Атеист
Дежурен Шаман
Супер штом си средил, поздрав другар.Не ги покажуваше никаде, али средив веќе File Scavenger е програмчето, ми најде се што сум имал инсталирано претходно на партициите, иако тие се форматирани и веќе ги нема.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Супер штом си средил, поздрав другар.Не ги покажуваше никаде, али средив веќе File Scavenger е програмчето, ми најде се што сум имал инсталирано претходно на партициите, иако тие се форматирани и веќе ги нема.![]()
Partition magicАјде уште нешто, програмче или било што да го поделам хард-дисков на неколку партиции без формат. Значи моментално имам само една партиција од 500 гига, и сакам таа да ја поделам на уште неколку, али не сакам да ја форматирам и слични глупости, по шо имам многу работи на таа партиција и нема кај да ги сместам, ако мавнам формат отидоа сите.![]()
Ова?Не можам да најдам драјвер за Epson DX 4200. Ми треба драјвер за скенерот, имам и цд, има и на страната, ама работи само на ХП, нема никаков драјвер за 7ката...
Ајде уште нешто, програмче или било што да го поделам хард-дисков на неколку партиции без формат. Значи моментално имам само една партиција од 500 гига, и сакам таа да ја поделам на уште неколку, али не сакам да ја форматирам и слични глупости, по шо имам многу работи на таа партиција и нема кај да ги сместам, ако мавнам формат отидоа сите.![]()
Во никој случај PartitionMagic оти е софтвер стар 7 години и не само што не работи туку може да направи штета ако се користи на нови системи како windows vista и 7 (на XP работи).Partition magic
Е добро де не тепај сеа и ти одма,Во никој случај PartitionMagic оти е софтвер стар 7 години и не само што не работи туку може да направи штета ако се користи на нови системи како windows vista и 7 (на XP работи).
Ако имаш Vista или 7 тогаш тоа се прави без додатни алатки. Оди десен клик на Компјутер>Manage>Storage>Disk Managemant.
Десен клик на парицијата C и Shrink Volume. Намали што ќе намалиш, од тоа unalocated space што ќе ти остане, преку десниот клик направи едно или две „New Simple volume“.
Пред да правиш Shrink на Ц, дефрагмнтирај го со вградената алатка.
Ако си на XP, користи го бесплатниот Partition Wizard (magic не е бесплатен), слична е постапката.
Па зависи колкав ти е хард дискот?Колку гигабајти ставате во Ц кога инсталирате 7?
Во план сум да направам транзиција на 7, па ме интересира колку гига да оставам у Ц.
230gbПа зависи колкав ти е хард дискот?
Па јас би ставил околу 60-80 GB во C.230gb
Инаку тоа зависи до корисникот. Јас имам 180 и останаа само 20 гб. Ако имаш игри, софтвер итн партицијата напрај го колку што можеш поголема..Па јас до сега ставав 40г на Ц дека користев ХП, но поради миграцијава на 7, а и слушнав дека за 7 потребни се повеќе ГБ, се мислев околу 70 да мавнам.
Игри не играм, не сум програмер, пц-то го користам поради интернет, музика, филмови, и еден програм преку кој изучуавам странски јазици, друго ништо.EASEUS Partition Master v4.1.1 Е доста добар и ги врши операциите без никакви ризици.
--- надополнето: Jul 16, 2011 12:03 PM ---
Инаку тоа зависи до корисникот. Јас имам 180 и останаа само 20 гб. Ако имаш игри, софтвер итн партицијата напрај го колку што можеш поголема..