Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
:icon_lol:
Ти пишува дека има активни 13 seeders и 34 peers. Бидејќи има повеќе peers од seeders побавно иде, пошто повеќе компјутери превземат отколку што сидуват.

ТоРпЕдО# другпат пиши повеќе информации.
Значи велиш имам слаба брзина, кажи дека торент се симнува споро, така веќе е друго :)

Кај p2p за разлика од клиент-сервер брзината зависи од семиња (seeds) луѓе кои што завршиле со преземањето и само upload-ираат, за разлика од клиент сервер каде што симнуваш од веб сервер и тука симнуваш со твојата најголема брзина од провајдерот.
Значи чисто појаснување за торент врските, во иднина кога симнуваш пази да има што повеќе таканаречени seed-ови и со тоа поголема down брзина. Leechers обично на силни торент врски има помалку односно како што напоменаа оние кои што преземаат, но неupload-ираат во исто време се додека не преземат.

Значи сега е во ред, само треба да чекам ..
А са тоа што ми рече да гледам кога ке симнувам да има Seeds, гледам го јас тоа брат..
Ама само тоа беше најголемото ..:toe:

Вака сега, вујчоми ми го донесе неговиот CAR MP3, да му избришам песни и да му ставам нови. Го уклучив во компјутерот го минав нормално низ антивирусна, фатив еден вирус го поправив и почнав да бришам, избришав се, арно ама кога влегов пак во G: т.е. во плеерот преку Мај комјутер останале неклоку песни и еден фолдер. Пробав да ги избришам пак, ама не бидува. Ги минав низ антивирусна пак. Нема вируси. Кога ќе натиснам делејт и ок се појавува во мало прозорче ова : CAnnot delete file: cannot read from the source file or disk. и се исклучува мп3-то и пак се вклучува. Чаре некое? Сакам да ги избришам сите песни.:uvo:

Ај вака најлесно симни ја програмава Unlocker и откако ќе инсталираш ќе одиш десен клик на фајлот/фајловите што сакаш да се бришат, ќе ти се појави Unlocker и избриши ги.
Ова нема да го реши проблемот но ќе можеш да ги избришеш.

Edit: После бришењето можеби е добро да направиш disk format, значи десен клик во My Computer на USB драјвот и потоа Format.

Ej дечки вака сега пак ме нервира тоа !!
Сакам да си ја вратам кантата во Desktop но КАКО ?:uvo::uvo::nesum:

Бидејќи овој процес бара едитирање на Регистерот, како и секогаш најпрво направете бекап на System.dat и User.dat, кои се сокриени во Windows директориумот.
Отворете го Регистерот и навигирајте до:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\explorer\Desktop\NameSpace

Во левиот панел, кликнете со десното копче на NameSpace клучот и одберете New>Key. Напишете точно:

{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

и притиснете на Enter. (За да не згрешите, наједноставно би било да ја копирате горната линија во Clipboard-от и потоа да притиснете Ctrl-V по селекцијата на New>Key.) Во десниот панел кликнете со десното копче на (Default) и одберете Modify. Во Edit String дијалогот, на Value Data линијата, напишете:
Recycle Bin
и кликнете на OK. Затворете го Регистерот, кликнете еднаш на десктопот и притиснете F5 (за освежување), и ете ја вашата Recycle Bin икона.

Ова со унлокер-от не помагна, но го фоматирав. Нема никакви фалови сега. Ќе се појави некој проблем дополнителен или форматот реши се?

Сполај ти за помошта!!!:back:

Ок сега имам проблем со запишувањето на нови песни. Копирам песна и кога ке ја паст-нам на мп3 не сака да отиде. Вели дека тоа усб повеке не е активно. Немам проблем со усб-излезот. Работи нормално, пробав со моето усб, работи нормално. Проблемот е во Кар Мп3-то. и сега чаре?:jaj:

Бидејќи овој процес бара едитирање на Регистерот, како и секогаш најпрво направете бекап на System.dat и User.dat, кои се сокриени во Windows директориумот.
Отворете го Регистерот и навигирајте до:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\explorer\Desktop\NameSpace

Во левиот панел, кликнете со десното копче на NameSpace клучот и одберете New>Key. Напишете точно:

{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

и притиснете на Enter. (За да не згрешите, наједноставно би било да ја копирате горната линија во Clipboard-от и потоа да притиснете Ctrl-V по селекцијата на New>Key.) Во десниот панел кликнете со десното копче на (Default) и одберете Modify. Во Edit String дијалогот, на Value Data линијата, напишете:
Recycle Bin
и кликнете на OK. Затворете го Регистерот, кликнете еднаш на десктопот и притиснете F5 (за освежување), и ете ја вашата Recycle Bin икона.

Вака е полесно:

Старт - Рун - gpedit.msc

Сега во User Configuration избери Administrative Templates па потоа Desktop. Двоклик на Remove Recycle bin icon from desktop и потоа стави од Enable на Not Configured. Стисно OK. За неколку секунди кантата ќе ти се појави на десктоп:smir:

Вака е полесно:

Старт - Рун - gpedit.msc

Сега во User Configuration избери Administrative Templates па потоа Desktop. Двоклик на Remove Recycle bin icon from desktop и потоа стави од Enable на Not Configured. Стисно OK. За неколку секунди кантата ќе ти се појави на десктоп:smir:

Ако е избришан од регистрите мора така ако не е избришан тогаш може на овој начин :baeh:

Ова со унлокер-от не помагна, но го фоматирав. Нема никакви фалови сега. Ќе се појави некој проблем дополнителен или форматот реши се?

Сполај ти за помошта!!!:back:

Ок сега имам проблем со запишувањето на нови песни. Копирам песна и кога ке ја паст-нам на мп3 не сака да отиде. Вели дека тоа усб повеке не е активно. Немам проблем со усб-излезот. Работи нормално, пробав со моето усб, работи нормално. Проблемот е во Кар Мп3-то. и сега чаре?:jaj:

Како форматираше? Со кој фајл систем?

Да ама може и ntfs. Има разлика пример со ntfs може да се копираат фајлови над 4гб значи прво зависи од големината на усб-то и за што користиш.

Да ама може и ntfs. Има разлика пример со ntfs може да се копираат фајлови над 4гб значи прво зависи од големината на усб-то и за што користиш.

NTFS може ама ако имаш DVD со USB нема да ти го чита :) освен ако е FAT32

Со FAT32 форматирав. Не требаше со него?
Мп3 е 2гб. Нормално музика на него се става.:nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom