Проблем со батерија, помош?

• Креатор на темата Креатор на темата PCode
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 јули 2016
Мислења
21
Поени од реакции
0
Здраво, имам Sony Xperia E4G и пред некое време почна батеријата да ми се празни наеднаш. Ќе го наполнам до 100 % и ако го користам 10/15 минути ми се исклучува, чекам 2/3 минути го вклучувам и ми покажува рандом % на батеријата(секој пат различно), ќе го користам пак 2/3 минути пак се исклучува и батерија е под 10/15 %. Ако чекам 5/10 минути и го уклучам ќе има некаде 40+ % ама пак со неколку минутно користење се исклучува пак и морам да го полнам.И кога ќе се наполни пак иста прича.Телефонот го имам година и 3/4 месеци, сега пред неполн месец почна вака да праи. Му направив и фактори ресет, и repair на софтверот и пак исто, чаре?

ако фактори ресет не го средило, сервис

Istiot problem go imam samo so Samsung S3,dve godini go imam i tri baterii smeniv.7-8 meseci odi ok i pocne posle da besnee.Se mislam deka e problem softverot.Otkako go smeniv pravi problemi so baterijata inaku rabote besprekorno.

Бев денес во МОБИКО да видам дали ќе ми ја сменат батеријата, ама ми рекоа неможе веднаш, треба да чекам неколку денови да видат што е проблемот, па не им го оставив. А инаку барав но неможам да најдам дали имам уште гаранција од T-Mobile го земав, и никаде не пишува или пак јас неможам да најдам.

Здраво, имам Note 4 батеријата не ми се полни до 70% и кога ке падни до кај 20% телефонот од некој функции (како сликање, разговор, ФБ) гаси. Сменав 2 -3 батерии истото. И фактори ресет ништо. Чаре?

4 meseci otkako ja smeniv baterijata pocna da dava znaci za nova.Na sekoi 6-7 meseci ja menam.Care ne najdov.Koga veke e pri kraj idam obicno sve po spisok.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom