Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
kolku ste netolerantni. pa stop loso vi pravat oni, vi kazuvaat za radosnata vest deka mnogu skoro ke dojde kraj na ovoj los svet i ke ima raj na zemjata.Ziveat hristijanski zivot, ne pusat, ne se pijancat, ne pravat preljuba, ne kradat, posteno si zarabotuvaat, svatile deka zivotot vredi ako se bide vecno mlad i zdrav vo sovrseni uslovi, se povikuvaat na Isus koj rekol idete od selo do selo, od grad do grad, od vrata do vrata i sirete ja radosnata vest za Carstvoto bozje.Jes da se ograniceni kako i site religiozni luge, no barem se dobri i so svojot primer pokazuvaat kako treba da se zivee. Zasto besilka za niv? Besilka treba za kriminalci, korumpirani, hostapleri, mafijasi, orospii...!
Најубаво ти да се запалиш наместо темјанот не да ќе се попарат.![]()
kolku ste netolerantni. pa stop loso vi pravat oni, vi kazuvaat za radosnata vest deka mnogu skoro ke dojde kraj na ovoj los svet i ke ima raj na zemjata.Ziveat hristijanski zivot, ne pusat, ne se pijancat, ne pravat preljuba, ne kradat, posteno si zarabotuvaat, svatile deka zivotot vredi ako se bide vecno mlad i zdrav vo sovrseni uslovi, se povikuvaat na Isus koj rekol idete od selo do selo, od grad do grad, od vrata do vrata i sirete ja radosnata vest za Carstvoto bozje.Jes da se ograniceni kako i site religiozni luge, no barem se dobri i so svojot primer pokazuvaat kako treba da se zivee. Zasto besilka za niv? Besilka treba za kriminalci, korumpirani, hostapleri, mafijasi, orospii...!
Ti dadov stihovi i pak ke ti ghi dadam no sega ti ke gi napisesposle smrtta ima raj ama na zemjata do voskresnuvanjeto sme totalno mrtvi , spored niv (JS), tocno deka isus nikade ne rekol deka e bog nitu sin bozji, no ova se kosi so svakanjeto na drugite hristijani voopsto oni tvrdat deka ne samo sto e sin bozji tuku deka e edno lice od samiot bog, jehovistite bar vikaat ne e bog, a deka ne e ni sin bozji toa e tocno, no rekov nema da se slozat ostanatite hristijani koi idat uste podaleku vo svojata zabluda pa velat deka isus e i bog (kontradikcija).Isus metaforicki vo biblijata veli jas sum sin bozji a vie site ste bozi deca, no toa nikako ne znaci deka on licno e sin bozji, ama rekov i eve pak so ova mislenjeto go delat drugite risjani koi se dabeter od jehovistite u smisla sto isus go smetaat za bog.Se na se hristijanite se vo zabluda a najdobar primer za toa i dokaz e sto se razedinetii i sto ne se pomagaat. kaj sto ima sloga tamu ima boga.kako mozes da go sakas bog koj ne go gledas ako ne go sakas blizniot svoj koj go gledas?koj se druzel barem malku so pravi muslimani odma osetil golema razlika kolku poveke megu niv ima solidarnost otkolku megu hristijnite.
Ti dadov stihovi i pak ke ti ghi dadam no sega ti ke gi napises
Filipjanite2/6-7 i Rimjanite 9/5 napisi gi tuka i kazi deka Isus ne e Bog.
Pa ako Isus ne e Bog dali bi dozvolil nekoj da go narekuva Bog???
Јован:20:28 Тома одговори и Му рече: „Мој Господ и мој Бог!”
Sto Isus ne bese dobar ???Marijanco,nekolku komentari mi odbegna,na koi licno ti se obrativ i ti postaviv nekolku prasanja.
Koga veli Mojot gospod i mojot Bog,se odnesuva na DVAJCATA (razlicni identiteti). Poveruval vo Gospod (Isus). Gospod,samo vo Makedonskiot jazik se koristi i za Bog.No vo drugite jazici,kako vo Angliskiot stoi LORD sto znaci Gospodin. Znaci poveruval vo Pratenikot Bozji i vo Boga... otkako go videl cudoto,poveruval znaci. Poveruva zosto me vide (vo prodolzenie). Poznato e deka na Isus ne mu veruvale bas mnogu....
Vidi go Filip. Pokraj tolku cuda sto Isus napravil,Filip mu veli: "Pokazini go uste Boga i ke ti veruvame" Zosto Filip voopsto od Isus pobaral da im go pokaze Boga,ako veke go gledale Isus kako Bog i ako Isus im zboruval vo smisla deka e Bog ? Isus mu veli: "Filipe,kolku li vreme bev so vas,kolku li cuda napraviv,pa zarem uste ne mi veruvate,uste kolku treba da ostanam so vas ? Pa,Filipe,ako si me videl mene,kako da si go videl Boga" I ova se zema kako dokaz,megjutoa,ako se cita vo kontext i razgovorno,ako se napravi slika,tocno se znae za sto se raboti.
"Zosto me narekuvas mene dobar ? NIKOJ NE E DOBAR OSVEN EDEN BOG"
I da ne nabrojuvam uste mnogu.... vrati se nanazad pisuvav prilicno dolgi poraki.