Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Од вулгата потекнуваат сите подоцнежни преводи на библии. Нема друг извор.Навистина?
1. Кој го уфрлил? (име и презиме и свештенички чин)
2. Каде го уфрлил? (град)
3. Кога го уфрлил? (година)
4. Во која книга го уфрлил, со оглед дека тој дел не е додаден во Vulgata?
5. На кој собор, конгрес или собрание го уфрлил?
6. Поради што го уфрлил?(причини)
7. Каков е тој „православец“ кој смета дека го знае Исус Христос подобро одошто Исус Христос се знае самиот себе си, бидејќи Он не рекол дека Светиот Дух произлегува и од Синот?
Се надевам дека нема да ти биде претешко да одговориш на овие прашања, кога веќе изигруваш експерт за Христијанство.
Ако некоја Библија има дел кој го нема во Вулгата или има нешто шо го нема во Вулгата или не е преведено точно од Вулгата, таа Библија е еретички фалсификат настаната под влијание на сатаната и чија употреба ја води душата во пеколот.
Од пеколот нема да те спаси ни име ни презиме ни година ни место, само отфрлање на таква несвета книга и прифаќање на единствената вистинска света книга - Вулгата[DOUBLEPOST=1452445004][/DOUBLEPOST]
Кај гледаш дека јас велам дека е таа вистинска и исправна порака?Но ти не си атеист, само така ги залажуваш луѓето. Ти горе велиш „папата е директен наследник на апостолите и нивната порака“. Со тоа се согласуваш со исправноста на апостолите и нивната порака. Ниеден атеист не се произнесува потврдно во однос на апостолската порака уште помалку за оние кои ги смета за нивните денешни доследни преносители.
само дека ја пренесуваат оонака оригинално како што беше изворно. Ако кажам дека некој неонацист ја пренесва оригиналната порака на Хитлер дали тоа значи дека сум неонацист? или дека некој ја пренесува оригиналната порака на Маркс дека сум марксист. Јас посматрам истражувам читам испитувам, јас смеам да прочитам и книги кои тебе не ти се дозволени, смеам и да размислувам на начин на кој тебе тие страшен и опасен, смеам да ги преиспитувам и споредувам работите, податоците, зборовите за кои тебе ти е речено дека не смееш, смеам под сомнеж да доведувам и настани и луѓе и толкувања и пишувања. Ти не смееш[DOUBLEPOST=1452445384][/DOUBLEPOST]
Тоа значи дека секој еским кој не бил припадник на МПЦ, не бил крштен во МПЦ немал никогаш библија од МПЦ во живот а живеел исправно и безгрешно сепак ќе оди во пекол? исто и јапонец, филипинец, хотентот, амазонски индијанец....Има ли потреба нешто друго да се зборува за забегувањата на римокатолицизмот освен да се пренесат зборовите на нивните автентични претставници.
Римокатоличкиот поглавар за списанието Ла Република рекол: „не мора да верувате во бога за да одите во рајот. Доволно е ако имате чисто срце и ако ја слушате својата совест (суперего). Божјата милост е безгранична и безусловна, а сите ние имаме слободна волја да избираме како ќе живееме“.
Само член на МПЦ на кој истрениран поп на МПЦ му кажал дека има еден бог па тој поверувал баш во таа верзија на Бог ќе оди во рај??
Па према МПЦ само припадник на таа верска организација имаат шанси да одат во рај
Е да и Константин, пагански цар кој извршил масовни убиства, одел во војни, бил првосвештеник на пагански култ и тој со фалсификат стана „светец“
Последно уредено: