Направи сам!

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Па 15 евра како и како се крка (грешка во мојата математика):) Ама кој да ти донесе од србија... А ако се бели треба да ставиш сијалички во боја така?

Да, де си ставаш сијалички во боја :) интересно изгледа, ама на 101...што знам...

Од венецијанките што ги имаме низ дома. Тоа стапчето што ги вртиме. Е од тоа.

Обично пластично црево, нарежано заради рефракција на светлината, а желевцето е од венецијанките...

чепкајте учете се и запомнете со волан и кочници нема зезање,за тие работи терај ауто на сервис!

Имате возило од поновите со пластични фарови...
И, со текот на времето, фаровите пожолтеле, ја немаат она кристална провидност...изгледаат грозно, никакво, и ве фрла тоа во очај...
Има спас, а да не се тоа купување нови (или половни!)
Си земате водна П2000 (или прво П1000, ако се многу оштетени, т.е. пожолтени) и стругате со многу вода се додека не добиете мазна бела површина. Многу време треба, и многу стругање...
Кога ќе добиете проѕирна површина, (т.е. ќе видете како изгледа фарот однатре) ќе си земете Пурол паста и ќе си ги исполирате фаровите до висок сјај.
Можеби нема да се како нови, но ќе бидат блиску до нови, и секако многу поубави!

Еј стварно колку е тоа одвратно... Мислам дека најмногу тоа се дешава на Citroen Xantia. Низ битола 90% од сите што се возат имаат такви задни светла.

И фарови и штопови, се се работи на истиот начин.
Ксантиите имаат такви мизерни штопови...побелени, никакви...ојдени...

Струмикс, да не знаеш чаре за изгребена шофершајбна? На Кадетот ми е изгребана, највероватно од користење на дотраени бришачи и кога ке удри сонце директно во неа од гребаниците е тешко да се вози.

Струмикс, да не знаеш чаре за изгребена шофершајбна? На Кадетот ми е изгребана, највероватно од користење на дотраени бришачи и кога ке удри сонце директно во неа од гребаниците е тешко да се вози.

Хммм...не сум работел такво нешто досега...
Ми се мота по умот една идеја, ќе пробам викендов ќе кажам...

Nova sofersajbna...:) moze so akrilna smola i valuum blank da se popolni prsnatina, ama da se ispolira STAKLENA sofersajbna...neznam... :)

Со полирање ништо не бива.
Само некои слаби ефекти.
Не пробав да шмирглам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom