Мигрена/Главоболка

Глава ме боли од многу напорни поминати и макотрпни часови во движење, динамика или ментални ангажмани! кога ќе ми сигнализира т.е. кога ќе ме заболи ми е знак дека треба да здивнам зошто сум удрила на форсирање! Тогаш земам активно да се одморам од она што било претходна активност, или пак легнувам како што ми е најудобно и со затворени очи...следно би било кафенце иако нема никакво дејство...мислам има сугестивно! најпоследно е апченце и тоа аналгинче...

ма ја обожавам главоболката! едноставно прекрасна е... колку тоа само ние често си се дружиме! ја консумирам на различни начини, со нервоза, со замор, со низок притисок, гладување, ама најубава ми е онаа комбинираната со вратоболка(или на народски кажано-шилци)! ако за претходните 2 би нашла барем мал лек во апче, за последната ЈОК! неверојатно боли, вратот веќе и не го користам како порано, потсвесно се кочам за да не сетам дека на секое вртење имам болки! 2 години по ред одам на физикална за него... и така, прекрасно е!
лек, колку толку, можам да најдам во масажа, медитација, кафе превентивно секој ден, испаѓање веднаш после бањање - никако, шалчиња кога е ладно - обавезно! позитивен став кон животот, игнорирај ја и ќе ја заебеш! :smir:

Главоболки

Ако некој знае нешто повеќе за главоболките,нека напише тука.

Обично се предизвикани од внатрешен немир, стрес, вознемиреност и нервоза. Потоа од ненаспиеност, умор. Може да биде и наследно да.

Ах тоа ми текна сега, али секој ден имам главоболки мачно е више.:toe:

Обично се предизвикани од внатрешен немир, стрес, вознемиреност и нервоза. Потоа од ненаспиеност, умор. Може да биде и наследно да.

Ах тоа ми текна сега, али секој ден имам главоболки мачно е више.:toe:
Па нели ти помина денес или? :baeh:

Како да им ставам крај на главоболките еднаш за секогаш?

Главобоља од вина а нигде аспирина, синоч била сам са тобом пијана... :pos::pos::pos:

Како да им ставиш крај? Не се замарај за се` и сешто, спиј повеќе, помалку пиј алкохол :) и купи си аспирин.

Главобоља од вина а нигде аспирина, синоч била сам са тобом пијана... :pos::pos::pos:

Како да им ставиш крај? Не се замарај за се` и сешто, спиј повеќе, помалку пиј алкохол :) и купи си аспирин.
Абе не сум јас крив што толку брзо се уморувам,т.е. ме фача главоболка

+спијам колку што ми душа сака,а алкохол не пијам....
п.с. ако испијам аспирин или аналгин,ќе не можам да се сконцентрирам на ништо...

Пробајте вака.Одете на очно,ако не сте биле одамна.Мене ме болеше главата скоро секој ден,особено после факултет.Потоа отидев на очно,ми казаа дека ми е потребен многу мал дипотер,и откако ставив очила не ме боли глава.ОК,уште си имам мигренозни болки од кои не можам да избегам туку да го фанам точниот момент за апче па да преживеам тој ден,ама тоа е различно...
и пробајте со некој убав мирис што ве опушта, кој ве развеселува..тоа помага.

Мене ме заболува после долго седење на компјутер па може ти е од тоа.

Ненадејните и интензивни главоболки во текот на ноќта или во раните утрински часови можат да бидат знак за тумор на мозокот, предупредува Професионалното здружение на германските невролози.
Главоболките кои стануваат толку интензивни што не можат да се сузбијат ниту со вообичаените срдства против болки или кои во текот на денот наеднаш престануваат, исто така можат да укажат на тоа заболување, а дополнителни симптоми се намалување на интелектуалната способност, пречки во говорот, лажно чувство на некој мирис и замаглен вид.
На дијагностицирањето на тоа заболување понекогаш му пречат и некарактеристични симптоми како што се мачнина и замор.
Со оглед на тоа што болеста нема превентивни прегледи, многу е важно лицето да оди на специјалист штом ќе се појави некој од наведените симптоми, предупредуваат од Здружението.
Туморот на мозокот може да се манифестира и со епилептичен напад во текот на кој многу пациенти ја губат свеста. Други симптоми на можен тумор на мозокот се парализа, грчеви во нозете и рацете и проблем со координацијата на движењето.
Невролошките проблеми се типични индикатори на лошото функционирање на мозокот. Нив може да ги предизвика бенигниот тумор кој го притиска околното ткиво и малигниот тумор.
Во повеќето случаи, лекувањето се состои во отстранување на што поголем дел од туморот, а со тоа да се зачува и мозочната маса. Во Германија секоја година од тумор на мозокот заболуваат меѓу 7.000 и 10.000

:chelsea:
Only CHELSEA!!!

Обично се предизвикани од нервоза неспаност умор мигрена и .........

Ретко кога имам проблем со главоболка,
а кога имам најчесто е од премореност, нервоза.
Еден аналгин и поминува веднаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom