"Eј, види го овој..."!

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е балкански менталитет да се оговара некој друг како е облечен...Пред неколку месеци бев во србија,седев таму 1 недела,и на првото искачанје одма некој те забелезува како си облечен,одма почнуваат со подли муабети...Така да не е само ова случај кај нас...

Pa obicno ne komentiram a sekako deka ima lugje koi im e hobi toa duri idat po ulica komentiraa na kefe ogobvaraat , hehe mentalitet toa ti e:):):)

Ехеее цел свет коментира вакви работи така да и ја

Види го овај... Дете дрварче 5 мин сколија нема сосе голем одмор. Мрсулко се курчи. И да не продолжувам оти има еден тон да напишам... Коментирам нема што.

bas vcera go pravih taj maabet so deckoto i so edna drugarka i nejziniot decko.
neli kako i sekoj od nas bla bla i ke kazame za nekoj nesto.vcera mojot decko mi dokaza deka ne e ubavo toa taka...mene mi e jasno zasto imam pisuvano za nego deka e smenet i znam kako mu e koga ke slusne i za nekoj drug jas ili nekoj drug taka da zboruva nekulturno.Stvarno e besmisleno da zboruvame koj kakov e na kraj kraista zivotot e eden i svoj i kako i sto sakas toa ke pravis.Nikoj ne smee da ti sudi!!!

Коментирам, но не заради завист, едноставно ми доаѓа, а дали е менталитет, маана или просто потреба, не размислувам. Не кажувам никогаш гласно, туку си кажувам на носот или евентуално споделувам со друштво кога колективно сме фатиле некоја иста сеирџиска мета. Мене ми е малограѓанско тоа, но не сум лишена од него, јебеш га, се случува...:toe:

Цел свет сеирџии и го*нојадачи, епа и ја сум дел од тој свет :) тоа е.

za mene dopirale muabeti vakov takov onakov....
NO...toa e se dodeka jas ne namignam i shmeknam i muabetite odma se menjavaat...
vidi go ovoj ama e shmeker...mi se sdviga najcesto komentiraat devojkite...hahaha:):)

Почесто кога ќе видам таква феномална појава се запрашувам зошто наместо коментар да оставам.
Ми се случува кога сакам убаво да се насмеам да шетнам кај што се"шема" местата и да гледам какви квазимодо појави се појавуваат, прекрасно чуство. Бациња со свилени кошуљлиња трчаат по сијави девојчиња-а сијави девојчиња трчаат по мрсни македончиња:back:.

Јас не се замарам многу со муабети..Ама не можам да не искоментирам како некои типки на рок музика мешаат како чочек да играат и такви слични глупости..:tapp:

Тоа е типично за нашиов народ,,дефинитивно,,и е нешто што најмногу ме нервира...Добро,,и мене ми се случило,,не велам дека не,,ама дефинитивно кога зборувам така,,го правам тоа без лоша намера туку за забава а најмногу ме иритираат такви жени што немаат друга работа па коментираат се и сешто и измислуваат глупости,,е таквите понекогаш знаат и да ја преминат границата :jaj:

Тоа е човечки... Не го правиме тоа само ние... Во странство колку го има, само да знаете...

Нормално е дека не е баш во ред, ама некој доста паметен (не се сеќавам сега кој) на времето рекол: „Кога луѓето би зборувале само тогаш кога би имале нешто сериозно и вредно да кажат, одамна би престанале да зборуваат.“

Значи, муабетите се во голем дел шумови, па не треба ни да нè тангираат толку многу, ако се кон нас насочени.

познавам девојки кои неможат да прифатат дека има и поубави девојчиња од нив,па како да се љубоморни на секоја девојка која ке помине,а е убава ,коментираат злобно барајки ги сите можни мани на неа,и јас ке им речам -,,па супер е девојчево,, ,а они-,,шооо?па глеј каква е ,косава и е ужас,,!А,нема веза!тие коментари најчесто се од лица несигурни во себе и оние кои нема што да прават па се занимаваат со проучување на туѓиот изглед!!!

Не ми е гајле што зборуваат за мене, нити пак ги слушам... тоа им е работа, мора да зборуваат...

А јас... коментирам редовно, ама само кога ми е досадно и кога нема ништо интересно и тогаш почнувам со коментарите за да ми помине досадата... во други случаеви кога имам попаметна работа ама ич не ме интересираат...

коментирам за некои :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom