Новиот HUAWEI P9 пристигна и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата krale
  • Време на започнување Време на започнување
Телефон со добар изглед, но прескап за спецификациите и квалитетот.
Толку фама кренаа и од Ледиком за телефонов, како имал „најдобра камера“ бла бла...
Камерата и не е нешто којзнае што како што беше најавен. Поготово кога се слика во попладневните часови, како и при слабо осветлување (навечер), камерата на телефонот произведува шум, па фотографиите изгледаат прилично аматерски. Ми пречи и тоа што сликите ги вади жолти. Тоа изгледа премногу лошо на одредени моменти каде што не смее да има збогатени жолти тонови. Во такви моменти се осеќам ко да држам телефон во раце од 5mpx.
Во суштина, камерата не може да се рамни ни со LG G5 а камо ли пак со Samsung S7.

Во останатите спецификации, нема нешто посебно со што би го издвоил како подобар и посупериорен во однос на G5 и S7...
Во Ледиком забележав дека телефонов е 40.000ден.
Мое лично мислење е дека 40.000ден. за овој уред е премногу.
Кога во Мобеликс Samsung е 33.000ден. јас чисто се сомневам дека некој би земал Huawei P9...
Моја прогноза е дека цената брзо ќе му падне. При G5, S7 и новиот најавен iPhone, чисто се сомневам дека некој би земал P9.
P9 е најдобар производ до сега од Huawei, но не и права закана за Samsung, LG, и Apple.

Па кога го држиш в рака с7 делува како пластика тоа горила гласот телото и плус е магнет за прсти особено црна боја.ХТЦ 10 не знам дали нема стерео звучници али има 2 звучника кои даваат поквалитетен звук од с7/еџ.За поквалитетната завршна обработка и да не праиме муабет.Освен тоа хтц има најбрз9најреспонзивен тач и андроид сличен на сток за разлика од с7 кои има блоутвер.

Еве ја таа пластика на S7 и тој неквалитетен дизајн :D

П.С. S7 е најдобриот телефон произведен во историјата на човечкото постоење :D

Камерата е просечна, и повторно и во овој случај - не е целосна, ќе извади топ фотографија во ниска осветленост, ама кога ќе ја запалиш видео камерата ќе ти стане јасно се.

Ако сакаш камера, G4, S6, V10, S7/Edge, G5....сите други камери од телефони кои вредат да се купат, се НЕ комплетни, или имаат катастрофална видео камера, или имаат лоша стабилизација, или имаат недоволно опции во софтверот на камерата, или имаат проблеми со фокус, секогаш има некој проблем и нешто што иритра, додека G5/S7 на пример се point and shoot.

Сега го гледам постот. Зборам како фотограф пошто тоа го работам тоа ми е професија а тоа е дека името Leica додава на цената, камерата нека е ужас името носи дополнителна заработка тоа е мие муабетот.

Камера на телефон никогаш ама никогаш нема да биди на ниво на DSLR во никој случај ни на видео камера. Шатер фали, сензор (најбитното) фали, бленда фали, фокус систем со фокусни точки и сите останати работи заеби мегапиксели едноставно маркетиншки трик на кој се палат тинејџерки. Е то ме нервира. Абе јас прам по 3-4 фотосесии на ден продавам слики на сток берза и останато и сеа дури сликам иди батец ми вели колку МП тие DSLR епик фејспалм во моментот.

Џабе ми е мене 'топ' фотографија која ќе ја извади кој тел на ниска осветленост кога збораме за некое автоматско ISO кога сликата не е 300ppi и да е (неможно оти ќе крени во мб салам) има шум на 30-50% зум. т

Јас не сум мн фан на автофокус и поинт и shoot ма да е одлично за човек кој сака само да слика и на телефон како телефон али на пр Лумиата мануелниот фокус мн помага опциите напредни на камерата помага али оптиката која ја нудат повисоките класи на Лумиа како 950XL/1020 и останати со Крал Зајс оптика можи да му завиди секој телефон буквално секој. S7 e чудовиште во секоја можна смисла како телефон.

Во генерала се согласвам со погоре наведеното, целта ми беше да кажам од каде толку скапа цена за тел а тоа е името на Leica.
Е сега во генерала како функционират луѓето е друга прича али јас кога бирам сакам нешто да ми ја брка работата не да е top of the line зато лумиата 640 не би ја заменил за ништо моментално. И ако и Huawei/Samsung и мојот омилен Андроид телефон LG се ѕверој. До скоро користев Магна и можам да кажам дека за парите во тој ранк нема подобар телефон.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom