НБА сезона 2016-2017

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Какви се тие најави бе :icon_lol: , Вејд е далеку од тројкаш a Миротич не е 2 гард кој ќе трча низ скринови за да шутира тројка.

Паметно ќе им е ако го земат Грин од Спарс.

Хех, а зошто Спарси би им го дале?

Чикаго секој Велики Петак ќе погаѓаат тројка оваа сезона изгледа, каков скуп на камењари мајко мила. [emoji23]

The Kings have reportedly had discussions with the Heat involving a trade that would send Rudy Gay and Darren Collison to Miami in exchange for Goran Dragic.

Какви се тие најави бе :icon_lol: , Вејд е далеку од тројкаш a Миротич не е 2 гард кој ќе трча низ скринови за да шутира тројка.

Паметно ќе им е ако го земат Грин од Спарс.

Искрено очекувам да се случи барем уште еден трејд во Булс и тоа токму да бараат swingman.

The Kings have reportedly had discussions with the Heat involving a trade that would send Rudy Gay and Darren Collison to Miami in exchange for Goran Dragic.
Јас мислам ќе се отствари, Руди како што знам купил неодамна куќа во мајами а и очигледно е дека неќе да остане, колисон не достоен за стартер а и карактерно е насилен нели тоа што ја претепа жена му :neetaka:
ми се допаѓа драгиќ, би биле интересни за гледање со него

Јас мислам ќе се отствари, Руди како што знам купил неодамна куќа во мајами а и очигледно е дека неќе да остане, колисон не достоен за стартер а и карактерно е насилен нели тоа што ја претепа жена му :neetaka:
ми се допаѓа драгиќ, би биле интересни за гледање со него
Се прашував дали можат Кингс полошо од сега, и со трејдов мислам дека ќе успеат. Ново дно е на повидок, го трејдаат Руди Геј кој е олстар потенцијал еден од најверсатилните крила во лигата + Колисон за Драгич преценетото плејче кое стана играч ради Хорначек.

Фактички ги тргаат единствените што играат одбрана во тимот, за лимитирано офанзивно плејче. :icon_lol:

Се прашував дали можат Кингс полошо од сега, и со трејдов мислам дека ќе успеат. Ново дно е на повидок, го трејдаат Руди Геј кој е олстар потенцијал еден од најверсатилните крила во лигата + Колисон за Драгич преценетото плејче кое стана играч ради Хорначек.

Фактички ги тргаат единствените што играат одбрана во тимот, за лимитирано офанзивно плејче. :icon_lol:
Kolison i gay nemat o od odbrana a za olstar potencijal me nasmea.. Gay kolku gi napraj 30? Ne biva od nego igrac.. Dragic e drazen za niv

Не е ол стар потенцијал, можеби во времето кога играше за Мемфис. Не игра одбрана, депресивно игра, форсира. (мое мислење)
Darren vs. Dragic статистички тука се http://stats.nba.com/vs/#!/?PlayerID=201954&VsPlayerID=201609 но боље стил има драгич, наликува на рондо ја такви плејови сакам
Ty lawson инаку ги буши и двајцата во брзина, ептен е брз у пм, вчера го гледав против клиперси прво пол

I ja bi go trejdal Gay :) od kaj i da si otisol ekipata prknala, neka se banja na florida dobro mu e

Една прогноза за сезонава...

Запад:
Golden State
San Antonio
Clippers
Utah
Memphis
Portland
Houston
Dallas

Исток:
Cleveland