Xibalba
Господин Господин
@katinakatalina ако може линк до вест за меркава? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ова се одлични проекти со кои граѓаните се задолжуваат со нови милионски кредити КОИ ТРЕБА ДА СЕ ПЛАТАТ И ВРАТАТ
http://rsm.mk/web/?p=125772 повели@katinakatalina ако може линк до вест за меркава?![]()
Ма не се занесувај,ова е премногу лигаво,цмиздри се ќе вети само за уште еден мандат.Само тој е патриот,мисли за Македонија,мисли за нашите дебели деца кој јадат брза храна,демек.Се избуричка за овие десет години,сегде ги пикна прстите,тешко ќе биде некој да ја управи ситуацијата после него уште многу време.Доколку нема интервенција од надвор од меѓународната заедница ние ќе испоцркаме за леб,а тој јаде чоколади.Хммм...
Овој проект вели дека има три подгрупи (или како да ги наречам):
Првата вели дека за замена на печка (котел) на дрва во таква на пелети се субвенционира максимум до 30000 денари. Тоа не ми е интересно, бидејќи надградувам котел на дрва со горилник на пелети, така да, никако не ме фаќа субвенција, бидејќи сега го правам тоа, а не во 2017... Но, некому сигурно ќе му заврши работа.
Втората е намалување на ДДВ од 18% на 5% за печки (котли) на пелети и самите пелети пак од 2017.
ОК... ако трговците не ги задржат цените на исто ниво без оглед на намалувањето на ДДВ, може да се заштеди некој денар и тоа од сезоната 2017/18, зборам за во мојот случај, односно купување на пелети... и тука се надоврзува и третата подгрупа, односно ЈП Македонски шуми да произведува пелети по конкурентни цени... е ова може да ги намали цените на пелетите, па да има некаков посериозен ќар за оние кои се греат на пелети
Овој ти е некој потомок на барон Минхаузен.Има смисла по егејска линија и неговиот ментор Тупурковски владееше со лаги и збрки.Патолошки лажго!
Не се занесувам, се грижам за џебот.Ма не се занесувај,ова е премногу лигаво,цмиздри се ќе вети само за уште еден мандат.Само тој е патриот,мисли за Македонија,мисли за нашите дебели деца кој јадат брза храна,демек.Се избуричка за овие десет години,сегде ги пикна прстите,тешко ќе биде некој да ја управи ситуацијата после него уште многу време.Доколку нема интервенција од надвор од меѓународната заедница ние ќе испоцркаме за леб,а тој јаде чоколади.
Треба да се грижиш,бидејќи овие едно ќе ти дадат две ќе ти земат.Сите проекти им се такви.Не се занесувам, се грижам за џебот.
Политичките глупости не ме интересираат, туку кој и да е власт ова би требало да го спроведе.
После на ноќна политика ќе се пребацимеИмате пола саат фора да се испукате, после тоа банирам за дневна политка.
/Админ