Дали одите на лов/риболов ?

• Креатор на темата Креатор на темата ZIKS
  • Време на започнување Време на започнување
На лов да-2-3 пати годишно најмногу,а на риболов сум бил еднаш и не верувам дека пак ќе појдам-многу досадно.:wink:

На лов не идам од проста причина,зошто да убивам диво,слободно животно кога замена можам да најдам во месара.Кој предизвик е да се убие живо суштество без причина?Да умира некој од глад па за да преживее да убие нешто за да се нахрани,тоа разбирам.Копуци кои бегаат од жените,акаат по планини и ни го уништуваат дивиот свет не ги разбирам баш.Што би се десило кога некој како мене би решил да ве лови вас?Колкави мислите дека би ви биле шансите да преживеете?

Odam na lov so dedo oti uste ima i toj strast da lovi, a nakaj 70-kata odi. A na ribolov so drugarite vo reka, letno vreme sekoj den.

Чичко ми е рибар, и кога бев мал бев со него 2-3 пати.Тогаш од него бев заразен и само држев јадици во раве насекаде:pos:
Сега не, воопшто не ме привлекува.

Кога бев мала нон стоп се влечкав со татко ми на риболов, прекрасно чувтсво, баш смирувачки, ама ете денес нема време кога да се оди, обврски... А лов неќу! :smir:

На лов не идам од проста причина,зошто да убивам диво,слободно животно кога замена можам да најдам во месара.Кој предизвик е да се убие живо суштество без причина?Да умира некој од глад па за да преживее да убие нешто за да се нахрани,тоа разбирам.Копуци кои бегаат од жените,акаат по планини и ни го уништуваат дивиот свет не ги разбирам баш.Што би се десило кога некој како мене би решил да ве лови вас?Колкави мислите дека би ви биле шансите да преживеете?
Тоа е предрасуда-зошто ловец мора да е безгрижен копук кој ужива да малтретира безгрижни мали кутри животинчиња?

А и не им е лесно на ловците-со вакви животињи си имаат работа!:pos2:
30upbi8.jpg

Лов не сум бил а и некоја посебна желба не ми се пројавила сега за сега... а риболов обожавам и многу често практикувам да одам:pipi: Еве и малку сликовито од последниот пат (у иностранство)
dsc03616qe1.jpg
URL%5D

повеќе ме влече ловот и кога имам шанса секогаш одам со чичко ми :smir:

На лов не, на риоболов еднаш, ама повеќе не.

На риболов бев еднач, и нелагам повеќе да одам, ного досадно.
А на лов не сум бил :wink:

Na ribolov sekoj godina odam sekoe leto odam vo demir kapija i na vardar Lovam ama SomoVite ke otepuvam na den po 12 kg.. a na lov sekogas odam so dedo mi no ednas za sreka utepav volk 2m i 13cm

Па иам оденo на Риболов и тоа на Познати Локации и тоа Тркајна..(по позната кака ДУПКАТА)..Просеницка Река..Вадоча(бранта)..А би сакал да одам на Лов Ама на КРУПЕН ДИВЕЧ !!:):):):vozbud::vozbud::wink::wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom