Мигрена/Главоболка

Ретко ме боли глава, а кога ќе заболи - едно кафетинче и ко нова сум

Цело време пиев аналгини,сега аналгинот го заменив со кафетин (ми кажаа дека во аналгинот имало некоја состојка која е забранета за употреба).Кога ме боли малку,пијам млеко,се убедувам дека ќе ми помне и ми поминува.Но штом почне да ми тече носот и да ме болат очите пијам по половина апче,драго ми е што сеуште само половинка ми делува.Откако ќе се напијам за 30 минути ми поминува. :)

Со тие главоболки више...... вчера си станав од спиење со една гадна :nerv: ме фаќа одвреме навреме, се случуе и константно да ме боли глава со денови :( тогаш немаш каде ќе си г'ткаш апчиња и среќно ќе си живееш!

Како против главоболката? Кисела вода, горко кафе и јаготки :) ....е сеа јаготки нема секогаш, али битно да е некое киселкасто овошје.

имам многу често главоболки, порано одма пиев апче, аналгин или аспирин, ама сега прво ќе почекам да помине болката ако не поминува ќе се напијам апче

Една таква ми го расипа планот за вечерва. За среќа во последно време (освен оваа, моменталнава) немам многу главоболки. Обично, поминува со аналгин, а поблаги и со кока кола.

Kafetin a ako ne ste po apovi togas trava ako ne ste po trava toash udrete si ja nogata u zid jako ili bocnete se ...ke zaboravite momentalno na glavobolkata

И јас исто речиси секојдневно имам главоболка, кај мене едиствено нешо сто успева е Аспирин во таблетки, штом го испијам во период од 5-10 минути ке ми помине главоболката...

Стефан не се играј со Аспиринот ќе ти го расипе желудникот, Аспиринот е добар ама само за постари луѓе

Heheheheh glavobolka..... Mene radi taa glavobolka ANALGIN ne mi deluva vise, pa sea sum na Ventor, poso nemozam da izdrzam bolka. P.S ako imate jaka glavobolka nemojte da mislite deka so odmaranje t.e so spienje ke vi pomine sama od sebe. Koa ke stanete moze da bide polos. Pozdrav

Јогурт измешан со кисела вода....Многу помага

Ретко имам главоболки, а кога ги имам си трпам, тоа е, најчесто под трпење ќе се оптегнам на кревет и ќе се излежавам, а ако не ми помине по едно саат - два, зимам аспиринче и проаѓа :)

За акутна главоболка најдобар лек е добро отспивање преку ноќ и после се е во ред.
А за тиа со хронична, знам дека почнуваат со со кафетин, па преоѓаат на аналгин, и после долго време аналгинот не помага веќе па мора да се прејде на кетонал, после кетоналот веќе човек оттрпнува, и не се кљука со апови повеќе бидејќи исто му се фаќа и едноставно ја игнорира.

Само минерална газирана вода:wink: и кафе горко....дефинитивно лек за главоболка

Кога ме боли глава најчесто легнувам во кревет, затварам очи и онака само одмарам,не заспивам.До сега се покажало како добар ''лек''

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom