Изработка на велосипед за 4 лица

• Креатор на темата Креатор на темата dare1
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Сакам да изработам јас самиот велосипед за четворица да можат да седат и сите заедно да вртат нешто како на сликата. Е сега ако ми помогнете со собирање на информации за изработката и со некои шеми и скици супер ќе бидне. А и кажете како се вика на англиски. four-seats-surrey-bike-814.jpg

Ако е велосипедот наменет за повеќе од една личност, мислам дека се вика Tandem Bicycle, не ме фаќај за збор, но мислам дека е така.

И случајно некоја ако налета на некоја шема скица за димензии и тие работи и тоа добро ке ми дојде.

Minatoto leto na Palicko Ezero kaj Subotica iznajmivme eden vakov i bese top! Obidi se na nekoi forumi kaj komsiive od Srbija sigurno nekoj ke ti pomogne.

Не следам многу српски форуми казе некој и секоја информација е добредојдена и кој поисе се разбира нека кажува слободно што како е подобро да се направи

јас вака по сликава би го направил,за некој ден.
Земам три-четири пони велосипеди од „бувљак“,стари ЈУ стандард и квалитет се разбира по 10 Е парче,(Рог,Унис).
Ланците се наставуваат,ако не си знаел.
За кочници е лесно,позади „контра“- рачни напред.
Овие седишта ми се како за Пајтон.може и подобро.
Конструкција цевки-најлесна работа1-2 цола.
Светла обавезно-по ново на батерии.
Е сирена може „пајтонска“
Калници -никловани ( и други ситници исто)
------------------------------------
Анчо - вкв Бравар

Сакам да изработам јас самиот велосипед за четворица да можат да седат и сите заедно да вртат нешто како на сликата. Е сега ако ми помогнете со собирање на информации за изработката и со некои шеми и скици супер ќе бидне. А и кажете како се вика на англиски. Прегледај го приврзокот 54133
Дали ќе врне дожд или снег со овој велосипед гајле си немаш:icon_mrgr:

имењаче, ти само направи вакви повеќе ја прв ќе земам. чесен пионерски збор (y)

ауф, вакво нешто возев во Лидо Ди Јесоло, Италија .... супер е тоа, така за низ град, поекономично :) , само штета што живеам во град што не е погоден баш за велосипед ;)....

Имаа едни комшии кај мене ако ги најдам деновиве ќе ги прашам што стана со точачево. Како деца им се пикавме во двор им дремевме :). Тогаш возевме пони со контра кочници и ова ни беше авантура...

а, мене па ми наликува на велосипед рикша:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom