Направи сам!

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Освен ако сакаш да ја стопиш :) со ацетон или резредувач :) (поп. Рареџивач) :)

Џабе, бојата на пластиката нема да ја промениш.
ќе добиеш стопена црвена или ватевр пластика.

tie se chrome ili lexus svetla,moze samo da se kupat,osven ako ne gi napraes sam od plastika ili gledam nekoi od staklo

Лексус е друго. Збориме само за пластиките да бидат исти како оригиналните, но бели (пак со истата шара, исто се, но проѕирни)

Обично кога ви се тресат тапацирунзи на врати, инструмент таблата и сл. збеснувате од нервоза нели?
Најчесто проблемите кај постарите возила можат да се средат со затегнување на шрафовите на таблата, а кај поновите модели ефектно можете да го средите проблемот со силиконски кит.
Ќе ги лоцирате лабавите делови кои крцкаат и се тресат, нанесете сосем малку од китот и ке го притиснете убаво. Она кое ке истече од китот веднаш ќе го избришете и готово. Збогум на крцкањето и тресењето.
За тапацирунгот на вратите:
Најчесто стојат на пластични типли, кои од употребата во текот на годините попуштаат, или се кршат, ако е ваден истиот, а не се ставени нови. Се продаваат сите видови такви типли и не се поскапи од 5 ден. парче, работата не е голема, а има ефект. Се вади тапацирунгот, се менуваат сите, се враќа тапацирунгот и готово.
НАПОМЕНА: И тука има штрафови, прво нив да ги проверите, да ги стегнете ако се лабави, па дури тогаш типли. И да не заборавате, кога пробате разните џебови и места за ситници да бидат ПРАЗНИ.
И немој да чујам некој иноватор да се прави да прицврстува со штрафови таму кајшто не треба!

Хе хе.. Јас на нивата си имав таков проблем. Тие пластиките беа добри ама лежиштата (пошо тапацирот е дрвен, шпер плоча или лесонит шознам шо е) беа партал. Ама успеав некако да ги фиксирам пластиките (ако кажам како ке ми се смеете) и да нема штрафови. А татко ми готов беше да стави, вика абе дај штрафовите и шо се матиш цел ден.

Струмикс напиша:
Проѕирни мора да си купиш, не се прават :)
Пластиката е црвена, портокалова...Не бива да се избели.

Aj za pomos ako znaes kade moze da nabavam takvi prozirni stopovi? Konkretno za Fico i za 101???

Ok fala na odgovor. Sepak ke ostanam so original.
A moze li negde da se najde lev stop za fico ama od marka saturnus. Imam 2 desni original takvi gi zemav poslednite od avtomakedonija, ama lev nemase. I sega leviot mi e izbleden. A tie so gi ima na avto pazar necinat za 1 mesec pak ke izbledat.

skala2hn0.jpg

belestopkezakeca2cu4.jpg

belestopkenemanja101rs0.jpg

Како што разбрав по други форуми 7,5 евра парчето, некои викаат ги давале на пазар во Ниш за 12 евра комплет...тука се отприлика...

http://www.yugofanclub.com/forum/viewtopic.php?t=837

Volkswagen напиша:
belestopkezakeca2cu4.jpg

Како што разбрав по други форуми 7,5 евра парчето, некои викаат ги давале на пазар во Ниш за 12 евра комплет...тука се отприлика...

E bas za vakvi zborev. A komplet se misli 2 stopa ili (zmigavec, svetlo kocnica)?

Наводно 3 парчиња ги даваат...дел по дел... а тоа комплет е 6 парчиња значи се!

Абе ај ке дадеш (6*7,5 евра)+- 50 евра за штопови за 101? Не зезај... Земи фуш остај ги на сонце 2-3 месеци (по можност на кров на куќа цел ден да ги фаќа сонцето) и ке обелат. После само една рака лак и ете ти бели :)

Dzish напиша:
Абе ај ке дадеш (6*7,5 евра)+- 50 евра за штопови за 101? Не зезај... Земи фуш остај ги на сонце 2-3 месеци (по можност на кров на куќа цел ден да ги фаќа сонцето) и ке обелат. После само една рака лак и ете ти бели :)

7,5 евра комплет 3!

значи 15 евра за двете страни!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom