Ете, тука живеам! - Eкстериери

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Jas tuka ziveam:

Roosevelt_Island.jpg

Edna molba do site ljubezni postirachi na temava: Pokraj slikata, fino bi bilo da ja napishete lokacijata na vashiot dom; ne mora adresata so ulica i broj- imeto na gradot bi bilo sosema dovolno kako osnovna informacija :smir:

eci^^^ напиша:
Cccc,, tolkava kuka i niednas da ne viknes na gosti be?ccc!!:vozbud:
Inace mene, poso mnogu sakam golemi kuki, definitivno kukata na Vlatko epten mi se dopaga, samo edno neznam, dali ima dvor od pozadi? Licno jas, bi gi svrtela terasive kon zadnata strana, nakaj dvorot(ako go ima), i bi bile malce posiroki.. Ogradata e super, i mnogu sakam sto ima potkrovje. E sega, uste da dobijam pokana:vozbud: :vozbud: :pos2: :baeh:
ОФИЦИЈАЛНО ЈА ПОКАНУВАМ ЕЦИ НА ГОСТИ:smir:

едит:
short1 напиша:
еве, тука живеам:
леле колку сакам вакви куќи, ко на американските филмови, цело маало исти куќи со гооолем двор. одлично изгледа во целина

SANCTIMONIOUS напиша:
леле колку сакам вакви куќи, ко на американските филмови, цело маало исти куќи со гооолем двор. одлично изгледа во целина

Fala :)
pa tamu e, u Detroit :helou:

short1 напиша:
Fala :)
pa tamu e, u Detroit :helou:
Motown City, a? :)
Ajde izreklamiraj go forumov kaj ostanatite makedonci vo gradot na avtomobilite, pa i tie neka postiraat sliki od svoite domovi.

Garfield, Germanija ili Holandija? Ili mnogu gresham? :)

`Ангелче` напиша:
Не ќе да е во Европа...:)

Ne kje da e. Potocno, kje da e Menhetn :)

A kako pozna ti,idna oshtrooka koleginica Angelce? :smir:

Serpico напиша:
Ne kje da e. Potocno, kje da e Menhetn :)

A kako pozna ti,idna oshtrooka koleginica Angelce? :smir:

Па што знам...местоположбата на зградите и индустрискиот дел во позадина,ми се стори дека сигурно е некаде во Азија,кај што има нафта :)
Ко ја видов водата и индустрискиод дел во позадина одма на нафта ми текна,така да си реков сигурно е негде Катар,Дубаи,ваму-таму :)) Али и ти што викаш,може Њу Јорк да е.

Сигурно е New York, поточно Roosevelt Island, кој лежи помеѓу Менхетн и Квинс во Њујорк, на реката East River. 3 километри на 240 метри димензии :) интересно место...

New York, Detroit....who's next?

Prodolzuvame so kvalitetna diskusija, dami i gospoda. Stavate slika od vashiot dom, site gledaat kako toj izgleda posle shto sledat komentari okolu negoviot izgled, kako se vklopuva vo kontekstot na okolinata, dali moze da mu se opredeli stilska priradnost i taka nataka i taka navaka.

Bi bilo interesno da prodiskutirame i za mestopolozbata na objektite: Urbana sredina ili neurbanizirana "divina", tip na domuvanje koj ni go nudi- Konkretno, Menhetn mi asocira na Svetski biznis centar, a sepak ostrovceto na koe zivee Garfield deluva opushteno, mirno i prijatno. Me iznenadi :)

Serpico напиша:
Motown City, a? :)
Ajde izreklamiraj go forumov kaj ostanatite makedonci vo gradot na avtomobilite, pa i tie neka postiraat sliki od svoite domovi.

Garfield, Germanija ili Holandija? Ili mnogu gresham? :)

:helou:
Тие македонци со кои се дружам се родени овде и нити знаат да читаат нити па да пишуваат македонски :(

Инаку, куќава е у subdivision со куќи што изгледаат све слично и преградени се дворовите со ограда од жица. Некои се преградени со жива ограда - тоа се поновите. И ме нервираат сите што чуваат кучиња и ќе ги остават надвор скоро цел ден и ај ти слушај го тоа куче како се довикува со комшиските миленичиња

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom