Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а дали аикидото е реално ефикасно наспроти кикбоксот и џиткундото?
Мисирков, ако си гледал аикидо ќе забележиш дека тоа е како балет. Нема борба туку само однапред планирани движења и се знае кој каде е падне а другиот накаде ќе го фрли. Значи само теорија а нула пракса. Тоа ја прави вештината безкорисна.No dobar aikido borec sekogash kje izbegne da bide soboren od BJJ. Duri i da e na kolena, kje se bori uspeshno.
Shturo: za mene poentata e ne da mu go razvalam cherepot na nekogo, pa bil toj i politichar od Atina, tuku da izbegnam da se tepam bez posledici po mene i po toj shto me napagja. Toa e vsushnost vrvot na majstorijata, a taa veshtina mislam deka samo aikidoto ja nudi.
Хахха, леле го гледав овој Фантомот ли го викаа на тв. 6 удари во една секундаМакедонска брендирана боречка вештина За Нед До
За исклучителните способности на оснивачот на академијата "За Нед До" говори и уникатноста и единственоста на истоимената боречка вештина која премина во заштитен бренд кај нас, но и во светот.
Џит Кун До е многу поефикасно од аикидо, ама пак лошото во џкд е тоа што си мислиш дека се знаеш а уствари знаеш по малку од се. Исто како што аикидо човекот мисли дека може сите да ги среди без проблем, ЏКД тренирачот мисли дека знае борење, бокс, кик бокс, џуџитсу, борба со нож стапови итн.а дали аикидото е реално ефикасно наспроти кикбоксот и џиткундото?
Мисирков, ако си гледал аикидо ќе забележиш дека тоа е како балет. Нема борба туку само однапред планирани движења и се знае кој каде е падне а другиот накаде ќе го фрли. Значи само теорија а нула пракса. Тоа ја прави вештината безкорисна.
Сакаат да ме убедат дека аикидо вежбач ќе ја фати ногата или раката на некој што илјадници пати удрил во вреќа. Немој не ме радуј
Да ти доловам попластично, еве ја огромната разлика меѓу теорија и пракса...