Сакам да студирам Архитектура

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Vaka: za matura, ja na primer za eksterni odbrav neso 3to .. mislam odbrav angliski mesto bilo koj drug i informatika, ama kako sto slusam , toa i ne e tolku bitno.. kako i da e, uste se dvoumam megu fakultetite. Sepak ne me biva za crtanje, bar za likovno ne me bivalo =), no kako so se kontaktirav so poveketo arhitekti , mi kazaa deka toa vrska nema. Samo treba da si kreativen =). Ako ima nekoj informacii za maturata.. dali bi mozel so drug predmet da se zapisam na matura?

DJ Madness ti batali toa saemot i zemi sedni da pocrtas malku, od fak podgotvitelna mislam deka ke nema, rasprasaj se ima mnogu sto spremaat, moze i jas da te upatam, a za demo ispitot ke bide 3 dena mislam isto ko lani i ke crtate perspektiva , zgradi ( bunjakovec i drnnn), i crtez po daden tekst i psiho testot (glup treba da bides da ne go polozis )

Од факултет се организираат подготвителни часови кои траат 1 недела и јас одев кога се запишував, со нив ке добиеш слика како изгледа приемниот, но сепак ти препорачувам и приватни часови, бидејќи таму во помала група повеќе ќе научиш.
Ви препорачувам комбинација од двете!

И без страв и двоумење да ни станете колеги:smir:

Vaka: za matura, ja na primer za eksterni odbrav neso 3to .. mislam odbrav angliski mesto bilo koj drug i informatika, ama kako sto slusam , toa i ne e tolku bitno.. kako i da e, uste se dvoumam megu fakultetite. Sepak ne me biva za crtanje, bar za likovno ne me bivalo =), no kako so se kontaktirav so poveketo arhitekti , mi kazaa deka toa vrska nema. Samo treba da si kreativen =). Ako ima nekoj informacii za maturata.. dali bi mozel so drug predmet da se zapisam na matura?

epa i jas bev resena na arhitektonski trebase da pocnam da zemam casovi duri, ama se razocarav zoso eksterno i jas odbrav jazik a trebalo matematika duri sega doznav deka toa bilo uslov za vlez i mnogu mi e krivo ne znaete kolku ajt pozdrav

епа вака сеа....јас бев пред некоја недела во студентска служба на факултетот и ми дадоа 2 формулара.едниот е за пробниот приемен,а другиот е за подготвителните часови за приемниот.И двата треба да се достават со уплатници од 2000,односно 3600 денари.Јас планирам да ги земам тие часови што ги нуди факултетот,а приватни да не зимам и незнам колку ми е паметна таа работа,али јебига.

епа вака сеа....јас бев пред некоја недела во студентска служба на факултетот и ми дадоа 2 формулара.едниот е за пробниот приемен,а другиот е за подготвителните часови за приемниот.И двата треба да се достават со уплатници од 2000,односно 3600 денари.Јас планирам да ги земам тие часови што ги нуди факултетот,а приватни да не зимам и незнам колку ми е паметна таа работа,али јебига.

i jas isto ke napravam pa ako mi pritrebaat dopolnitelni casovi ke pobaram nekoj da me spremi uste pa ne znam sega ama najvazno e doma da se vezba

море ве жалам...ем матура ем приемни...еден другар што имам, учи за матура, па после прави пауза, па црта, вежба за приемните :toe: ваш избор си е сепак...ама глупо направија..

И јас планирам да одам на подготвителните часови од факултетот, само незнам до кога е краен рок за пријавување дека почнуваат од 1ви јули мислам...

Сепак мислам дека ќе имаме доволно време за спремање, на крајот на август се планирани да бидат приемните. :wink:

Деца, земете часови, не се заеба'ајте :)

Treba da se prijavime od 16 do 20 juni.Jas utre odam.

PS.zarem ne se dovolni tie casovi od fakultetot???

Jaс ви зборувам за предострожност :)

Во мое време (пред 4 години), не беа доволни.

ама луѓе приемниот ни е на крајот на август мислам дека имаме цело лето

serpico фала многу на предупредувањата

Беше некој од тука на демо тестирањето?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom