Каде може да се најде најдобриот бургер во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Que
  • Време на започнување Време на започнување
Да немаа добри бургери Мекдоналдс, Бургер Кинг и останатите големи франшизи немаше да имаат по 100.000 ресторани насекаде во светов... Тоа што нас не ни одговара 360 денари за сендвич од средна големина, помфрит и сок не значи дека квалитетот им е лош. Да не беа толкави цените и јас ќе јадев секој ден од таму. Big King XXL ми е еден од омилените бургери.

@Que Have you tried a burger from "Royal Burger"? Their burgers are similar to Burger King's, but with Macedonian style (bigger and much cheaper :D).

Добро, незнаете да си купите кило чиста кртина од месара и да кажете на лице место пред очи да го измелат?

Американ во Бруклин

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Добро, незнаете да си купите кило чиста кртина од месара и да кажете на лице место пред очи да го измелат?
Да пошо коа се враќаш полутрезен од диско во 2 саат сабајле влагаш во месара шо работи 24-7 ти мелат кртина пред очи, после влагаш во супермаркетот што исто работи 24-7 купуваш јајца кромидче сенф и лепиња и дома палиш скарата и таму до кај 5 саат ќе се најадаш бомбастично!

Сфаќаш дека поентата на фаст фуд е тоа шо е фаст така?
Ако ми се јаде сендвич ОДМА или факинг не сум ДОМА - сигурно нема да идам кртина да купам дома бургер да правам.
Your post as a whole has got a good point.
Except for the Burger King part - as I wrote, I am feeling stupid for saying that, but based on what I've tried so far it's the truth (Double Whopper wins it).

As you surely know, 'good burgers' are trending in the world and this is known also in Macedonia (it's not like you are behind the Moon) so some places are claiming to have such burgers. Well, they do, they're just not good.
So I wanted to know if there are any which I've maybe missed.
I don't know - ive had the Big Whopper in Burger King but it was sort of - meh.
I'm not really fascinated by fast food patties so i mainly eat chickenburgers cuz they cant fake out chicken breasts!

Чист мит дека во Македонија некој ќе стави 100% телешко (не правиме муабет за домашни услови или да му однесеш месо на другар ти што има кафана да ти го направи)

Точно дека ако тврдат дека е така (овие „елитниве“) треба да испочитуваат но бидеќи никој не им порачува сендвич што со се останато би коштал 400-500 денари и да сакаат не би знаеле да го направат. Затоа македонците си се цареви за нискобуџетни плескавици, ловечки, македонки, кебапи... за 100-200 би се најадел до врв со амур „мешано мелено“ (+соја).

Нарачката на 100% телешко е ризична сама по себе затоа што ова е Балкан и тука свињите царуваат а не јунците. Тие се за јавнии и такви слични работи овде. Телешко да го мелиш е грев ако прашате некој што не е муслиман и као демек не јадиме свинско. (ништо анти религиско, чисто од пракса)

Еве ако има некаде низ Скопје место каде „е забрането да служат свинско“ можеби би му го препорачале на гостинов во Македонија. Јас во Прилеп знам една таква кафана/скара (демек сигурна за припадниците од муслиманска вероисповест од Прилеп и околината) но дали служат мелено не знам а за вешалици/стекови тоа има сегде мислам.

Чист мит дека во Македонија некој ќе стави 100% телешко (не правиме муабет за домашни услови или да му однесеш месо на другар ти што има кафана да ти го направи)

Точно дека ако тврдат дека е така (овие „елитниве“) треба да испочитуваат но бидеќи никој не им порачува сендвич што со се останато би коштал 400-500 денари и да сакаат не би знаеле да го направат. Затоа македонците си се цареви за нискобуџетни плескавици, ловечки, македонки, кебапи... за 100-200 би се најадел до врв со амур „мешано мелено“ (+соја).

Нарачката на 100% телешко е ризична сама по себе затоа што ова е Балкан и тука свињите царуваат а не јунците. Тие се за јавнии и такви слични работи овде. Телешко да го мелиш е грев ако прашате некој што не е муслиман и као демек не јадиме свинско. (ништо анти религиско, чисто од пракса)

Еве ако има некаде низ Скопје место каде „е забрането да служат свинско“ можеби би му го препорачале на гостинов во Македонија. Јас во Прилеп знам една таква кафана/скара (демек сигурна за припадниците од муслиманска вероисповест од Прилеп и околината) но дали служат мелено не знам а за вешалици/стекови тоа има сегде мислам.
Затоа чикенче бе брат.
Барем знаеш пумпано со саламура е и товено во бразил :D

Затоа чикенче бе брат.
Барем знаеш пумпано со саламура е и товено во бразил :D
Пред 5 год работев во рибарница а имавме и „малку пилешка програма“... да скратам... бразилско пиле 1100 грама продажна беше 100 денари парче. Чисто за илустрација Бразил е на другиот крај на планетата, значи најкраткиот пат е да таму некој го растел и го продал, тој што го купил го извезол а овде трет го купил, ти си четврт што го продаваш во малопродажба. Поминало низ 4 раце и сите удриле маржа и пак кошта евро и пол. Коцка мраз да треба да ја пренесиш пола свет ќе кошта повеќе а не ова демек пиле...

Пред 5 год работев во рибарница а имавме и „малку пилешка програма“... да скратам... бразилско пиле 1100 грама продажна беше 100 денари парче. Чисто за илустрација Бразил е на другиот крај на планетата, значи најкраткиот пат е да таму некој го растел и го продал, тој што го купил го извезол а овде трет го купил, ти си четврт што го продаваш во малопродажба. Поминало низ 4 раце и сите удриле маржа и пак кошта евро и пол. Коцка мраз да треба да ја пренесиш пола свет ќе кошта повеќе а не ова демек пиле...
И кина е на другиот дел од светот па можам да нарачам капаче за пенкало за 0.10 центи со фри шипинг и ќе помине 50 раце и ќе лета со авиони и ќе ми дојде македонски поштар и во сандаче ќе ми го остави.

Лоша ти е перспективата.

И кина е на другиот дел од светот па можам да нарачам капаче за пенкало за 0.10 центи со фри шипинг и ќе помине 50 раце и ќе лета со авиони и ќе ми дојде македонски поштар и во сандаче ќе ми го остави.

Лоша ти е перспективата.
Не ме сфати, финтата е дека некој продава нешто што личи на нешто а не значи дека тоа е тоа вистинското. Така и 100% телешко е 20% телешко (чистено од коски/глава...) , 50% свинско и 30 % соја/лој/кромит... во „македонска“ скара од мелено месо.

Black Pearl во моментов за мене има најдобар бургер (зборам за Lounge Bar-ови и такви глупости, не за кафани). Лошо е што е малце подалеку во општина Илинден, иначе дефинитивно најдобриот бургер го имаат. Препорака да се иде преку ден, зашто навечер се претвара во сељачко на ранг на Деспина или Виолина.

Да немаа добри бургери Мекдоналдс, Бургер Кинг и останатите големи франшизи немаше да имаат по 100.000 ресторани насекаде во светов... Тоа што нас не ни одговара 360 денари за сендвич од средна големина, помфрит и сок не значи дека квалитетот им е лош. Да не беа толкави цените и јас ќе јадев секој ден од таму. Big King XXL ми е еден од омилените бургери.

@Que Have you tried a burger from "Royal Burger"? Their burgers are similar to Burger King's, but with Macedonian style (bigger and much cheaper :D).
Не мора да значи дека ако е голем ланец дека којзнае каков квалитет има.

Прочитај ја приказната за МекДоналс и ќе сфатиш кај лежи зајакот.

На времето во 80-сетите(не сум сигурен точно кога) работеле браќата и нормално давале квалитет им се убацил некој трет го заборавив името и со време го откупил брендот МекДоналдс они го прашале кога има пари зошто не направи свој ресторан и он објаснил дека името(брендот) е најбитен.

П.С Денес се е искомеријализирано и брендот си го прави своето чисто се сомневам дека ја одржуваат традицијата.

Реално и во МекДоналс и во Бургер Кинг сендвичите им се доста солидни ама не се нешто WOW т.е којзнае колку добри па само таму ќе идам.

Месото од Бразил е од стоковите резерви на Бразил, како му минува периодот на чување, така го даваат за продажба за прениска цена чисто колку да не плаќаат тие превоз и да не го фрлаат, ако познаваш некој во здружението на бизнисмени во Македонија што работи со увоз на големо на вакво месо ќе ти го потврди ова што ти го кажувам, истото е и за свинското од Бразил, затоа доаѓа по таква смешна цена.

Мекдонелдс и Бургер Кинг ти се репер за добар бургер ?
Немој не ме радуј...

Тоа што имаат 100.000 ресторани у светот не значи дека имаат перфектен бургер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom