Охридската Архиепископија го ширела Македонското име

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Моја беше поентата,и излезе дека се 2 патријаршии,и излезе дека се различни држави (области) само чекам и ти го мерам уште инатот...:salut:

Може да спреш да го мериш,заштото нема инат,има факти и уште еднаж факти.2 патриаршии нема, а уште поинтересното е дека круната не се вели круна на охридскиот патриарх,па на охридскиот архиепископ.:helou:
Доказе милион и един можат да се наjдат против това глупаво тврдение,за охридска патриаршиja.
Убав ден!

Хахаххахаа....и ајде ПАК да ти кажам: НАЈДИ ја грешката во вашата историја (нели и вашата тврди дека има Охридска Партијаршија) и дојди пак на муабет.

Реков јас од празни муабети и ,,докази и аргументи,, фајде нема. :)

Jaс ти реков,дека Охридската архиепископиja е разгледана като наследница на Преславско-Дрстрската патриаршиja.
Грешката е некаде другаде,во нечиja глава:helou:

Jaс ти реков,дека Охридската архиепископиja е разгледана като наследница на Преславско-Дрстрската патриаршиja.

Во главите на тие што се нервираат на зборот Татар!

Влезе во ќорсокак, па не знаеш како да го оправдаш фактот што Константинопол не сакал да го круниса Самуил, па затоа Ватикан го сторил тоа. Хехе...

Влезе во ќорсокак, па не знаеш како да го оправдаш фактот што Константинопол не сакал да го круниса Самуил, па затоа Ватикан го сторил тоа. Хехе...

Ај сега кажи од каде се знае тоа за Ватикан. Мене доколку ми е извесно од кореспонденцијата на Инокентиј Трети и Калојан.
Други податоци дали има?

Да те „куронисам’’ ја тебе:pos2::pos2:
Имаш со какво?:vozbud:
Много е интересен навистина ставот,дека имало Охридска патриаршиja,но наполно логично е,ако е имало таква,Самуил да бара от неja круна.

Да видам поконкретни докази за тезава.Во спротивно ке ја сметам за приказна

Во нечија глава, ама по твоето и во цела балканска историја. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom