Women need love!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Само да се надоврзам и да дополнам, дека ретко кое женско во Македонија моментално не те гледа како материјален објекат преку кој ке си ги оствари своите идеали, и се разбира ако го немаш истото не те ферма, имено ти ако покажеш емоции ондак ти си слабак, девојките обично сакаат мачо мен со 10к у џеб за у петок со мотор и кола од 100к евра, куќа на 3 спрата и што уште не, секое пуштање значи 99% неуспех кај спротивниот пол, зошто севеси се гледаат за недостижни пичурлајќи кои својот тип на маж го гледаат преку критериумите кои се експонирани од страна на америчките филмови. Епа драги мои, живејте во беда и осаменост и чекајте виза за у Америка. :uvo:

Што збориш бе? Јас баш мислам дека во Македонија жените и мажите се совршено компатибилни...
Бараат некакви смешни идеали и на крај завршуваат со нивната дијаметрална спротивност, па остатокот од животот го поминуваат во препуцавање и взаемно нервирање...

Иначе, точно... Девојките сакаат некој кој има куќа, кола, 10к во џеб, 20 (без к) во панталони... Ама уште повеќе сакаат некој чии квалитети ветуваат дека ќе ги има сите тие пари и куќи и јахти, еден ден:) Верувај, многу си грешка за тоа дека се палиме на богатите деца кои ги трошат парите на нивните. Поточна, има дел точен и во твоето тврдење... Ама генерално, многу повеќе паѓаме ан потенцијал:)

Буквално секое можно машко (барем во државава) те гледа како сексуален објект и ништо повеќе. Никој неможе да ме разубеди. Којзнае колку е мал бројот на оние кои пружаат љубов, телесно и духовно задоволство воедно. И да пружа љубов,побитен му е сексот.
Добро, кое машко на твоја возраст не го интересира секс?
Кое ЖЕНСКО на твоја возраст не го интересира секс?
Многу е нормално тоа, интересно им е, шо ќе се замараат со љубов на 19, кога има време за тоа:)
И не ми кажувај дека тебе не те интересира сексот и дека не ти се случило некое машко да го погледнеш чисто онака како сексуален објект..

И не генерализирај вака, ете го [зеус] чист пример дека знае да сака..
Оди отвори ја темата во врска со љубовта и ќе видиш колку машки пишуваат дека искрено сакаат некоја девојка..
Ако си во врска подолго време, што очекуваш ако не секс?
Да се држите за раце цел живот?

Јас знам дечко кој ја чека девојката може година и нешто да биде спремна..
Ја чека, и нема проблем со тоа зашо ја сака..
Сепак знам и луѓе кои ги интересира само секс and nothing else matters...
девојките обично сакаат мачо мен со 10к у џеб за у петок со мотор и кола од 100к евра, куќа на 3 спрата и што уште не, секое пуштање значи 99% неуспех кај спротивниот пол
А ти на шо дрога беше коа го пиша ова?
Многу мене ми е гајле дали некој има куќа на 3 спрата или живее у шупа..
Негово е тоа, не е мое..
За него се парите што ги има, не се за мене..
Вистина е дека девојките знаат да бидат матерјалистки, ама таквите се поретки од оние кои бараат внимание..
Кога слушав една девојка(матерјалистка) како го опишува типот со кого е(богат,со кола ваква, облечен од марка..секако не ми опиша ништо физичко или карактерно) неможев да се начудам зашто беше прва што ја слушнав така да опишува некого..
Мислам дека до ден денес сум шокирана..
А и да ти кажам сите девојки кои ја знаат ја осудуваат за таквите ставови..
Не. Не се СИТЕ матерјалистки..

Инаку, жените имаат поголема емоционална интелигенција.
Затоа повеќе се врзуваат емоционално и им треба лигушење и внимание и се тоа..
Машките се приврзуваат телесно и сл, помала им е емоционалната интелигенција и затоа повеќе ги интересира сексот..
Simple as..
Секако дека не е кај сите машки/женски вака.Индивидуално е, но статистички вака изгледаат рабоитите..

Сите се ;) Ама има различна дозираност...
Speak for yourself:wink:

Различа дозираност huh?
Значи од 0% до 100%?

Добро, значи има и некои со 0% :)

Ако сакам некого не ме интересира дали ќе живеам во шупа или во палата со него, дали ќе заработува миљони или едвај ќе наоѓаме некој денар за леб..
Дали е парталко или се облака од :билокојамарка:
Не сум гледала на машко така,никогаш..
Како сексуален објект-да.
Како некој што може дами обезбеди нешто-не.
Побогу, мразам кога некој ќе ме части обична пијачка зашо се осеќам ко неспособна а не па нешо повеќе..
Едноставно, не се сите
:smir:

Ако сакам некого не ме интересира дали ќе живеам во шупа или во палата со него, дали ќе заработува миљони или едвај ќе наоѓаме некој денар за леб..
Дали е парталко или се облака од :билокојамарка:
Не сум гледала на машко така,никогаш..
Како сексуален објект-да.
Како некој што може дами обезбеди нешто-не.
Побогу, мразам кога некој ќе ме части обична пијачка зашо се осеќам ко неспособна а не па нешо повеќе..
Едноставно, не се сите
:smir:

Јех, рајт... Кога последно си го погледнала дечкото што продава весници на раскрсница, или уште подобро - оној кој брише прозорци, на истата таа раскрсница? Како сексуален објект, како потенцијален мувач/дечко/маж, сеедно? Биди искрена со себе...
Со него баш би требало да живееш во шупа и да збираш денарчиња за леб, со него не би можела да се облекуваш во „билокојамарка“, и не се секирај - нема да ти плаќа пијачки:)) Не зборувам за тоа дека ако го запознаеш не можеш да се затрескаш и во него, па и да го прифатиш целиот тој парталко - лајк филм... Така што исфрли го тоа „кога некого го сакам“ од тврдењето... Ама дали воопшто би го гледала како таков „кандидат“ дечкото за кој станува збор... Онака, ако го има изгледот што го сакаш, ако има некоја мини искра или што да е - би дозволила да продолжи тоа?

Магде, не го сфаќај толку буквално постот на Анастазија што го цитираше.
Поентата на нејзиниот муабет се наоѓа во овој дел од претходниот нејзин пост:
Ама уште повеќе сакаат некој чии квалитети ветуваат дека ќе ги има сите тие пари и куќи и јахти, еден ден:)
----------------
Ама генерално, многу повеќе паѓаме ан потенцијал:)
Се согласувам со ова. И не мора да ги има сите овие материјални работи во иднина, доволно е да гледаш дека го има потенцијалот.
Не мора да живеам во палата и јас, не мора да имаме пари за расфрлање, доволно е да се има за пристоен живот кој ќе си го обезбедиме и двајцата без да не` боли главата дали да купиме полускапани патлиџани затоа што се поевтини од убавите. И не држи место тука муабетот „не ми е гајле дали ќе имам едвај за парче леб“. Кога сакаш да делиш иднина со некој, да создадете ваше семејство, сигурно нема да ти биде сеедно ако мораш на децата да им делиш една наполитанка на два дела за да се облажат. Тука лежи муабетот за потенцијалот.

Тоа е така вогалвно зошто „чуствителните женски срца“ не сигурни што сакаат

Извини ама мора да те разочарам дека никад ево светот машките не ги гледаат женските поинаку.
И одма да ти скршам предрасуда, не се гледаат жените како секс објект, туку како личност од спротивниот пол со кој може да се направи обид за партнерство за остварување на една од инстинктивните цели во животот а тоа е парењето.
Извини сестро ама желбата за секс со особа од спротивниот пол е нешто инстинктивно и ништо намерно. Сексот е еден начин на искажување љубов, извини ама така функционира природата, ако не ти чини иди во манастир и живеј во идеалниот свет а не во реалниот.

А чек ти не сакаш да се ебеш или не сакаш да се ебеш ? :) Очигледно дека возрасте влијае на тебе, мажот е створен за да ебе , а жената е створена за да биде ебена , е сеа јбг што си женско па треба да примаш...И не генерализирај, стално ќе се најде некој штребер што ќе ти продава муда за бубрези и ќе ти вика дека ќе те чека до прва брачна ноќ...Не знам дали таквите и на себеси си веруваат...

А имаш и друга варијанта , а да не е кур , па ти види сеа...

Еве другаров ти образложил од стручен аспекат тоа шо ти го викам ја:)...
А ти женцка ако не сакаш да се ебеш, па не мораш бе пиле , не си задња на светов која мисли така...

Само да се надоврзам и да дополнам, дека ретко кое женско во Македонија моментално не те гледа како материјален објекат преку кој ке си ги оствари своите идеали, и се разбира ако го немаш истото не те ферма, имено ти ако покажеш емоции ондак ти си слабак, девојките обично сакаат мачо мен со 10к у џеб за у петок со мотор и кола од 100к евра, куќа на 3 спрата и што уште не, секое пуштање значи 99% неуспех кај спротивниот пол, зошто севеси се гледаат за недостижни пичурлајќи кои својот тип на маж го гледаат преку критериумите кои се експонирани од страна на америчките филмови. Епа драги мои, живејте во беда и осаменост и чекајте виза за у Америка. :uvo:

Никогаш во животот не сум видел пост со волкава иронијаи страв према машките. Девојко, тебе некој да не ти направил нешто вака што искажуваш омраза, па баш према македонците?
А тебе па и кој ти гарантира дека со напредокот на генетичкото инжењерство нема да се стигне до еден период каде Y хромозомот ќе биде позастапен и од сега?
А ако нема мажи, верувај дека нема ни да има идни поколенија. Бар така функционирала природата.
онтопик:
Машките (или мажите, како сакате) се суштества кои не ги искажуваат своите чувства онака како што тоа го прават жените. Затоа и мажот е познат како посилниот пол, како оној кој секогаш побрзо преболува одредени работи и како оној кој секогаш трпи повеќе од жената.
Сепак и мажот е човек и како таков, во дадени моменти потполно совршено ги разбира чувствата и потребите на жената.
Од она кое до сега го имам сретнато, жените се личности кои од мажите бараат поголемо посветување на внимание, пружање на љубов и повеќе поминато време заедно.
Иако можеби не го добиваат сето ова на куп, тоа не значи дека мажите се неспособни да го искажат она што навистина го чувствуваат. И не се работи за тоа дали мажите се свесни да го покажат она што навистина и треба на една жена. Се работи за она што мажите го чувствуваат према таа жена.
За да се искажат тие чувства кои и се потребни на жената, потребно е да ги поседува и мажот.

Добро, кое машко на твоја возраст не го интересира секс?
Кое ЖЕНСКО на твоја возраст не го интересира секс?
Многу е нормално тоа, интересно им е, шо ќе се замараат со љубов на 19, кога има време за тоа:)
И не ми кажувај дека тебе не те интересира сексот и дека не ти се случило некое машко да го погледнеш чисто онака како сексуален објект..

И не генерализирај вака, ете го [зеус] чист пример дека знае да сака..
Оди отвори ја тематаво врска со љубовта и ќе видиш колку машки пишуваат дека искрено сакаат некоја девојка..
Ако си во врска подолго време, што очекуваш ако не секс?
Да се држите за раце цел живот?

Јас знам дечко кој ја чека девојката може година и нешто да биде спремна..
Ја чека, и нема проблем со тоа зашо ја сака..
Сепак знам и луѓе кои ги интересира само секс and nothing else matters...

А ти на шо дрога беше коа го пиша ова?
Многу мене ми е гајле дали некој има куќа на 3 спрата или живее у шупа..
Негово е тоа, не е мое..
За него се парите што ги има, не се за мене..
Вистина е дека девојките знаат да бидат матерјалистки, ама таквите се поретки од оние кои бараат внимание..
Кога слушав една девојка(матерјалистка) како го опишува типот со кого е(богат,со кола ваква, облечен од марка..секако не ми опиша ништо физичко или карактерно) неможев да се начудам зашто беше прва што ја слушнав така да опишува некого..
Мислам дека до ден денес сум шокирана..
А и да ти кажам сите девојки кои ја знаат ја осудуваат за таквите ставови..
Не. Не се СИТЕ матерјалистки..

Инаку, жените имаат поголема емоционална интелигенција.
Затоа повеќе се врзуваат емоционално и им треба лигушење и внимание и се тоа..
Машките се приврзуваат телесно и сл, помала им е емоционалната интелигенција и затоа повеќе ги интересира сексот..
Simple as..
Секако дека не е кај сите машки/женски вака.Индивидуално е, но статистички вака изгледаат рабоитите..

леле,леле леле...Ај прво смирете комлекси.
Готово и калуѓерка станав и ги мразам машките. :aplauz:
Не реков дека си забранувам секс, не сакам, сакам само љубов и слични работи. :tapp: Напротив!
Има исклучоци меѓу сите вас, не викам не..само реков дека се ретки машките кои гледаат и емоционално и обострано задоволство, а не треба да е обратно, бедно е кога знаеш дека те гледаат само за да те искористат.

И нигде не спомнав дека јас барам некој богаташ, да мора да има кола или мотор или како и да е...тоа е ете само ваше мислење. Јас за себе кажувам дека не гледам по материјалната страна,никогаш не ме засегала, никогаш досега не сум имала некој дечко пун со кеш.
Ама и не викам дека НЕМА такви девојки кои само тоа ги интересира.

Иронија ајде..ама ова СТРАВ од машки не ти требаше...Добро, за каде да дадам пример човече? Јас тука живеам,тука ми се искуствата. Од кај к*р знам како е ете во Америка? Зборувам за тукашните искуства и момци, не е работава : баш дека се од Македонија сум против нивното однесување. Не напоменав дека САМО тука се такви и дека ќе се иселам затоа што не ми се допаѓаат.:lud: Дочитајте кога веќе читате,на крајот пишав дека КАКО И ДА Е НЕ МОЖЕШ без нив.
И никој ништо не ми направил, затоа што не сум дозволила и нема да дозволам, а реков и објаснив дека сум имала и такви неприфатливи за мене `понуди`.Од тоа се ужаснувам и тоа ми беше зборот!
И друго, не верувам дека нема да постојат мажи во иднината, тоа беше само истражување за кое разбрав и го кажав на шега, немораш да се распалуваш одма. Не реков дека сте чудовишта, па ми објаснуваш дека сте луѓе :tapp::tapp:
Нормално е да се браните меѓусебно, како и ние.

Дарлинг, јас не реков дека не се интереирам за секс. Од каде тоа не ми е јасно :raz: Ама сигурно нема да паѓам толку ниско на виртуелен начин или пак било кој друг вид комуникација (и да сум го гледала како сексуален објект) да го канам кај мене дома, да завршиме работа. За тоа зборувам. Ретко кој сака да ја спознае најпрвин личноста и да стекне нешто, па се друго. Искрено кажано.
И не реков дека ако се пар не треба да имаат секс и да се држат за раце :tapp::tapp: Ти зборувам за секс-манијаци низ виртуелниот свет, а и од реалниот за оние со кои не сум била во врска, туку само авантура да посакале нешто повеќе.

И браво за последниот пост...единствениот шо се најде да разбере :cuc: :olee: :cuc:

Поздрав :helou:

Е, добро де, чудо големо. Без нервози:)
Зошто те навредува тоа тебе? Манијаци секогаш имало, секогаш и ќе има, без разлика дали во виртуелниот или во реалниот свет. Секој чувствува дека има право да си ја проба среќата и да го добие она што му е потребно во моментот. Некои не ни мислат како да се обратат, на памет им е само да се обидат да те придобијат. Секогаш постои откачување ако не ти одговара. Ако не кај тебе, ќе успее кај некоја друга на која и` одговара истото.

На едно машко/женско сметам дека никогаш не му е целта да ве направи да се почувствувате како сексуален објект доколку сака секс. Не верувам дека воопшто мислат во таа насока, си мислат на својата потреба. Ти самиот може да се почувствуваш како сексуален објект, во твојата глава тоа се создава. И после се нервирате без потреба. Ретки се случаите некој од одмазда и намерно да сака да се чувствуваш лошо, а тоа е веќе лично.

Уживајте и барајте го тоа што го сакате, без да мислите толку многу другите какви се.

Јех, рајт... Кога последно си го погледнала дечкото што продава весници на раскрсница, или уште подобро - оној кој брише прозорци, на истата таа раскрсница? Како сексуален објект, како потенцијален мувач/дечко/маж, сеедно? Биди искрена со себе...
Последен пат?
Умм пред 3 недели ако не се лажам.
Да не навлегувам во детали зашо ќе ме пратите накај бардовци:)

Магде, не го сфаќај толку буквално постот на Анастазија што го цитираше.
Поентата на нејзиниот муабет се наоѓа во овој дел од претходниот нејзин пост:

Се согласувам со ова. И не мора да ги има сите овие материјални работи во иднина, доволно е да гледаш дека го има потенцијалот.
Не мора да живеам во палата и јас, не мора да имаме пари за расфрлање, доволно е да се има за пристоен живот кој ќе си го обезбедиме и двајцата без да не` боли главата дали да купиме полускапани патлиџани затоа што се поевтини од убавите. И не држи место тука муабетот „не ми е гајле дали ќе имам едвај за парче леб“. Кога сакаш да делиш иднина со некој, да создадете ваше семејство, сигурно нема да ти биде сеедно ако мораш на децата да им делиш една наполитанка на два дела за да се облажат. Тука лежи муабетот за потенцијалот.
Анастазија извини ако не сме се сфатиле.
:)
Поентата ми беше дека не гледаме сите во џебот на типот, особено не ако е за мување. А и поважно е дали се согласуваме, нели?
Многу јасно дека ако здравје имам фамилија нема да ми биде сеедно дали децата(и зборам само за децата) ќе имаат се обезбедено, ама кога станува збор за мене, некако не е битно..

tocno i treba na zenata ljubov i pokazuvanje na neznost i gestovi.no isto i na mazot.i na site. spored mene koga i dvajcata se vistinski vljubeni i si odgovaraat znaat i pokazuvaat i se iskreni i cenat i ... sto znaci ne e toa nisto vestacko ili lazno ili so zadni nameri.se e individualno znaci ne se site maski rasipani ni site zenski rasipani.no fakt e i deka najlesno e da bides rasipan i gad no rabotata e i najtesko e da bides dobar covek.
ps: ocigledno devojceto e nesto izgoreno no ke i pomine :smir:

ма не само жената туку и мажот сака исто.....интересна студија прочитав ги прашале машките(во брак)што ке ве повреди повеке-неверство или пак партнерката да ви рече дека не ве сака?

одговорот кај 90% бил вториот исто така тогаш мажот губи либидо

Најверојатно некој треба да најде поубав начин за да се изрази шеговито. Јас не знам каде имаше распалување. И најверојатно некој не знае дека се обидува да си ја изврти самата смисла на зборовите. Али тоа не е битно.
онтопик:
Како мажите, па така и жените се комплицирани суштества. Не можеме да кажеме или да се запрашаме дали мажите се спремни да и го понудат на жената она кое на неа и е потребно или пак обратно.
Пред се’ за се’ е потребна љубов и взаемно разбирање, а останатото следува само по себе.
Women need love! Да точно, но the men also feel love. Па така можеме да заклучиме дека неосновано врз полот, и на тие и на тие им е потребно љубов а богами и нејзино изразување.

Не, тогаш е папучар и клошар:))
фала на искрениот одговор
според мене девојките нејкат да бидат комплетно задоволени, зошто тогаш им станува досадно и бараат нешто друго
според мене девојките сакаат да бидат возени и водени, им даваш делумно што сакаат и ги сечеш кога им е најубаво за да побараат пак, ако не се држиш така на дистанца ќе го снема позитивниот магнетизам и ќе стане негативен

еве ќе го објаснам со други зборови
ако имаш едно буре, и константно го полниш, кога тогаш тоа буре ќе се наполни и е стварно нерационално да го празниш за одново да го наполниш. а доколку тоа буре истовремено го празниш (на најразлични начини) секогаш ќе биде гладно за полнење и ќе можеш теоретски вечно да го користиш

немокјте само погрешно да ми јха сваќате метафората

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom