Дали би војувале за нашата земја ?

Би отишле ли во војна за нашата земја ?

• Да

Гласови: 57 19,4%
  • Не

Гласови: 172 58,5%
  • Само во одредени услови

Гласови: 65 22,1%

• Вкупно гласачи
    294
баш ме интересира ти што ќе правиш во случај на војна, во последната да ја кажам војна се виде дека ни цивилите не беа поштедени, така да ќе немаш некој посебен избор со оглед на тоа дека не дај боже да дојде до тоа оваа војна ке биде покрвава од претходната, видовме дека учките силуваа малтретираа задистички без милост и цивили,што ти би правел ако учкиве земаат залет и ти влезат во прилеп и ти загрозат фамилија.
Да не се разбереме погрешно, јас не сум за војна, јас сум за мирна поделба на државата пошто во случај на војна веројатноста е голема дека пак би дошло до поделба на државата со таа разлика што би имало многу жртви и поголема сиромаштија од оваа сега,а од друга страна животов со племево нема веќе смисла, ни имало ни ќе има живот, освен да станеме нивни потчинети и да се филмуваме дека имаме соживот.

Ќе си одам...

Taa "drzava" se mi zede, me natera da begam nekade daleku, me odaleci od najbliskite. Ne, nikogas ne bi vojuval za taa "drzava".
Bi vojuval samo za moite najbliski bezrezervno bez otstapki, vo sekoj sekoj moment i po sekoja cena ! :)

Во војна рамо до рамо со купче прегладнети сиромави донкихотовци кои бараат слаби точки на кранови, багери, бетономешалки. Епилогот е јасен, само останува нејасно дали пченицата ќе ја вариме сами или од СОЗР ќе не обезбедат. Како што тоа било нели пракса за разни слави, родендени и ручеци на одредени бивши премиери. На сегашниов изглеа уште не му кажале дека може со тие шифри.

Војската на Андора да дојде ќе не збрише за 6 минути не па друго нешто. Требаше патриоти на време да мислите за црни времиња. А не да преќутувате криминал, ништење на правната држава, поставување на Таљо за министер за одбрана итн итн.

Ќе си одам...
каде? јас кога би учествувал во некоја таква посрана војна секој што ќе проба да бега ќе го ставам на исти зид со шиптаранава.

каде? јас кога би учествувал во некоја таква посрана војна секој што ќе проба да бега ќе го ставам на исти зид со шиптаранава.

Кај рече дека живееш, во која земја на НАТО ?

Кај рече дека живееш, во која земја на НАТО ?
што е битно каде живеам,каква врска има темава со Нато, сакаш да глумиш зелен па сакаш да ја пренасочиш дискусијата ? сакаш да ти повторам ? не сум за војна, јас сум мирна поделба на државата,правиме муабет за што би би било кога би било.,само прашав каде ќе бегаш ако една страна нкој козоебач те чека да ти поебе све по список а од друга страна те чека некој кој те смета за предавник и пичкетина.

што е битно каде живеам,каква врска има темава со Нато, сакаш да глумиш зелен па сакаш да ја пренасочиш дискусијата ? сакаш да ти повторам ? не сум за војна, јас сум мирна поделба на државата,правиме муабет за што би би било кога би било.,само прашав каде ќе бегаш ако една страна нкој козоебач те чека да ти поебе све по список а од друга страна те чека некој кој те смета за предавник и пичкетина.

Абе битно е за да знам каде да дојдам за да ме ставиш покрај ѕид и да ме стрелаш со шиптаранава како што викаш, оти можи нема да ти се згоди да си дојдиш во Македонија, ако има војна :)

Не бе убо те прашува која е поентата на војна која секако ќе ја изгубиме, и плус после тоа ќе дојде некој на власт кој што ќе ја намести пошироката родбина на клучни места во државата, за ти да му бидеш роб кој плаќа даноци.

Шо не е јасно, м?
Ај сега препрочитај го... Прво тврди дека САД ако сака војна ќе направи... тоа е точно (да не навлегуваме дали ти се слагаш со тоа или не).... второ вика таа војна нема поента од војна која ќе ја изгубиме, ама па никој нели нас не не прашува... И трето кога таа сигурно нема да биде како онаа во 2001.... како ќе си идеш и како ќе избегаш, на пункт никој нема да те праша тебе, ниту да ти ја образложи поентата на војната ...

Дали и каков избор ќе имаш, ќе зависи од тоа чив е пунктот... Претежно нема да имаш многу избор и оној избор во кој ќе останеш жив најверојатно ќе биде да земеш пушка у рука....

Абе битно е за да знам каде да дојдам за да ме ставиш покрај ѕид и да ме стрелаш со шиптаранава како што викаш, оти можи нема да ти се згоди да си дојдиш во Македонија, ако има војна :)
продолжи да глумиш зелен

ако има војна пунтер и јамајка ќе даваат активна поддршка на трупите од фејсбук и кајгана, секој ден ќе постираат мапи како напредува војската и колку војници загинале

ако има војна пунтер и јамајка ќе даваат активна поддршка на трупите од фејсбук и кајгана, секој ден ќе постираат мапи како напредува војската и колку војници загинале
јас сум на безбедна локација и се изјаснив дека не сум за војна така да не сери, ти гледај ти каде ќе бегаш.

јас сумна безбедна локација и се изјаснив дека не сум за војна така да не сери, ти гледај ти каде ќе бегаш.

знам дека си на безбедно, вие безбедните секогаш сте најгласни

То е то од патриот како тебе не очекував ништо подолу :icon_lol:
аха така, боли а? продолжи да глумиш зелен.[DOUBLEPOST=1521711732][/DOUBLEPOST]
знам дека си на безбедно, вие безбедните секогаш сте најгласни
за што најгласни ? во што сум јас најгласен ? или можда не треба да учествувам во дискусија, па кажи бе пичка му матер, да не се нервираш со некој ко мене безбеден, еве ти изјасни се и јас престанувам со секаква активност тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom