Како ви се допаѓа бугарската музика?

• Креатор на темата Креатор на темата Godfather
  • Време на започнување Време на започнување

Kolku makedoncite ja slusaat bugarskata muzika

• Вкупно гласачи
    298
Статус
Затворена за нови мислења.
Порано ги слушав сега не можам да ги смислам ми станаа многу одвратни пошто е само едно те исто ''пуакала за теб чакауа теб, обичам те харесвам те''---ден,дрн,јариња а се изнервирав и кога видов дека на нашите песни кариери прават разно-разни опајдури има еден ајван смрдлив што ја пее Бисер Балкански и мука нема ама кај нас термин ''авторски права'' не постои

Bugarskata muzika e za nigde.Zenskite na spotovite imaat povekje silikon od kolku krv, muzikata e sranje, spotovite izuzetno im se so bmw-inja i mercedesi (demek oni se bogat narod). Mene takva muzika ne me interesira i zatoa ne ja ni slusam

абе, ги "слушам" само ако е уба женската. :)

Само шо ќе помислам ми се повраќат, а не пак да ја слушнам
at.gif

Па повеќе ми се допаѓаат пејачките,а музиката е срање.:pos:Освен тоа не знам која е таа бугарска музика со оглед на тоа дека сите песни им се крадени.

The Mummy Returns напиша:
Па повеќе ми се допаѓаат пејачките,а музиката е срање.:pos:Освен тоа не знам која е таа бугарска музика со оглед на тоа дека сите песни им се крадени.

Согласувам се со тебе, но само што се однесува до турбо-фолкот, кадето почти сите песни се копиjа на нешто српско, нешто грчко или нешто турско. Инаку има и други стилове, кои са доста поубави, но те, за голема жал, не се попульарни надвор од Б'лгариjа. :icon_frow

Jalko e che v Makedonia pod Bulgarska muzika se razbira vidjanoto po Planeta i Fen. Istinata e che v Bulgarija imame goljamo razdelenie v predpochitanijata. Az lichno haresvam rock music :music3: , no povecheto tuk za sujalenie ja slushat taka-narechenata chalga (tova koeto vijdate po Planeta). Ima i fenove na pop, ima mnogo i na rock, no sega te sa po-malko slushani.
Nelosha bulgarska muzika moje da se gleda po kanal M2, no znam che v Makedonia go njama.
Inache moite lyubimi bulgarski grupi sa FSB, Shturtcite i Tangra. No te sa minalo. Sega na moda kakto vijdate sa tezi smeshni silikonovi seljanki.

Како можеш да го поставиш ова прашање? Па они немаат своја музика, све крадат.

Da, tezi koito predstavjat produkta narechen popfolk kradat chujda muzika - nay-veche turski i grycki pop. No te sa si komersialni, syzdadeni sa kato tyrgovski produkt a ne kato muzikanti.
Za ostanalata bulgarska muzika - ima dobri neshta za koito ne e chestno da se kaje che sa kradeni. Dori v Rusia pejat bulgarski pesni (Philip Kirkorov naprimer).

Se kladam deka ova vi se fori samo za na forumov, a doma po cel den gi gledate i slusate inace ako ne vi bea interesni nemase da znaete za televiziive.

Godfather напиша:
Se kladam deka ova vi se fori samo za na forumov, a doma po cel den gi gledate i slusate inace ako ne vi bea interesni nemase da znaete za televiziive.
Ко прво немам кабловска, ко второ планета ја гледаат многу луѓе,да...оние кои си немаат врска од музика и кои обожаваат да се споредуваат со силиконските убавици пеејќи ги нивните песни...од машките искрено ама баш никој не познавам кој ги гледа поради музиката :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom