Ете, тука живеам! - Eкстериери

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Оваа тема сакам да биде сестринска на "Фотографии од вашиот дом - Ентериери". Значи, ако во другата тема постираме слики од внатрешноста на нашиот дом, тука ќе го откриеме лицето на истиот.

Куќа, зграда, барака, приколка, шатор... се она што го нарекувате ДОМ.

Би почнал јас со презентацијата, ама мојот дом ќе морам да ви го презентирам малку подоцна... Сеуште ги чекам сликите.

Доброволец кој сака да биде прв?:smir:

Ок,ете прва ќе бидам јас:)

Прво да кажам дека живеам во објект,поточно куќа стара 107 или 108 години,чиј екстериер е целосно зачуван т.е реставриран е минатото лето,а ентериерот е модернистичко/класичен,со зачувани дрвени тавани итн :)

Ете како одеше тоа :)

Бифор:

Афтр:

0603071543tl6.jpg

Ova e mojata Doma. Slikava ja napraviv pre dnekoj den ko si idev od skolo, pa mi tekna za temava! Moeto najomileno mesto na svetot!

i ne, ne gi sprostirav jas alistata na terasa, slucajno se najdoa tamu...:baeh:

Еве и ја кај живеам. Зелена дрвена куќа стационирана во населбата Ченто. Ако некој случајно поминува покрај неа нека помине ќе му варам кафе:)

точкест напиша:
Еве и ја кај живеам. Зелена дрвена куќа стационирана во населбата Ченто. Ако некој случајно поминува покрај неа нека помине ќе му варам кафе:)

Обожавам вакви куќи :vozbud:

еве кај живеам ја
МНОООООООООГУ СИ ЈА САКАМ КУЌАВА
kkukakb0.jpg

Sanctimonious, каде се наоѓа куќата? :)

Serpico напиша:
Sanctimonious, каде се наоѓа куќата? :)
знаеш кај е Никола Карев средното?
надолу има улица и едно 200метра долнина, десно од левата страна :helou:
За оние кои не ја познаваат Струмица баш најдобро..... некаде 500метри од поројните мостови од север или пак 500 метри јужно од фабриката Еленица (долгиот оџак)

bashtukapo5.jpg

Ете „убаво” се гледа каде е живеам јас во БТ! Точно е означен станот!

66m3 стан :)

SANCTIMONIOUS напиша:
знаеш кај е Никола Карев средното?
надолу има улица и едно 200метра долнина, десно од левата страна :helou:
За оние кои не ја познаваат Струмица баш најдобро..... некаде 500метри од поројните мостови од север или пак 500 метри јужно од фабриката Еленица (долгиот оџак)

Jas точно ја знам каде е. Ќе бидеме малку подалечни соседи еден ден...

SANCTIMONIOUS напиша:
еве кај живеам ја
МНОООООООООГУ СИ ЈА САКАМ КУЌАВА
kkukakb0.jpg

Cccc,, tolkava kuka i niednas da ne viknes na gosti be?ccc!!:vozbud:
Inace mene, poso mnogu sakam golemi kuki, definitivno kukata na Vlatko epten mi se dopaga, samo edno neznam, dali ima dvor od pozadi? Licno jas, bi gi svrtela terasive kon zadnata strana, nakaj dvorot(ako go ima), i bi bile malce posiroki.. Ogradata e super, i mnogu sakam sto ima potkrovje. E sega, uste da dobijam pokana:vozbud: :vozbud: :pos2: :baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom