Предлог за клима уред?

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
S

staycalm

Гостин
Здраво, планираме да купиме клима уред ама слабо сме запознати со тоа кои модели се подобри, поквалитетни и сл. па се надевам дека има некој што би сакал да предложи некој модел од приложените клими на сајтовите како што се AMC и сл. И дали е навистина подобро со инвертер систем? Инаку бараме некоја со пристојна цена, слабо со пари :3

Последно уредено од модератор:
од стар фрижидер вадиш моторот и ладилникот вртриш потенциометарот на 7 вклучуваш во струја заедно со вентилатор и ете ти ефтина клима

* мод

Последно уредено од модератор:
од стар фрижидер вадиш моторот и ладилникот вртриш потенциометарот на 7 вклучуваш во струја заедно со вентилатор и ете ти ефтина клима

Патем ќе има правда и мир кога сороспиите ќе изумрат/исчезнат како диносаурусите
Супер совет сигурно ќе го пробам. Не ти е досадно од хејтов или се бориш за сендвич? :D
Ај админ нека среди офтопиков, досаден народ.

сигурно има тема за ова,провери
јас имам Самсунг (кој тип појма немам) сум задоволен ама го употребуваме само летно време,зимо имаме парно.
И тоа зависи значи дали ти треба и за греење,тука треба да се пази и на моќноста-потрошувачката,почечекај ќе има доста одговори.
------------
монтажа следува бесплатна ама не сум задоволен од мајсторијата, се набрзина неквалитетно,бушењето дупки и слилчно. Еве денес ги поправав обвиткувава надворешните црева со фолија.затоа што нивната падна се олупи од жешкото,ставиле обична од хартија молерска заштита која брзо паѓа,гледам на повеќе места е така.

Супер совет сигурно ќе го пробам. Не ти е досадно од хејтов или се бориш за сендвич? :D
Ај админ нека среди офтопиков, досаден народ.
Пишав онака на шала
Инаку имам хитачи клима платена 6к марки монтирана далечната 1993 од минатиот век, и никогаш не е сервисирана ни дополнувана така да ако платиш нешто скапо има и зошто

Јас би ти препорачал да земете Fuego клима. Во лето одлично ладат дури и без да се ,,мачи" климата на најголемиве горештини, а во зима исто така добро грее, не некако како да почнува да брчи при температури под нулата (читај -5, па надоле Целзиусови степени). Од ова што гледав на Интернет, од клими со пристојни цени и добри карактеристики единствено оваа ми фати око. Сепак најдобро е да разгледате по продажните салони на Нептун, Техномаркет......., и да побарате од нив предлог.
:)

Јас би ти препорачал да земете Fuego клима. Во лето одлично ладат дури и без да се ,,мачи" климата на најголемиве горештини, а во зима исто така добро грее, не некако како да почнува да брчи при температури под нулата (читај -5, па надоле Целзиусови степени). Од ова што гледав на Интернет, од клими со пристојни цени и добри карактеристики единствено оваа ми фати око. Сепак најдобро е да разгледате по продажните салони на Нептун, Техномаркет......., и да побарате од нив предлог.
Од продавница и продавач предлог добиваш за тоа што слабо или ич не се продава

Од продавница и продавач предлог добиваш за тоа што слабо или ич не се продава
Па и јас многу пати така сум мислел, а може да се каже дека и сега уште така мислам, но во пракса сосема поинаку се покажало, што се однесува бар за купување од Нептун:)

Здраво, планираме да купиме клима уред ама слабо сме запознати со тоа кои модели се подобри, поквалитетни и сл. па се надевам дека има некој што би сакал да предложи некој модел од приложените клими на сајтовите како што се AMC и сл. И дали е навистина подобро со инвертер систем? Инаку бараме некоја со пристојна цена, слабо со пари :3

За која квадратура се работи и од прилика од колку до колку да се движи :) ?

10 квадрати, а иначе цената да не е над 30.000
za 10kvadrati ne ti isplakja inverter od 30 000-40 000den..Zemi si 9ka quadr od 10 000den(neli kaza poeftina) i gospot da te vidi,i ladi i gree,10te kvadrati sekako i zime i lete ke gi zadovoli;)[DOUBLEPOST=1466886066][/DOUBLEPOST]
10 квадрати, а иначе цената да не е над 30.000
za 10kvadrati ne ti isplakja inverter od 30 000-40 000den..Zemi si 9ka quadr(neli kaza poeftina) i gospot da te vidi,i ladi i gree,10te kvadrati sekako i zime i lete ke gi zadovoli;)

Таа клима не ти е за греење испод 0 степени. Ќе ја расипеш ако ја форсираш така.

Мислење за Тадиран инвертер клими?

Види не знам како да ти кажам, страв ме фаќа да те упатам ваму, ама ова права тема за клими :place:

Ај оти си женско можи ќе бидат попристојни.

една напомена, без обзир дали ќе биде обична клима што грее или инвертер ( гоа до -20), во просторијата за да ја загрееш треба +1 класично грејно тело... за 10м2 може би бил доволен стаклен панел од 1/2кв
... а што се однесува до клими, имам само обична клима што грее ( на парно сум), марка ЛГ, купена е од времето на дојч марки, само еднаш имав мајстор, ЧИСТЕЊЕ на саќето, дојде со пумпа, брзо заврши
А бтв и на парно често треба догревање, посебно што во меки зими воопшто не грејат навечер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom