Скопје Џез Фестивал 2016

• Креатор на темата Креатор на темата CafeDelMar
  • Време на започнување Време на започнување

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Локација
Во земјата на магијата
:love:

Помина уште една година. :) Еве ја програмата за оваа година:

35. Skopje Jazz Festival
13 – 16 October 2016

Program:

13 October
BOJAN Z (France)
Julian Lage Trio (USA)

14 October
Vinicius Cantuaria canta Jobim (Brazil)
Marcin Wasilewski Trio (Poland)
Joss Stone (UK)

15 October
Made to Break (USA)
The Thing (Sweden/Norway)
Goce Stevkovski Septet with Dzijan Emin (Macedonia)

16 October
Peter Evans / Tim Dahl / Mike Pride – Pulverize the Sound (USA)
THOMAS DE POURQUERY "Supersonic"

image.jpeg

Сакам да одам на Џоши:aplauz:Знаев дека нешто ќе се дешава,дека можда има,откако прочитав дека се виделе со Тања Царовска во Монтенегро.Навистина е убавица:backa:

Ве информираме дека продажбата на билетите за концертот на светската соул дива Joss Stone ќе стартува во четврток, 15. септември точно напладне во 12 часот. Во продажба ќе има 900 влезници по цена од 1500 ден. во Југотон Рекордс, МКЦ и онлајн на mktickets.mk.

Концертот на Joss Stone што во рамки на 35. Скопски џез фестивал ќе се одржи во Дансинг салата на МКЦ на 14. октомври на полноќ, е дел од големата „Total World“ турнеја на Stone која ги опфаќа сите земји на сите светски континенти. Скопскиот џез фестивал изразува благодарност до големата пејачка која прифати ексклузивен интимен концерт (со целосниот состав на својот бенд), во очекување дека оние среќници во салата во таков амбиент ќе доживеат волшебно искуство.

Истовремено ве информираме дека деталите околу продажбата на билетите за останатите концерти на годинашното издание на фестивалот ќе бидат дополнително објавени. Доцнењето е поради реновирањето на Салонот на Македонската опера и балет. Напоменуваме дека комплетот билети за фестивалот нема да го содржи билетот за концертот на Joss Stone.

Сигурно не е ефтино да се донесе Joss Stone.

Премногу ми е криво што нема да сум тука за Џош...ПРЕМНОГУ :place::place::place:

Ќе се купува карта уште во четврток така ми изгледа :D:D

Да не заборавите да си купите карта за Joss Stone :)

зар е можно ра се распродадени картите у југотон за stone после првите 2 саати? :D

едит: за обичните смртници ќе нема карти така, абе ајде! пола давани на спонзори, пола на луѓе што појма немаат каде одат, ми се гади!

Последно уредено од модератор:
Ако продава некој нека каже. По било која цена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom