKO MN SE FALIS POLEKA MNALCE

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Разбирам за GBH да кењаш. Вес ти е човек што или го обожаваш или го хејташ, али за Birdman бе?Ако не си го разумел, нико ти није крив. Ој лај на друго место. Birdman ти е филмиште што како што ти кажа и Џимеј ќе влезе во учебниците на филмските академии за тоа како се снима филм.
Апсолутно.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Од коа The Hurt Locker комедијата освои, и Арго имаше аргументи за заслужен оскар. :toe:
Ако освои годинава Spotlight, мојата борба во одбрана на делото наречено Хрт Локер ќе има аргументи од типот - чим Спотлајт зеде, зошто да не Хрт Локер кога е 5 пати подобар :icon_mrgr:
Тешка е форумската борба ама ќе издржам, еве веќе неколку години траам. :icon_mrgr:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Ако освои годинава Spotlight, мојата борба во одбрана на делото наречено Хрт Локер ќе има аргументи од типот - чим Спотлајт зеде, зошто да не Хрт Локер кога е 5 пати подобар :icon_mrgr:
Тешка е форумската борба ама ќе издржам, еве веќе неколку години траам. :icon_mrgr:
Значи за Spotlight навиваш?

Јас мислам дека Spotlight сепак ќе извиси на крај. Од лани ова време се збори за филмот дека е можен освојувач на Оскар, од пред неколку месеци цело време е frontrunner, и на крај ќе изгуби од Revenant. И ќе ми биде мило ако се случи тоа!

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Значи за Spotlight навиваш?

Јас мислам дека Spotlight сепак ќе извиси на крај. Од лани ова време се збори за филмот дека е можен освојувач на Оскар, од пред неколку месеци цело време е frontrunner, и на крај ќе изгуби од Revenant. И ќе ми биде мило ако се случи тоа!
Се надевам дека нема да земе ништо на оскарите... :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom