мобилни од AMC

• Креатор на темата Креатор на темата vladok
  • Време на започнување Време на започнување
Како ви се дава пари за Quart :ROFLMAO:
Лажни спецификации и не знам како никој досега ги нема тужено овие од АМЦ.

после 3-4 месеци употребување се појави дефектот со сим картичката(има две сим картички).Затоа што имав друг моб. не го користев Т450 со што пред некој период сакав поново да го активирам и го занесов кај АМЦ каде ми препорачаа дека треба да го оставам телефонот и го испратат во базата(Скопје),но гаранцијата беше истечена и продавачот ми кажа да пробам со приватен сервисер.Приватниот ми кажа дека е траен дефект и кога им соопштив во АМЦ на продавачот ми кажа дека на тој телефон не вреди повеќе да се инвестира затоа што можеби дефектот е поскап од него.Грешката е кај мене што не го запазив рокот од гаранцијата(за неколку 15-дена) но во секој случај само по 3-4 месеци крахирал со лош дефект.
п.с. ги чувам дома и двата
епа убаво си кажа твоја грешка е што не си ја запазил гаранцијата. за друг пат ке си знаеш како да постапиш

како може да го однесеш на сервис да ти кажат дека има траен дефект и ништо да не превземат???

кога носиш телефон на сервис и кога ке го оставиш прво во замена треба да ти дадат друг.... ова е регулирано со закон за заштита на потрошувачи. и второ ако телефонот е се траен дефект треба да ти дадат исти таков нов или у најмала рака друга марка и модел со слични перформанси на тој што веќе си го купил.
Сакаш да кажеш кога јас мојот телефон после месец дена корситење (самсунг ј7 2016) во сабота ќе го оставам во вип на сервис да го пуштат бидејќи на камерата има црна дамка треба да им барам нов телефон или телефон за користење додека е тој на сервис ?

Амц, само ситнурии може да купам ..

Quart монитор - дефект, веднаш после гаранција
HP Probook (35.000)ден - дефект на матична плоча, само 7 дена после гаранција
Samsung Galaxy S5 - На почеток во ред, после 2-3 месеци почнав да приметувам ситни дефекти и на крај кога го проверив серискиот број испадна дека е за Aзиски пазар, поточно(Афганистан,Пакистан, Индија..)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom