Women need love!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Maca напиша:
da ima mnogu takvi maski sto gledaat samo da te iskoristat, sum imala takvo iskustvo i navistina znae da te povredi...
na site ni treba neznost, vnimanie samo sto maskite toa ne go priznavaat a zenskite toa poveke go naglasuvaat...
a i se soglasuvam so toa deka ako toj ja saka devojkata ce znae da pokaze neznost i ce znae da i posveti vnimanie za da ja napravi srecna...

A znaes zasto e toa taka?Zatoa sto ti samata baras takvi.Ti ako nesakas da bides so nekoj takov,koj te tera,zasto go sakas?!

NeMiRnA напиша:
A znaes zasto e toa taka?Zatoa sto ti samata baras takvi.Ti ako nesakas da bides so nekoj takov,koj te tera,zasto go sakas?!
Зошто едноставно не се оди против чувствата. Понекогаш немаме моќ да одбереме во кој ќе се заљубиме. :smir:

Pa ako go sakas ke go sakas bezuslovno,dali e toj vnimatelen ili nevnimatelen,ako pravime muabet za vistinska ljubov...se ostanato e gola voda...Se poteknuva od domasno vospituvanje i tatkoto kako vazna figura pri formiranjeto na zenskoto kako licnost i toa kakvi partneri ke bira vo idnina,daleku od Elektra kompleksot...da ne mesame babi zabi i da nezabeguvam od temata...

Потребно е да добие вистинско внимание девојката,да и се покаже колку е сакана и посакувана,но ние жените сме чуден склоп.Кога не добиваме ништо од тоа,се жалиме дека ништо не е во ред,кога добиваме умерено, го насочуваме да биде константно,а кога ќе го добиваме константно и кога по нашите постапки некој почнал да ни го покажува тоа во секој момент,бегаме од тоа,се преиспитуваме дали го сакаме,постојано правиме анализи во нашите глави.
Сум за постојано покажување љубов и внимание,но не во големи размери,зошто некој лесно се заситува од тоа (кога ќе го научам јас тоа:pipi: )

Retko maskite znaat sto im treba na cuvstvitelnite zenski srca:pipi:

Ааа проблем со вниманието, чепкам малку од ова :). Ако вика и ако е хистерична ќе се обидам да ја смирам и објаснам на поинаков начин за здобивање на внимание, ако и е откопчано петличето од деколтето како на Зорица Брунцлик :), ќе си го кажам мојот став до каде е вкусно, а од каде е невкусно, вулгарно и непристојно.

леле темава просто ја обожавам !
Љубов? Никако!
Буквално секое можно машко (барем во државава) те гледа како сексуален објект и ништо повеќе. Никој неможе да ме разубеди. Којзнае колку е мал бројот на оние кои пружаат љубов, телесно и духовно задоволство воедно. И да пружа љубов,побитен му е сексот.
Сум имала доста искуства и ако не е сељачко пуштање, тогаш е викање дома кај него по неколку излегувања коа таман си помилила дека е асален или пак нешто сосема трето и бетер.
Треба да направам и јас како другарка ми : Да си ветам крај и да ставам крст за момците во Мкд, токму поради таа причина.
Ама сепак не може баш така.. Can't live with em..can't live without em.
За жал...
Ама рекоа дека за 5 милиони или милијарди години,незнам точно, мажите ќе ги снема,нема да постојат веќе па се тешам за идните поколенија, барем нема да имаат толку мачен живот,нема да знаат дека некогаш постоеле :)

Znaete li kolku cesto iskrenosta na zenskite cuvstva se iskoristuva za dlaboko da se povredat nejzinite sopstveni ideali za vistinska ljubov. A znaete li deka najcesto ovie cuvstva poteknuvaat od nedostatokot na vnimanie i ljubov. I sega, ona nema kako da pokaze deka e zelna za vnimanie, osven so urlanje, vikanje, nervoza, zelba da se odmazdi nekomu tokmu zatoa sto toj ne i posvetil dovolno vnimanie. Maskite pak, toa go narekuvaat zenska paranoja, ili pak molenje, ili ligavenje..bla bla! Ona sto i e potrebno na edna devojka e iskrenost, nasmevki,neznost i Ljubov!Taa go ocekuva toa tokmu od mazot cij ideal go zema za edinstven na svetot?

Dali maskite znaat da go pokazat ona sto navistina i treba na cuvstvitelnata zenska dusa?

Истава тема ја за женски би га отворил.

Нема добро женско кај нас. Мора да си кретен за да бидеш со некоја. Ако не си кретен. Ништо.
Бш мислев дека некои не се како другите. Се знаев со некои долго време. Мислев дека се различни. Дека постои добро дејче. Ама пак јок. Не било така. Исти се.
А за тоа немој да речете дека машките само како секс објек ги гледаа женските кога самата женска сака многу секс. Ја на пример сакам да имам односи со некоја навистина што ја сакам. И сеа може некоја да ме цитира и да рече дека сум педер ? Тоа ти е. Не е проблемот кај наш мушките. А не е и душа кј вас. Сите се исти.

Но ја се надевам дека има сеуште некој добри. Познавам некој добри. Мн малце са. Моем на една рука да ги наброем. И се плашим да не ме разочараа и тија.

Retko maskite znaat sto im treba na cuvstvitelnite zenski srca:pipi:

Тоа е така вогалвно зошто „чуствителните женски срца“ не сигурни што сакаат

Љубов? Никако!
Буквално секое можно машко (барем во државава) те гледа како сексуален објект и ништо повеќе. Никој неможе да ме разубеди. Којзнае колку е мал бројот на оние кои пружаат љубов, телесно и духовно задоволство воедно. И да пружа љубов,побитен му е сексот.
Сум имала доста искуства и ако не е сељачко пуштање, тогаш е викање дома кај него по неколку излегувања коа таман си помилила дека е асален или пак нешто сосема трето и бетер.
Треба да направам и јас како другарка ми : Да си ветам крај и да ставам крст за момците во Мкд, токму поради таа причина.
За жал...
Ама рекоа дека за 5 милиони или милијарди години,незнам точно, мажите ќе ги снема,нема да постојат веќе па се тешам за идните поколенија, барем нема да имаат толку мачен живот,нема да знаат дека некогаш постоеле :)

Извини ама мора да те разочарам дека никад ево светот машките не ги гледаат женските поинаку.
И одма да ти скршам предрасуда, не се гледаат жените како секс објект, туку како личност од спротивниот пол со кој може да се направи обид за партнерство за остварување на една од инстинктивните цели во животот а тоа е парењето.
Извини сестро ама желбата за секс со особа од спротивниот пол е нешто инстинктивно и ништо намерно. Сексот е еден начин на искажување љубов, извини ама така функционира природата, ако не ти чини иди во манастир и живеј во идеалниот свет а не во реалниот.

Љубов? Никако!
За жал...

А чек ти не сакаш да се ебеш или не сакаш да се ебеш ? :) Очигледно дека возрасте влијае на тебе, мажот е створен за да ебе , а жената е створена за да биде ебена , е сеа јбг што си женско па треба да примаш...И не генерализирај, стално ќе се најде некој штребер што ќе ти продава муда за бубрези и ќе ти вика дека ќе те чека до прва брачна ноќ...Не знам дали таквите и на себеси си веруваат...

А имаш и друга варијанта , а да не е кур , па ти види сеа...
Извини ама мора да те разочарам дека никад ево светот машките не ги гледаат женските поинаку.
И одма да ти скршам предрасуда, не се гледаат жените како секс објект, туку како личност од спротивниот пол со кој може да се направи обид за партнерство за остварување на една од инстинктивните цели во животот а тоа е парењето.
Извини сестро ама желбата за секс со особа од спротивниот пол е нешто инстинктивно и ништо намерно. Сексот е еден начин на искажување љубов, извини ама така функционира природата, ако не ти чини иди во манастир и живеј во идеалниот свет а не во реалниот.

Еве другаров ти образложил од стручен аспекат тоа шо ти го викам ја:)...
А ти женцка ако не сакаш да се ебеш, па не мораш бе пиле , не си задња на светов која мисли така...

[zEUs];2550792 напиша:
Истава тема ја за женски би га отворил.

Нема добро женско кај нас. Мора да си кретен за да бидеш со некоја. Ако не си кретен. Ништо.
Бш мислев дека некои не се како другите. Се знаев со некои долго време. Мислев дека се различни. Дека постои добро дејче. Ама пак јок. Не било така. Исти се.
А за тоа немој да речете дека машките само како секс објек ги гледаа женските кога самата женска сака многу секс. Ја на пример сакам да имам односи со некоја навистина што ја сакам. И сеа може некоја да ме цитира и да рече дека сум педер ? Тоа ти е. Не е проблемот кај наш мушките. А не е и душа кј вас. Сите се исти.

Но ја се надевам дека има сеуште некој добри. Познавам некој добри. Мн малце са. Моем на една рука да ги наброем. И се плашим да не ме разочараа и тија.

Само да се надоврзам и да дополнам, дека ретко кое женско во Македонија моментално не те гледа како материјален објекат преку кој ке си ги оствари своите идеали, и се разбира ако го немаш истото не те ферма, имено ти ако покажеш емоции ондак ти си слабак, девојките обично сакаат мачо мен со 10к у џеб за у петок со мотор и кола од 100к евра, куќа на 3 спрата и што уште не, секое пуштање значи 99% неуспех кај спротивниот пол, зошто севеси се гледаат за недостижни пичурлајќи кои својот тип на маж го гледаат преку критериумите кои се експонирани од страна на америчките филмови. Епа драги мои, живејте во беда и осаменост и чекајте виза за у Америка. :uvo:

Нормално дека секоја жена, па и секој маж сака љубов. Но умерено, постепено. Ако некое машко искаже искрена љубов кон женска, веднаш таа ќе добие сила (добро, не сите девојки, нормално), и ќе го манипулира како сака. Затоа машки да даваме љубов ама постепено, без брзање, и се ќе си дојде на свое место.
п.с овој совет звучи како да сум Далеј Лама :)

Koga maskite na zenite bi im pokazuvale neznost,togas bi stanale nivni prijatelki.

Postoi eden zakon na atrakcija.

Znaci maskata losotija + zavedena zenska = osvoena zenska = const.

Koga edna od ovie komponenti ke ja nema(Maskata losotija)togas ravenkata paga vo voda.

:tv:

Малку претерано е да се зборува дека сите се исти (мажи, жени, сеедно), па тоа дека во Македонијава немало асални мажи, дека не знаат на жените да им пружат нежност и љубов и што уште не. Тоа ти е исто како да ја обвинуваш државата за твојот неуспех.
Ама до некаде можам да разберам зошто е така. Разочарувањата секој различно ги надминува. Некој ќе се жали дека нема љубов, мажите не чинат и сл., а некој ќе сфати дека што побрзо тргне понатаму толку побрзо ќе создаде можност да биде посреќен.
Јасно е дека кога сакаш некого после ти е тешко да се соземеш и да продолжиш понатаму, но влечењето на негативните чувства под рака не значи дека треба да трае долго. Така само се зголемува потребата од внимание, но од погрешна личност, од човек кој не може тоа да ти го даде. Губење време е тоа.
Се разбира, сум била разочарана и јас, но не се сеќавам дека сум рекла дека не постои маж кој ќе знае да ми даде љубов и нежност. Толку можел, толку му дошло да даде. Секогаш сум знаела дека еден ден ќе бидам во врска каква што сакам и со човек кој го сака истото како јас.
Со тек на време и искуство, секој учи што сака и учи да проценува.

И нема потреба да се разочарувате дека мажите ве сакале за секс. А и да е така, што ви е гајле? Нека си гледаат како што сакаат, а тоа на крајот на краиштата е нормално кога некој те привлекува. Разликата е само во тоа дали е чисто физичко привлекување или се работи за нешто подлабоко. И во двата случаи ако ти се сака, ќе имаш секс. Ако не, нема. Вакви разочарувања добивате затоа што очекувате нешто повеќе од некој кој не сака да се врзува. Ако излезеш вечерва и ти се залепи некој кој чувствуваш дека сака само секс, готово. Цел свет не чини, мажите се никакви. Твое е да избереш дали ќе си ги задоволиш сексуалните потреби или не затоа што сакаш врска.

Имам впечаток дека ја правите големата за ништо и испаѓа дека нема среќни, дека се` се сведува само на чиста корист без никакви емоции. И колку повеќе се замарате со овој „проблем“, толку потешко верувате дека ќе налетате на некој кој може да ви го даде она што ви е потребно. Со вакви предрасуди во секој гледаш со сомнеж. И после мажите/жените не чинеле и не давале љубов и нежност. Даваат и тоа како, само како на кој му одговара да мисли.

Љубов? Никако!
За жал...
Никогаш во животот не сум видел пост со волкава иронијаи страв према машките. Девојко, тебе некој да не ти направил нешто вака што искажуваш омраза, па баш према македонците?
А тебе па и кој ти гарантира дека со напредокот на генетичкото инжењерство нема да се стигне до еден период каде Y хромозомот ќе биде позастапен и од сега?
А ако нема мажи, верувај дека нема ни да има идни поколенија. Бар така функционирала природата.
онтопик:
Машките (или мажите, како сакате) се суштества кои не ги искажуваат своите чувства онака како што тоа го прават жените. Затоа и мажот е познат како посилниот пол, како оној кој секогаш побрзо преболува одредени работи и како оној кој секогаш трпи повеќе од жената.
Сепак и мажот е човек и како таков, во дадени моменти потполно совршено ги разбира чувствата и потребите на жената.
Од она кое до сега го имам сретнато, жените се личности кои од мажите бараат поголемо посветување на внимание, пружање на љубов и повеќе поминато време заедно.
Иако можеби не го добиваат сето ова на куп, тоа не значи дека мажите се неспособни да го искажат она што навистина го чувствуваат. И не се работи за тоа дали мажите се свесни да го покажат она што навистина и треба на една жена. Се работи за она што мажите го чувствуваат према таа жена.
За да се искажат тие чувства кои и се потребни на жената, потребно е да ги поседува и мажот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom