Стан и живот во Солун

Член од
27 август 2015
Мислења
73
Поени од реакции
22
Здраво дечки планирам да си купам стан у Солун до 30к евра и да живеам во Солун.

Ако може да ми дадете совети за тие кои земале или ка знаат процедурата за преселување виза живеење дали може да се купи со мк пасош итн...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Имаше едно време по порталите квадрат 300 евра, ама од познаници сум слушнал дека данокот бил многу голем.

На атрактивно место сеуште цената е околу 570-600 евра по квадрат.
Минатата година купив уште еден па затоа знам.
Ги издавам на туристи и не е лошо барем данокот го покрива и некои други трошоци за целата година а и останува нешто.
Цега за сега(поради познатата криза) е ниска цената но наскоро ке се врати на нормала и ке има поголема добит од инвестицијата.
Во секој случај по поволно е како инвестиција отколку да се потрошат парите за купување на стан во Северна Америка, мислам три ке купиш во Солун и ке извадат исто како за еден од издавање.
А за доноците колку се од прилика, за 50-60 квадрати стан?

Со пасош од ФИРОМ може да се купи стан во Солун?
мислам во договорот треба да пишува Фиром ... патем, има други работа, парите треба да се носат во кеш или травел чекови ( и може да ти ги земат на граница)... ако сакаш да ги вадиш безбедно, има мислам дневен лимит колку може од картица... незнам дали може со Вестерн унион толку пари да се префрлат и колку провизија земаат ...
Здраво дечки планирам да си купам стан у Солун до 30к евра и да живеам во Солун.

Ако може да ми дадете совети за тие кои земале или ка знаат процедурата за преселување виза живеење дали може да се купи со мк пасош итн...

Sent from my iPhone using Tapatalk
колку знам со нонЕУ пасош има лимит на престој, мислам 90 дена, по кој треба да излезеш од Грција еден ден ...Колку се даноци на недвижнини за нонЕУ цитизени незнам, но сигурно се поголеми од тука..
б.т.в., не е исто, но има доста луѓе што имаат однесено и стационирано луксузни приколки во камповите кај Катерини.. незнам дали има таква можност и во камповите во близината на Солун ?

Последно уредено:
На атрактивно место сеуште цената е околу 570-600 евра по квадрат.
Минатата година купив уште еден па затоа знам.
Ги издавам на туристи и не е лошо барем данокот го покрива и некои други трошоци за целата година а и останува нешто.
Цега за сега(поради познатата криза) е ниска цената но наскоро ке се врати на нормала и ке има поголема добит од инвестицијата.
Во секој случај по поволно е како инвестиција отколку да се потрошат парите за купување на стан во Северна Америка, мислам три ке купиш во Солун и ке извадат исто како за еден од издавање.
Ај малку подетално ако не ти е проблем за ова.
Колку е данокот на годишно ниво?
Кои се условите при купувањето, може со мк пасош или?
Дали веднаш се запишува сопственоста во катастар на твое име?

Ај малку подетално ако не ти е проблем за ова.
Колку е данокот на годишно ниво?
Кои се условите при купувањето, може со мк пасош или?
Дали веднаш се запишува сопственоста во катастар на твое име?
Од чаршиски муабети сум слушнал дека цената на станот е колку данокот за 3 години.

Од чаршиски муабети сум слушнал дека цената на станот е колку данокот за 3 години.
Ова е сериозна тема на разговор, затоа и прашувам некој што веќе има, на ваква тема не би сакал да се потпрам на чаршиски муабети.
Ова може да биде добар бизнис, или добар начин да се банкротира, добро е ако е некој добро запознаен да ги образложи тие прашања што ги поставив, не од чаршиски муабети од петко-јанко.

А за доноците колку се од прилика, за 50-60 квадрати стан?

Типот што го прашуваш е локална безопасна будала. Нема сол во очи да си фрли, а не стан во Солун. Негова најголема сатисфакција во животот е да отвара акаунти на Кајгана.

Овоа па параноичново старче, наместо да влегува во конфликт со секој втор член на форумов подобро да се запраша зошто и што бара на форум за адолесценти ако веке се заинтересирал за туѓите сатисфакции?

Може да ми кажеш каде пишува дека форумот е за адолесценти? Ако најдеш такво правило веднаш бришам јузер.

Оф, Гаро лудакот да ти бил повторно.

Гревови...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom