Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Со кој player можам да отворам BluRay филм како диск, и како?
Имам Total Media Theatre 3, KM Player, VLC и слични програми.

Сакам да го отворам цел фолдер да ми го пушти, како што ми дава кога ќе ставам да речеме DVD CD у DVD player.
Со мени и слични остали глупости.
баш пред некој ден ччкав ова... па симнав total media theatre 5 и си го пушти blu ray филмот супер, со се мени и се остало.
имаш горе лево open, open disc folder го наоѓаш фолдерот и тоа е тоа.

Момци симнав DVDR филм, го отворив преку PowerIso, Најдов МК превод за филмот и сакам да му го убацам ама незнам како. Пости ли некоја програма? Или само да го ставам во еден од фолдерите.

5123121308338017.jpg

Момци симнав DVDR филм, го отворив преку PowerIso, Најдов МК превод за филмот и сакам да му го убацам ама незнам како. Пости ли некоја програма? Или само да го ставам во еден од фолдерите.

Ако мислеше да преводот го залепиш на сликата
Пробај со следната програма за лепење на превод во слика...
Ultra Video Joiner

а ако мислеше само да ти го вчита преводот... разгледај го менито што обично се јавува како прва слика од филмот, обавезно има опција за бирање на превод.

Знае некој дали можам да си ја вклучам УСБ камерата на 64 битна седумка, пошто се убив од барање на драјвер за 7 али никако неможам да најдам.

Инаку станува збор за hantol hw 988... обична камерка од 500-600 денари.

Знае некој дали можам да си ја вклучам УСБ камерата на 64 битна седумка, пошто се убив од барање на драјвер за 7 али никако неможам да најдам.

Инаку станува збор за hantol hw 988... обична камерка од 500-600 денари.
Не ти треба x64 драјвери за тоа. Ќе работат и x32.

Ми треба помош околу инсталација на Windows Live Messenger 2009.
При стартување на инсталацијата, чекам 1 минута и ми излегува ова:
Клик!!!
А конектиран сум на интернет.
Знае ли некој што е проблемот?

Тоа погоре го средив благодарение на Steam, сега ме интересира како можам да пуштам да ги инсталирам апдејтите за ОС кои се симнале автоматски, затоа што при гасење на пц-то се покажува тоа знакче и пишува дека треба да се инсталираат апдејти, но проблемот е во тоа што веќе 2 апдејта пројдоа и страв ми е сега да не го закачам она Windows Genuine Advantage Tool, тазе форматирано ми е пц-то, затоа.
Користам ХП.

Вака, јас имав две различни програми за спуштање на видеата од youtube ама по некое време и двете ми се заебаа и сеа ниедна не работи. Па ај некој нека каже некоја која сигурно ке работи. Спуштив уште 2-3 ама нешто проблеми излгегуваат.

Тоа погоре го средив благодарение на Steam, сега ме интересира како можам да пуштам да ги инсталирам апдејтите за ОС кои се симнале автоматски, затоа што при гасење на пц-то се покажува тоа знакче и пишува дека треба да се инсталираат апдејти, но проблемот е во тоа што веќе 2 апдејта пројдоа и страв ми е сега да не го закачам она Windows Genuine Advantage Tool, тазе форматирано ми е пц-то, затоа.
Користам ХП.

Деактивирај ги апдејтите..
--- надополнето: Jun 19, 2011 12:01 AM ---
Moze nekoj da mi kaze koja cena se dvizat USB - WiFi stikovite so internet i kade mozam da najdam.

Ги има во One i T-mobile, порано се движеа од 3000- 5500. Сега може цената е променетна.

Деактивирај ги апдејтите..
--- надополнето: Jun 19, 2011 12:01 AM ---

Ги има во One i T-mobile, порано се движеа од 3000- 5500. Сега може цената е променетна.
Добро ќе ги деактивирам, но како би ги инсталирај тие, она кастом инстал, да бирам кој апдејт да го снимам.

Добро ќе ги деактивирам, но како би ги инсталирај тие, она кастом инстал, да бирам кој апдејт да го снимам.
Десен клик на My Computer>Properties> Automatic updates>Notify me but don't bla bla bla
Или од Control Panel > Automatic Updates и пак итото.

Мислам дека кога ќе ги деактивираш тие ќе се изгубат. Но, во спротивен случај иди во Control Panel- Windows update барај таму мора да има нешто. Ќе ти пратев слики, ама користам 7-ца. Позз

Дечки, изгледа не се разбравме, мене апдејтите ми се симнати, треба да се инсталираат сега, ама несакам автоматски да се снимаат, туку сакам мануелно.

Дечки, изгледа не се разбравме, мене апдејтите ми се симнати, треба да се инсталираат сега, ама несакам автоматски да се снимаат, туку сакам мануелно.
Aj иди таму каде што ти реков и прочитај. Пишува Notify me but don't AUTOMATICALLY DOWNLOAD OR INSTALl them. Што значи сам ќе одбереш кои да ги симне и кои да ги иснталира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom